Fem en fredag v.48: Advent

Min favoritvecka är nästan här, första veckan i december! Julen är på gång på riktigt och det är inte längre konstigt att ha julpynt framme (mitt kontor har varit pyntat sen andra veckan i november…)

Vad är då inte mer passande än frågor inför advent som inleds nu på söndag?

Deltagare förra veckan: Madeleine, Paula, BP, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Susie, Ingrid, Tanthuset, Mrs Calloway, Hannele, Sara, Gerd, Tant Augusta, Evelina, Kina, Mia, Inger.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Gör du något särskilt inför advent?
 2. När åker ditt julpynt upp? (om du inte firar jul, gör du något annat denna tid?)
 3. Traditionellt är advent en fasteperiod. Vad skulle du ge upp i väntan på jul?
 4. Bibeltexterna för första advent handlar om glädje och fest, vad ser du mest fram emot med december?
 5. Använder du dig av en julkalender?

Gör du något särskilt inför advent?
Jag ser till att ha julstjärnor och adventsljusstake framme och redo att tändas. Eftersom det ofta är en väldigt mörk period under november tycker jag det är mysigt att få upp julbelysningen tidigare.

När åker ditt julpynt upp?
Det mesta åker nog upp lagom till första advent. Granen brukar få vänta till lucia, men den skulle egentligen kunna åka upp tidigare.

Traditionellt är advent en fasteperiod. Vad skulle du ge upp i väntan på jul?
Egentligen allt julgodis för att riktigt kunna gotta mig i det till jul, men det har fallerat i år.

Bibeltexterna för första advent handlar om glädje och fest, vad ser du mest fram emot med december?
Att få umgås med familjen i jul, få känna den där varma känslan av avkoppling och bara vara. Ljus och goda dofter. Ligga i soffan med choklad och titta på julfilmer.

Använder du dig av en julkalender?
Min mamma brukar varje år köpa en chokladkalender till mig och brorsan, haha. Ett par år nu har vi köpt SVTs julkalender men vi har alltid glömt att öppna luckorna till slut… hoppas på en bättring i år.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Helg igen! Ha det! Senare idag kommer äntligen ett inlägg upp från balen Magnus och jag var på. Det är redan två veckor sen nu, knäppt.

You may also like

8 kommentarer

 1. Godmorgon! Du är en juldiggare hör jag, o det är en klar fördel när man har barn! Jag tycker julen mest är barnens högtid, eller ska vara. Men när jag hade småbarn var stressen stor inför jul så tyvärr blev jag en riktig anti-jul-tant. Men jag är dock ingen anti-mys-tant, tvärtom! Och nu har vintern anlänt till Säfsen med snö och kyla som jag hoppas stannar kvar, men det finns ju ingen garanti…Trevlig första advent till dig!

 2. Roliga och stundtals tankeväckande frågor! Trevligt att läsa dina svar också och så ser jag fram emot att läsa de övriga :) Ha en mysig advent <3

 3. december är en fin månad, alla ljus i fönstrena, ser så fint ut! En väl utspridd missuppfattning att julen bara är EN dag, julen varken börjar eller slutar den 24:e december, det är ju minst en månads njutning.

 4. Du tar då verkligen julen seriöst;-) Harry kommer nog bli riktigt glad åt att hans mamma ta julen ”på allvar”. Har alltid tyckte att julen är till för barn, men det finns ju faktiskt stora barn också, alltså sådana som har barnasinnet i behåll;-

  PS. Ska bli kul att se inlägget om balen. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.