Fem en fredag v. 43: Livslångt lärande

Goddagens på dig. Ännu en vecka till ända, och det är jag glad för. För veckan har varit sådär. Det har varit en del VAB och därmed halvdant med tid spenderat på jobbet som gör att det ska bli skönt med helg. Förhoppningsvis blir Harry kry från den ögoninflammation han nu dragit på sig efter veckans tidigare magsjuka. Aj, aj. Du hör ju, ingen rolig vecka här inte.

Hur har din vecka varit? Kanske har du lärt dig något nytt.

Deltagare förra veckan: Inger, Kina, Madeleine, Paula, BP, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Susie, Hannele, Debutsky, Jessica, Musikanta, Ingrid.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad har du nyligen lärt dig dig från en bok?
 2. Vad har du nyligen lärt dig i köket?
 3. Vad har du nyligen lärt dig från tv?
 4. Vad har du nyligen lärt dig om den stad du bor i?
 5. Vad har du nyligen lärt dig den hårda vägen?

Vad har du nyligen lärt dig dig från en bok?
Jag fick mycket ny kunskap under den kurs jag gick för ett par veckor sen. Saker att tänka på under en rekrytering. Sen dess har jag inte läst en bok, och det var ett tag sen innan det också.

Vad har du nyligen lärt dig i köket?
Att hur mycket jag än torkar golvet efter att Harry ätit middag kommer det ändå inte vara rent.

Vad har du nyligen lärt dig från tv?
Jag såg på Nyhetsmorgon häromdagen att i höst är det stickat som gäller. Helt ok för mig som älskar stickat på hösten! Eftersom jag inte tittar på så mycket annat på tv utöver serier lär jag mig egentligen inte så mycket kunskapsmässigt från tv…

Vad har du nyligen lärt dig om den stad du bor i?
Här är det helt blankt. Inser att det inte är ofta jag lär mig något nytt om Stockholm, därmed inte sagt att jag kan allt. Inte på långa vägar. Men jag blir kanske lite hemmablind och tar inte in så mycket nytt, vilket jag egentligen kanske borde.

Vad har du nyligen lärt dig den hårda vägen?
Att kan man få allt som går på förskolan så får man det. Den här veckan har vi som sagt haft magsjuka som avlösts av ögoninflammation här hemma. Jättehärlig tid verkligen.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Jag har förresten börjat rensa ur min garderob. Det tog bara hur lång tid som helst. Hittills har jag varit stenhård och verkligen sagt till mig själv att jag inte kommer ha på mig mycket av det som finns där något mer. Det kommer bli min helgsyssla att fortsätta med.

Ha en superfin dag!

You may also like

8 kommentarer

 1. Trots att vi bara är två vuxna så är det hur konstigt som helst att det alltid ligger smulor och annat skräp på golvet, och inte bara i köket…
  Håller helt med dig om tv-utbudet, som jag också skrev om. Så få bra serier. Så jag tittar nästan bara på nyheter och sporten.
  Kanske borde du/ni som småbarnsföräldrar börjar med ansiktsmasker så som japanerna gör. Det lär hjälpa för att inte bli smittad.

  Hoppas att Harry mår bättre nu och att ni kan njuta av en lugn helg med en extra sovtimme;-)

 2. Det där med att sticka har jag aldrig lärt mig. Inte heller att sy eller brodera. Beror förmodligen på att jag inte tycker det är kul och att jag inte har nåt tålamod. Däremot så var jag ganska bra på att virke en gång i tiden – men det var väldigt länge sen nu.

 3. Jo att rensa garderoben måste man ibland, dock har vi inte så mycket att rensa då vi fått börja om från scratch haha ;P ha en fin dag

 4. Att man skaffar sig alla basilusker som finns när man har barn på dagis är ju ett välkänt fenomen. Som om inte livet vore snärjigt nog ändå! Men småbarnsåren går fort, plötsligt är det skolan som väntar ! Hoppas ni är på bättringsvägen hela bunten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.