Nyårsönskningar 2019

Nu är vi några dagar inne på 2019. Året 2018 är alltså över. Det susade förbi på nolltid. Kanske för att jag aldrig haft så mycket att göra/haft ett så bra år/verkligen levt. Livet som mamma alltså. Det har varit så bra som jag föreställt mig. Varje år skriver jag ner önskningar inför det kommande året. Det kan lika gärna vara löften, men jag har under många år känt att önskningar passar mig bättre. Med löften känner jag annars en press på att göra saker. Och jag vill inte ha några måsten i mitt liv om jag inte måste. Jag hade främst två nyårsönskningar förra året:

Att allt ska gå bra med Rex*
♥ Att jag blir bra som mamma

*Rex var vårt namn på Harry i magen

Det var av naturliga skäl mycket fokus på det kommande föräldraskapet. Andra önskningar jag hade var:

Hålla igång fysiskt för att orka. Träna för att må bra helt enkelt, som under graviditeten.
♥ Tro på mig själv, både som förälder och partner. Våga göra misstag utan att jag ska tänka att jag är dålig.

Fortsätta jobba på bloggen. Som jag skrev ovan, komma igång ordentligt med att skriva om introversion. Skriva överhuvudtaget, det är ju det här jag gillar.
♥ Klara förlossningen. Största utmaningen 2018. Men har alla andra före mig klarat det, så kan väl jag också.

Alltså, jag tror alla önskningar slog in? Det är helt otroligt, inte sant? Jag har inte tränat regelbundet såsom gym och liknande men det har räckt med promenader för att orka och må bra.

Vad gäller tron på mig själv är jag så glad över mig själv som lyckats hålla mig cool i situationer jag tror jag annars skulle freakat helt över. Det har funnits stunder i föräldraskapet jag känt så mycket stress inombords för men har kunnat tackla det. Magnus och jag har flera gånger fått höra att vi är just coola som föräldrar och troligtvis en anledning till att vi fått ett sånt lugnt och harmoniskt barn. Jag ser det som en sån bekräftelse på att vi gjort något rätt. Och förlossningen? Direkt efter att Harry kom sa jag att jag kunde göra det igen. Jag hade en riktigt bra förlossning vilket var skönt då jag hade en del oro innan.

Rent bloggmässigt kom jag igång med min nya inriktning att skriva om livet som introvert, något jag även skrev om tidigare. I övrigt har jag skrivit mer och ökat engagemanget på bloggen vilket känns jättekul.

snö på vägen
Mer ordentlig snö hade inte varit helt fel innan vintern är slut.

Önskningar under 2019

Under tiden det här inlägget skrevs insåg jag att mina önskningar för året är få. Det finns såklart mycket jag vill göra under det närmaste året, men följande är de större.

♥ Fokus på mitt inre välbefinnande. Det betyder mer träning igen och bättre kost. Allt för att orka både mamma-liv och jobb-liv.

♥ Läsa i alla fall två böcker. Jag har inte så långt till jobbet, men på den lilla pendelresan fram och tillbaka hinner jag med i alla fall några sidor om dagen när jag väl börjar jobba igen.

♥ Dricka mer vatten. Det låter kanske konstigt med en sån önskan, men under en lång tid nu har mitt vätskeintag i princip bara bestått av läsk (utan socker), energidryck och té när vädret blev kallare. Det känns inte bra.

♥ Fortsätta växa i föräldrarollen.

♥ Försöka utmana mig själv att göra nya saker, både små och stora.

Hur ser ditt kommande 2019 ut?

You may also like

40 kommentarer

 1. Håller med dig, Löften är aldrig bra, och hade jag haft det i år så var flera av dom redan brutna. Kör med mål, och har man kommit en bit på vägen så är det ju bara så bra.

 2. Härligt att du uppfyllde allt under år 2018 och hoppas att du uppfyller allt under 2019. Det är jätte smart med önskningar och inte måsten. Det är något jag inte heller kan uppfylla då! 🙂

 3. Utmana sig själv är alltid viktigt för att växa som person! Jag är tvärtemot dig, dricker aldrig läsk men dricker hue mycket vatten som helst!

 4. Kul att du klarat av dina önskningar och fina planer för detta året 🙌🏻🙂 gillar det tankesättet att man inte måste..

 5. Underbart att läsa att du fick ett sådant fantastiskt 2018! Jag hoppas att 2019 blir minst lika bra för dig! Det där med att dricka mer vatten har jag också på min lista över saker att bli bättre på. Konstigt att det ska vara så svårt!

