Fem en fredag v. 35: Thank you for the music

Augusti har blivit september och höstperioden hade kunnat starta bättre. Clara har varit hemma från förskolan en dryg vecka med förkylning och idag blev Harry hemskickad med rinnande näsa. Och jag? Också sjuk och jobbdatorn förblev stängd igår och troligtvis idag också. Jag behöver vila känner jag.

Hur har du det? Du har väl inte missat att Abba släpper nytt album? Det känns som musikhistoria, och troligtvis kan inget annat band få ett liknande mottagande som blev igår världen över när deras liveshow presenterades. De två första låtarna som släpptes känns även som klassiskt Abba. Ni kan ju gissa temat på dagens frågor… :)

De som länkade förra veckan var: Klimakteriehäxan, Madeleine, Mrs Calloway, BP, Monika, Karoleen, Bokdamen, Janerik, Teskedsgumman, Hannele, Susie, Lena, Robert, Susanne, Lillian, Gerd, Evelina, Petra, Paula, Kina, Debutsky, Tant Augusta.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vilken artist eller band skulle du gärna se göra en comeback?
  2. Om du bara fick lyssna på en artist/ett band i ett år, vilken/vilket skulle det bli?
  3. Vad spelar du mest för typ av musik?
  4. Har du något speciellt musikminne?
  5. Vilken artist eller band gjort första stora intrycket när du var barn?

Vilken artist eller band skulle du gärna se göra en comeback?
*NSYNC. Mina största absoluta favoriter genom tonåren – skulle då nästan göra vad som helst för att få se dem live.

Om du bara fick lyssna på en artist/ett band i ett år, vilken/vilket skulle det bli?
Fall Out Boy. Då skulle det finnas musik oavsett mitt humör. Plus såklart att de är favoriter.

Vad spelar du mest för typ av musik?
Uptempo musik, och då kan det vara pop, rock eller annat. Jag gillar när det svänger och är peppande.

Har du något speciellt musikminne?
Jag har massor, egentligen. Men ett måste vara första gången jag faktiskt var på konsert. Det var 1998 och jag såg Spice Girls i Globen. Det var fantastiskt för en 12-åring som jag.

Vilken artist eller band gjort första stora intrycket när du var barn?
Det var nog Abba. På fritids (det här var runt 93) var vi några som höll till i ett litet rum och ”uppträdde”, främst till Mamma Mia. Sen fick jag ju dessutom veta att de var svenskar vilket gjorde det hela större och mer wow.

Hoppas du får en fin helg!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

6 kommentarer

  1. Vi var på samma Spice Girls-konsert i Globen! Jag var där med min dotter, som är jämngammal meddig, tror jag. Vi hade jättekul båda två! (tror jag grät lite när de sjöng mamma-låten …)

  2. Hoppas du känner dig lite bättre vid det här laget. Synd att trefjärdedelar av familjen har insjuknat. Då får Magnus vara sjuksköterska under helgen gissar jag;-)

    Av dina svar framgår helt klart att vi är två olika generationer, med undantag av ABBA då. Himla kul att de gör comeback. Tyckte det var rätt otippat faktiskt, så tjejerna ju nästan var folkskygga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.