Fem en fredag v. 6: Spel

Jag har den här veckan börjat introducera min vikarie i mitt jobb. Vi kommer gå bredvid varandra månaden ut när jag går på ledighet vilket känns riktigt bra. Jag vill ju göra en så bra överlämning som möjligt och tror det kommer gå galant.

Fredag igen. Den består av jobb och sen middag med ett par kompisar. Hur trött jag än må vara känner jag att ibland måste jag göra något för att inte helt tappa det sociala.

Deltagare förra veckan som länkade: Birgit, Jessie, Madeleine, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Ingrid, Tanthuset, Mrs Calloway, Hannele, Susie, Inger, Tant Augusta, BP, Marit, Lillian, Hanna, Pärla, Evelina.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilken typ av spel gillar du mest?
 2. Vilken kategori kan du bäst i frågesporter?
 3. Monopol eller Risk?
 4. Spelar du något spel i mobilen?
 5. Är du en dålig förlorare?

Vilken typ av spel gillar du mest?
Typiska brädspel skulle jag säga, men kanske inte där det behövs för mycket komplicerat strategitänk. Det är något med att samlas flera runt ett bord och tävla och ha kul tillsammans. Det görs däremot allt för sällan här hemma.

Vilken kategori kan du bäst i frågesporter?
Populärkultur oftast, för det är det jag är intresserad av. Mindre bra brukar det gå i sport och geografi.

Monopol eller Risk?
Monopol!

Spelar du något spel i mobilen?
Det var mer i början när smartphones kom igång på riktigt. Sen hade jag ett långt uppehåll tills jag för ett tag sen började med något slags pusselspel. Det är det sista jag gör på kvällarna innan det är dags att sova. Jag använder även en app för korsord och kryssar mot svärmor. Korsord är något jag för övrigt tycker om att göra på riktigt.

Är du en dålig förlorare?
Inte egentligen, även om det är lite surt när jag förlorar något jag tycker jag borde ha vunnit, hehe.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Hoppas du får en toppenfredag nu. :)

You may also like

15 kommentarer

 1. Håller helt med Mia, återigen riktigt roliga frågor. Nu har du och jag svarat helt olika, men det är ju det som är så skoj – att vi alla är olika.
  Hoppas du har en riktigt rolig kväll. Njut av den, snart har du två småbarn, då blir det ännu svårare att vara social;-)

 2. Skönt att du känner att överlämnandet inför din ledighet blir bra, att ni får tid att göra det på ett bra sätt. Det är viktigt för alla.

  Självklart är jag med även denna vecka – roligast kommer att bli att se svaren på alla andra deltagande *ler*

 3. Monopol är kul. När jag är på humör. Jag gillar egentligen frågesportsspel bäst. Men jag spelar både kort och fia med knuff med familjen. Vad gör man inte för dem??

 4. Roligt tema! Älskar brädspel och håller helt med dig att det bästa är att få samlas tillsammans :)

 5. Hej, korsord älskar jag med, men har inte fattat tycke för att göra det på datorn. En vältuggad blyertspenna och riktigt korsordspapper, då är finnkäringen lycklig. Brädspel gillar jag också, men precis som du så spelar jag på tok för sällan. Numera kan man låna brädspel på biblioteket när andan faller på o man har besök av andra likasinnade. Ha en skön söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.