Helgen v. 41

Har ni läst serien som SvD kör med, ”Min helg”? Om inte, gör det. Så kul när hela Stockholms elit verkar köpa frukostbröd på samma bageri och äta söndagsmiddag på Brillo. Allt medan vänner avlöser varandra och det dricks både cava och rödtjut överallt. Så tvärtemot hur mina/våra helger ser ut. Som introvert skulle jag bli tokig på en gång av allt flängande och hela tiden göra saker. Här kommer därför min helg som var, tråkig och helt ocensurerad.

Jag jobbade helt vanliga kontorstider i fredags. Eftersom jag kommer tidigt på morgnarna kan jag också oftast gå tidigare, vilket jag särskilt försöker göra på fredagar. I fredags var inget undantag, men mest för att jag hade lyckats boka in en tvättid. Det är annars heeelt omöjligt att få tid såvida man inte bokar två veckor i förväg. Det är nog det sämsta med där vi bor. Tvättstugan. Så fredag och dejt med tvättstugan och hemgjord pizza till middag innan vi la oss lika tidigt som pensionärer, hurra.

Lördagsmorgonen började strax efter 8, det blir ju lätt så när man lägger sig tidigt. Eftersom det inte fanns frukost hemma gick vi ner i mjukisbyxorna och handlade på Coop som finns i huset. Vi lyxade till det med nybakt bröd istället för påsbröd, yoghurt och mjölk till O’boy – ni läste rätt, som vuxen får man dricka O’boy om man vill. Just i lördags hängde vi i soffan med frukosten, annars sitter vi oftast vid köksbordet med varsin dator och läser vad som hänt i världen under natten (eller bara tittar på YouTube), om vi inte köpt en morgontidning.

Sen fick jag ett ryck och började plocka och dona. Eftersom vi faktiskt gjort en del de senaste helgerna har städningen halkat efter. Det tog ett par timmar innan jag tröttnade. Tror vi satt i soffan sen mest hela dagen och såg på film samtidigt som det regnade utanför. Så avkopplande att göra ingenting. Och heller inte byta om på hela dagen.

Vi vaknade vid samma tid i söndags. Lika frukostrutin som på lördagen. Magnus hade läst att Arlandas Flygsamlingar skulle vara öppet så vi tog bilen och körde dit.

Nospartiet av flyget som kraschade i Gottröra 1991.
Multitasking.

Det var inte ett så stort museum så snart åkte vi söder igen och stannade till vid Mall of Scandinavia för att äta lunch och gå i affärer. Det blev en klocka till herrn och huvudvärkstabletter för mig. Vi svängde därefter förbi ett par kompisar till Magnus för att hämta lite grejer. Just vad får ni veta en annan gång. När vi kom hem hade dagen plötsligt gått. Vi käkade tacos till middag innan Magnus la sig för kvällen och helgen var slut. Det tog ingen lång stund innan jag följde efter, redo för en ny vecka.

Det blev kanske lite fläng i söndags, men helt utan planering egentligen. Utöver det måste det väl finnas andra som käkar frukost framför Paradise Hotel, frivilligt tvättar en fredagseftermiddag och hänger i mjukiskläder den mesta av tiden på helgen?

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.