Märklig tid

Det är drygt två veckor kvar till jul. En väldigt annorlunda tid här i världen. Här, i min lilla bubbla, försöker jag ha det så normalt som möjligt. Planerar allt julgodis jag ska baka, julklappar som ska slås in, och att få iväg julkorten i tid. Det lilla normala behövs för att inte ha ett konstant sänkt humör efter alla pressträffar och uppdaterade dödstal. En tragisk tid.

2021 närmar sig och jag tror alla hoppas på ett bättre år. Tänk att det snart gått ett år. Jag har varit hemma föräldraledig sen pandemin bröt ut ordentligt och restriktioner infördes så jag har haft förmånen att inte veta hur det egentligen har varit i den ”riktiga världen”. Jag vet inte hur det är att åka tunnelbana eller buss mitt i rusningen på morgonen och försöka hålla avstånd. Jag vet inte hur det är att jobba hemifrån utan fysiska möten och bli betydligt mer digital i arbetslivet.

Som det ser ut nu kommer jag däremot blir varse om det från februari när jag börjar jobba igen. Även om vaccin är på väg hinner nog inte samhället återgå till vad vi haft som normalt. Om det nånsin gör det. Det är med blandade känslor jag kommer gå tillbaka till jobbet. Hade det varit som vanligt hade det varit skönt med gamla rutiner igen och få träffa kollegorna. Nu kommer jag troligtvis få hitta nya rutiner och mest se kollegorna via datorskärmen. Vi får helt enkelt se vad det nya året bjuder på. Det blir en torftig årsresumé senare i december.

Jag hoppas i alla fall att du hade en fin andra advent!

You may also like

5 kommentarer

 1. Även om ni inte kunde ana när ni ”gjorde” Clara att det skulle bli ett sådant surrealistiskt år, så är du på sätt och vis lyckligt lottad att du varit föräldraledigt under hela pandemin.
  Det värsta har nog varit att åka kommunalt enligt min bästis, men inte ens det är ”farligt” längre då bussar och t-banan knappt ha några passagerare. I stort sett följer alla rekommendationerna och jobbar hemifrån.
  Det enda hon verkligen saknar med distansarbetet är korridorsnacket och de gemensamma luncherna.

 2. Min dotter har haft svårt att anpassa sig till hemmajobb trots att hon trivs bra med att vara själv och pyssla. Men just avsaknaden av kollegor har tagit hårt på henne. Kanske har det varit bra för dig att vara i din egen bubbla och du har haft fin hjälp av dina barn att få dagarna att gå.

 3. Jag håller på och gör den sedvanliga årskrönikan och den är väldigt tanig i år. Det har inte varit många aktiviteter att tala om.
  Men visst ska vi försöka glädja oss åt helgen som väntar och fira så gott vi kan.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.