Fem en fredag v. 1: Nystart

Årets första Fem en fredag är här! Hoppas du är taggad på nya fräscha frågor. Det var många och nya som bestämde sig för att svara på årets sista frågor. Kul! De som jag vet med bloggar var: Eva, Birgit, Hanna, Paula, Madeleine och Monika.

Ett nytt år är här och det enda som egentligen har hänt är att vi har bytt månad och år. Vi börjar bara om den årscykel vi ständigt går igenom. Det mesta är återkommande vi känner igen, men mycket är såklart också nytt beroende på vad vi gör. Vi ändrar en vana, byter jobb eller får en ny vän. Så känner i alla fall jag det.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Nytt år, nya möjligheter sägs det – vad tar du dig an härnäst?
 2. Vad är något som är återkommande för dig varje januari?
 3. Vad är ett nyårslöfte du lyckats hålla under ett helt år?
 4. När välkomnade du senast något nytt i ditt liv? (förutom 2019!)
 5. När känns ett år inte längre nytt för dig?

Nytt år, nya möjligheter sägs det – vad tar du dig an härnäst?
Det stora är att försöka starta hjärnan igen och börja jobba i mitten av februari. Jag minns att jag i somras sa att jag typ glömt allt som har med jobbet att göra. Det ska bli spännande att se hur ringrostig jag faktiskt kommer vara, eller om det är som att cykla. Jag arbetar administrativt inom HR så det är inte rocket science i alla fall även om det gäller att ha huvudet på skaft.

Vad är något som är återkommande för dig varje januari?
Min mammas födelsedag. I år fyller hon jämnt och blir 60. Det ska vi fira, på något sätt. :)

Vad är ett nyårslöfte du lyckats hålla under ett helt år?
Jag hade en önskan ett år, 2015 var det visst, att börja källsortera mer. Det höll i sig, och gör såklart fortfarande. :)

När välkomnade du senast något nytt i ditt liv? (förutom 2019!)
Jag fick min bakmaskin i julklapp jag önskat. Här ska knådas deg utan att få ont i händerna!

När känns ett år inte längre nytt för dig?
Typ någon gång efter Melodifestivalen känns det som att vi har varit igång ett tag.

Min gravidmage för ett år sen. Det känns inte alls längesen.

Är det helg nu innan det är dags för jobb och plugg igen? Jag börjar räkna ner mina veckor hemma. Bara sex kvar!

You may also like

32 kommentarer

 1. Roliga frågor och Kul att få läsa dina svar!

  Kanske jag hänger på jag med :)
  Om jag inte glömmer bort, måste iväg och handla nu så skulle inte förvåna mig om jag glömmer sen.

  Jag vande mig aldrig vid 2018 som nytt år… haha!!! Tycker det går så jäkla fort nu.

  Ha en fin fredag!
  Kram kram

 2. God förmiddag, nu har jag svarat och det var lite häftigt faktiskt, Man måste nog reflektera lite för att kunna gå vidare och dina frågor fick igång mina tankar :)

 3. Jag kan inte förstå hur man kan baka utan bakmaskin haha =) Mellon är det jag längtar efter när det nya året blir inringt. Jag är ett MELLOFREAK.

  Puss och kram vacker

  1. Nej det förstår varken jag eller mina händer heller! Är väl därför jag inte brukar baka något som behöver knådas. :)))

 4. Vilka intressanta funderingar! Ska nog försöka göra ett inlägg av detta, om det inte drar ut för mycket på tiden haha. När ett år inte längre känns nytt har jag nog aldrig reflekterat över innan och kan verkligen inte komma på något vettigt svar på den. Nu i december har jag råkat säga båda 2017 och 2019 så det kan man kanske tolka lite hur man vill 😂

 5. Vilka härliga frågor och tankar kring dem. Jag gillar ditt koncept med Fem en fredag. Så bra att kunna engagera och inspirera! Så kul med en bakmaskin. Doften av nybakat bröd är ju så fantastisk!

  1. Tack! :D
   Ja det är ju det, så jag hoppas jag faktiskt använder den så ofta jag vill och får uppleva den där doften. :)

 6. så kul att få läsa dina svar! Bra av dig att bestämma dig för ett nyårslöfte och faktiskt genomföra det och fortsätta! Källsortering är ju så bra att göra! :-)

 7. Grattis till din mamma som fyller jämt iår! :) en bakmaskin hade vi med såå bra men tog tyvärr för mycket plats här :(

 8. Åh vad roliga frågor! Tycker du är så duktig på att komma på bra teman! Grattis till din mamma :D
  Bakmaskin är nog det bästa vi fått till vårt hem haha!

 9. Hvert år så legger jeg på meg alt for mye i julen. Det blir for mye mat. Jeg må gå ned i januar, hver eneste januar.

  1. Nej jag insåg att jag inte nämnt jobbet typ alls när du frågade i någon tidigare kommentar. :)
   Jag har inte gått någon särskild utbildning utan har ”jobbat mig uppåt”. Började som ”vanlig” administratör som första jobb. Efter att jag började på min nuvarande arbetsplats har jag fått gå lite kurser och en kortare utbildning och på så sätt fått nya arbetsuppgifter. :)

 10. Bra frågor :) Gillar dina svar -men kanske, ändå, din bild mest :) Tänk så fort tiden går när man har barn att mäta den mot!
  Svara på dina frågor efter bästa förmåga på min egen blogg!
  Önskar dig en fin helg!

 11. Mina svar på veckans frågor finns att läsa hos mig. Tyvärr inte så omvälvande direkt, livet lulla på i invanda spår

 12. Gillar dina annorlunda snabba ”fem en fredag”. Måste säga att du har en imponerande framfart med fredagstemat, då inte bara jag utan flera av bloggarna på min blogglista också har hängt på idag. Jättekul tycker jag! Snart måste du nog börja med inlinkz;-)

  Gillar dina svar och förstår att du börjat nedräkningen inför jobbstarten, som du säkert kommer klara av galant. Hoppas dock att du kommer ha tid över till bloggandet också.

  God fortsättning:-)

  1. God fortsättning till dig med! :) och kul att du har hängt på den här veckan.
   Ja, det är riktigt kul att det börjat sprida sig! Är så kul att läsa vad andra har för svar till mina små frågor, och att det faktiskt finns några där ute som vill svara. :) Jag visste faktiskt inte vad inlinkz var för något – så tack för tips, det blev jag mer nyfiken på. :)

 13. Jag är med! :)
  Fast jag fattar inte riktigt, ska jag länka till detta inlägget? Du har ingen kategori eller så att länka till?
  Håller med om att någon form av länk-plugin vore bra :)

  1. Kul, välkommen! Ja, du länkar till inlägget. Har inte kategoriserat alla inlägg än.
   Håller på att kika på ett länk-plugin. :)

 14. Kul att läsa dina svar. Det går nog bra att börja jobba igen, efter ett tag är man som igång igen.
  Mina svar kom upp idag :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.