Fem en fredag v. 49: Film

Vi dyker rätt in i veckans frågor. Det har ändå inte hänt något särskilt sen jag skrev om december häromdagen. Förskola och mys här hemma, i vanlig ordning. Dagens tema är film. Jag får för mig att inte alla brukar titta på så mycket film, men några man sett kanske kan stämma in på veckans frågor.

De som länkade förra veckan var: Monika, Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Bokdamen, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Linda, Susie, BP, Hanna, Ingrid, Gerd, Robert, Lillian, Karoleen, Sara, Kina, Debutsky, Musikanta, Evelina, Jessie.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilken film sätter du på för att bli glad?
 2. Vilken film skulle du kunna tänka dig att leva i?
 3. Vilken film är minst som ditt liv?
 4. Vilken genre stänger du av på en gång?
 5. Vilken är en populär film du aldrig har sett?


Vilken film sätter du på för att bli glad?
En av dem är i alla fall The Proposal med Sandra Bullock och Ryan Reynolds. Av någon anledning tycker jag den är jätterolig. Nästan så jag måste titta på den nu.

Vilken film skulle du kunna tänka dig att leva i?
Gärna någon som utspelar sig i ett paradis med varmt väder året om. Eller vara en hobbit i Sagan om Ringen. Det hittepålivet verkar grymt mysigt, om man inte tar med det onda.

Vilken film är minst som ditt liv?
Ensam hemma, för att: 1.) Det är jag aldrig/jag skulle nog inte bli så bortglömd, och 2.) Jag skulle aldrig kunna vara så påhittig som Kevin om en inbrottstjuv eller två skulle titta förbi.

Vilken genre stänger du av på en gång?
Jag är inte mycket för westernfilmer. Miljön och handling tilltalar mig helt enkelt oftast inte.

Vilken är en populär film du aldrig har sett?
Tittar jag på IMDBs lista på toppfilmer finns det många. Men jag tror faktiskt jag aldrig har sett någon av Gudfadern-filmerna ordentligt.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Nu blir det helg! Harry är ledig efter en hel vecka tillbaka i förskolan, peppar peppar. Får se vad vi hittar på idag. I helgen blir det nog pepparkaksbak eller saffransbullebak. Eller varför inte både och? :) Ha en fin helg!

You may also like

5 kommentarer

 1. Hej, tack för att du länkade till filmsidan, annars hade jag nog inte fixat att svara på veckans frågor. Jag hade haft betydligt lättare att lista böcker än filmer, har nog inte sett en endaste film i år! Läst desto mer…tur att vi alla är olika.
  Ha en fin andra advent och tusen tack för ditt engagemang med fredagstemat

 2. Kul att du satte mig i biofåtöljen denna fredag! Finns många feelgood-filmer jag kan tänka mig. Jag gillar ju lyckliga slut … tycker det är tillräckligt mycket elände i verkliga livet. Önskar dig en fin helg!

 3. Det verkar vara fler som inte gillar att kolla på westernfilmer. Science fiction var inte heller så poppis.
  Roligt att du skulle kunna tänka dig att vara en hobbit, medan andra inte ens gillade filmerna. Det är verkligen skoj att läsa de olika reaktionerna.

 4. Här blir det också lussebulls – och pepparkaksbak. De lussebullar jag gjorde förra helgen är slut.
  Roliga frågor denna gång. Film är verkligen något jag gillar. Håller med dig, så kul att få va hobbit för en dag. Fast jag tror att jag hellre hade varit alv.
  Ha en skön helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.