Fem en fredag v.48: Bjudning

God morgon fredag! Tänk att du dök upp den här veckan också. Eftersom det är fredag vet du som läser vad som är på gång, om du tittat in här förut en fredag, förstås. Det är dags för Fem en fredag! Flera har undrat, och det är såklart helt OK att svara på frågorna någon annan dag än just idag. 

Kul att Fem en fredag har spridit sig, jag hittar folk i efterhand som har svarat på frågorna som de hittat hos någon annan. Kul! Några som svarade på förra veckans frågor var: Madeleine, Kraka, Ingrid och BP

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Du blir bjuden på knytis hos en kompis – vad tar du med dig?
 2. Vad skulle du säga är din paradrätt du gärna lagar?
 3. Är du en person som föredrar förrätt och huvudrätt eller huvudrätt och efterrätt?
 4. Vad skulle du aldrig få för dig att bjuda på?
 5. Vad är det mest udda du har blivit erbjuden i matväg?

Du blir bjuden på knytis hos en kompis – vad tar du med dig?
Definitivt något efterrättsaktigt. Jag är den som gärna bakar någon kaka eller paj att bjuda på. 

Vad skulle du säga är din paradrätt du gärna lagar?
Min citronpasta måste jag väl säga. Jag återkommer i alla fall väldigt ofta till att laga den. Sjukt enkel att göra men så god. Det ska vara mycket citron i för att göra det extra syrligt. Recept kommer i eftermiddag för er som efterfrågat det! Sen är jag även, i mitt tycke, en hejare på att göra cheesecakes.

Denna passionsfruktsmoussetårta är något annat mumsigt jag gärna gör!

Är du en person som föredrar förrätt och huvudrätt eller huvudrätt och efterrätt?
Får jag inte efterrätt är det inte värt det. Jag brukar ändå inte vara så förtjust i de förrätter som erbjuds på menyn.

Vad skulle du aldrig få för dig att bjuda på?
Lever, och annan inälvsmat. Är inte heller så förtjust i fisk och skaldjur så det skulle mycket till för att jag skulle laga en fiskgryta.

Vad är det mest udda du har blivit erbjuden i matväg?
Tack och lov inget särskilt. Och då är jag ändå rätt kräsen. Såhär i efterhand skulle jag nog aldrig ätit pölsa mer än en gång om jag bara visste vad det var i. 

Apropå udda kommer jag ihåg när klubbor med varierande insekter i fanns. Åh vad jag försökte få mamma till att köpa en sån till mig. Behöver jag ens säga att hon inte gjorde det? Är rätt glad för det idag. Har du testat en sån någon gång?

Nu tar vi snart helg. Kika som sagt in senare för ett gott recept och kanske inspiration till middag. Idag ska jag åka och köpa en present att ha med till en middag ikväll. Och hörrni, det är december imorgon. Det är inte klokt?

You may also like

10 kommentarer

 1. Åh, cheesecakes! ♥ Älskar’t. Har bara ätit det i Tunisien dock, finns numera trendiga fik som säljer dessa ”nymodigheter” men jag är helt såld. Håller med om förrätt också, var är egentligen poängen med detta? Att se till att man inte är hungrig när det godaste dyker upp? :P

 2. Jag tycker att inälvor, gelatin och E120 som brukar finnas i godis är det vidrigaste som finns. Självklart skulle jag inte bjuda på något djur alls men just de 3 grejerna är värre än allt annat hahah. E120 är krossade löss btw, brukar användas som rött färgämne, därav att det ofta finns i godis :s

 3. Här kommer mina svar på veckans frågor: http://kraka.moah.se/2018/11/30/fem-en-fredag-v-48-bjudning/

  De där klubborna verkar jag ha missat helt. Jag har ju en son född 1985 så de borde ju förekommit i min livssfär, men han var väl inte intresserad av just sådana.

  Ska prova ditt pastarecept vid tillfälle. Ikväll blir det lugnt och jag har nöjt mig med skorpor med ost och lite uppvärmda vita bönor med tomatsås som jag rörde ut sambal oelek i. Jag är fruktansvärt trött, trots att jag sovit i stort sett hela vägen hem på tåget från Herrljunga. Vågade inte sova mellan Borås och Herrljunga av rädsla för att försova mig och missa tågbytet. När jag kom hem har jag legat i skumbad och sovit också så jag borde väl inte vara så trött, men jag hade en rätt tuff natt på jobbet.
  Hoppas din fredagskväll blir bra. Jag får försöka vila och hoppas på en bra lördag istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.