  1. Tack! Och ja eller hur, det finns ju alltid så tillgänglig och ändå fyller jag inte på ett glas eller flaska.

 6. Önskningar passar mig också bättre. Löften är bara jobbiga. Så roligt att läsa att dina önskningar slog in. Jag tycker att du har väldigt bra önskningar detta år. Ens väl mående är så viktigt

 7. Jag gillar dina inlägg och tycker att man kan nästan ana hur cool du är i vissa situationer. Någon gång har jag tänkt att på att om jag skulle vara tvungen att i en krissituation välja någon av alla bloggare att ha vis min sida för stunden så vore du ett av toppnamnen, helt klart. Jag får liksom känslan av att ditt ”cool” smittar!
  Btw, jag snor saker till min egen lista av önskningar friskt från allas bloggar just nu och att dricka mer vatten tar jag ifrån dig rakt av, gudarna ska veta att det kan behövas.

  1. Wow, tack snälla för de fina orden! :) Du kan inte ana vilket ocoolt kaos det ibland kan vara på insidan, men jag låter det liksom få vara så, så samlar jag mig utåt.

 8. Så härligt att känna att året blev som du vill, vilken känsla det måste vara. Jag gillar att du kollar bakåt och reflekterar. Jag tror att man på något sätt blir mer ödmjuk till året som varit. Jag har inte gjort eller sagt något speciellt inför 2019 mer än att jag ska välja mina strider. Vända ryggen till dumheter och trams.
  KRAM

 9. Det låter som att du har riktigt bra mål med 2019! Att utmana sig själv är väldigt bra och det försöker även jag göra 😊

 10. Underbart med ett sånt år när allt går ens väg. Att bli förälder är verkligen stort! Så skönt att du fick en bra förlossning.🌸💕

 11. Härligt att du kan bocka av fjolårets lista!
  Jag har inte gjort någon lista för 2019, men jag skulle gärna vilja läsa lite mer. Det är så enkelt att fastna med telefonen om kvällarna istället för att ta den där boken. Gillar att läsa, så det borde inte vara så svårt
  Lycka till med din nya lista!

 12. Det låter verkligen som otroligt bra mål du hade för 2018 och nu 2019, tror helt klart att du kommer växa enormt inom föräldrarollen. Man växer ju i takt med barnet lite, haha. Jag tror verkligen på dig <3

 13. Låter som fantastiska önskningar ju! Att växa som förälder kan jag tänka mig att man gör hela tiden. Måste också bli bättre på att dricka vatten, alltså är verkligen så dålig på det. Älskar dock te, mums

 14. Vad härligt att du uppfyllde alla mål 2018! Hoppas 2019 blir lika bra för dig! Jag har egentligen inga löften eftersom jag vet att jag kommer misslyckas då, men mål har jag. Målet är dels att ta nya jobbet med storm och verkligen växa, fortsätta växa som mamma, spara ännu mer pengar och få en mer hälsosam livsstil!

 15. Förnuftiga saker på din ”önskalista” Bra att lägga upp mål som faktist är helt realistiska, annars blir de ju lätt att man tappar motivationen direkt

 16. Men åh vad fint att kalla det för önskningar! Och att alla slog in😍😍 Jättebra önskningar för detta år! Tycker inte att vatten låter konstigt, det kan vara så svårt att dricka ordentligt med vatten och är en jättebra sak att tänka på :D Tycka till med allt och jag tror och hoppas allt slår in för dig!
  Kram

 17. Vad härligt att du uppfyllde allt 2018! Du har riktigt bra mål för detta året med, heja dig!! Det där med att dricka vatten måste jag med ta tag i!!!

 18. Vilket fint inlägg, jag tycker att du ska ha kredd för att du skriver önskningar 2019 och inte bara massa nyårslöften :)
  Hoppas du får ett fint år, 2019

 19. Bra där att du känner att du lyckats uppnå mycket med 2018 som du velat. Hoppas vi att 2019 också ger dig nya mål att följa som du ni skriver

 20. Måste kännas bra att du lyckades uppnå så många mål och önskningar. Hoppas 2019 går lika bra för dig. Vatten drickandet ska jag med bli bättre på.

 21. Jag ska börja ta hand mer om mig själv, mitt 2018 var ett skit år rent ut sagt!
  Så nu ska jag fokusera på att må bra och hitta mig själv, BARA fokus på mig ^^

 22. Underbart att läsa att du kände att du nådde dina mål förra året.
  Och bra mål inför 2019.
  Själv har jag knapp hunnit fundera på målen under 2019..

 23. Jag tycker det lter som bra mål, det finns så mycket som du skriver som jag känner igen mig själv i tex att om att det är okej att göra misstag jag är inte en dålig person för de :)

 24. Hoppas verkligen att allt det där går i uppfyllelse i år! Jag har också att jag ska dricka med vatten haha. Jag dricker alldeles för lite vatten på dagarna. Speciellt på sommaren då man måste få i sig mer. Måste bli bättre på det. Hoppas att du får ett bra 2019! :D // Petra Elisabeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.