En bal på Grand Hotel

Nu blir det två helger sen som Magnus och jag gick på bal. Bättre sent än aldrig med en uppdatering, eller hur?

En kompis till mig har i några år bjudit in Magnus och mig till Innocenceordens bal som sker vartannat år. Vi har inte kunnat gå tidigare men i år äntligen blev det av. Det blev några veckor av letande efter den perfekta klänningen och frisyren och nervösa stunder där vi i en ceremoni skulle ”välkomnas” som nya medlemmar, ”recipiender”. Till slut föll alla detaljer på plats och dagen var kommen.

Balen hölls på Grand Hotel här i Stockholm. Tjusigt värre. Jag har för övrigt aldrig varit på någon liknande tillställning.

Efter den del av ceremonin där alla nya medlemmar välkomnas. Fyra och fyra skrider man fram till de högsta i orden och niger/bockar innan man glider åt sidan. Detta fick vi på plats öva på innan så allt blev rätt, komplett med blädderblock som visade hur vi skulle gå. Lite sjukt ändå, väldigt märkligt. Men kul. Börje Salming var en hedersgäst och satt till vänster i bild.

Middagens efterrätt. En riktig chokladbomb.

Dans efter middagen.

I tjusiga Spegelsalen.

Såklart en bild på oss.

Någon gång efter 12 avslutade vi kvällen. Magnus och jag sov på hotell i närheten (var rätt dyrt på Grand, va) vilket var skönt för att ha nära ”hem”. Det blev en lång sovmorgon dagen som jag tyvärr inte njöt av så mycket då jag hade ögonmigrän med efterföljande huvudvärk det mesta av dagen. Ska märkas att det varit fest.

Det blev inte så många bilder, jag var fullt upptagen med att ta in allt. Det var en häftig upplevelse och vi kommer troligtvis gå om två år igen. Fråga mig inte vad Innocenceorden egentligen är, det jag kan säga är att det är ett ordensällskap från mitten av 1700-talet och bedriver välgörande verksamhet (och höjdpunkten är egentligen detta firande med bal av deras högtidsdag, Solenne Dag).

You may also like

4 kommentarer

  1. Men oh vad tjusiga ni är ! Det fotot får ni förstora och rama in, o du har en så vacker stilfull klänning och en så stilig karl, Fick du ha honom ifred?
    Var inne o tittade på ordens-sidan o tycker att orden har trevliga honnörsord med välgörenhet och upprätthållande av gamla traditioner. Så trist att migränen kom som ett brev på posten…

  2. WOW! Vilken grej! På något sätt kände jag mig förflyttat till 1700- och 1800-talet i Paris eller London. Så otroligt häftigt! Sedan gäller det att kunna dansa också ser jag;-)
    Så himla stiliga ni är! Å jag gillar färgen på din klänning som är väldigt vacker.

  3. Men wow, vilken upplevelse och sååååå fina ni är!!!! Hoppas ni har möjlighet att gå nästa gång också, då har ni ju vanan inne ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.