Fem en fredag v. 50: Karaktär

Jag är så glad att det är fredag idag. Det har varit en trött vecka på olika vis och det är så skönt att inte behöva fixa i ordning oss alla tre på tid och traska iväg till förskolan i ruggigt väder. Istället kan vi bara vara på morgonen, hänga i soffan och inte skynda i oss frukost. Och du kan förhoppningsvis i lugn och ro svara på fem frågor idag igen. :)

De som länkade förra veckan var: Monika, Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Bokdamen, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Linda, Susie, BP, Hanna, Ingrid, Gerd, Robert, Karoleen, Kina, Debutsky, Birgit, Efwa, Anna.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. När skulle man hitta dig med handen i kakburken?
  2. Vad har du försökt dig på men aldrig avslutat?
  3. Vad kompromissar du oftast med?
  4. Vad låter du ingen ta ifrån dig?
  5. Vilken kraft skulle du ha som superhjälte?

När skulle man hitta dig med handen i kakburken?
Vanligtvis är det faktiskt bokstavligen att jag plockat något gott från en påse eller burk här hemma 😅 Men jag skulle även kunna ertappas med att ta tvärbanan en station utan att betala. Så. Dagens avslöjande.

Vad har du försökt dig på men aldrig avslutat?
Att skriva bok. Det beror nog inte bara på karaktär utan självförtroende och stor tidsbrist. Och dåligt tålamod. Jag vill liksom bara ha den färdigskriven.

Vad kompromissar du oftast med?
Min sömn. Det är ju så skönt att sitta uppe en stund till på kvällen även om jag vet att det vore bättre om jag gick och la mig. Särskilt när jag säger att jag är så trött. Jag försöker i alla fall lägga mig lite tidigare nu för att läsa en stund.

Vad låter du ingen ta ifrån dig?
Mina åsikter. De är verbalt sätt ofta inte så många men när jag väl uttrycker mig i en stark fråga står jag för det.

Vilken kraft skulle du ha som superhjälte?
Jag skulle vara en variant av ”your friendly neighborhood spider man” minus spindelmannen då. En vänlig superhjälte som tar hand om alla, och som kan bli osynlig. För det vore ibland praktiskt.

You are invited to the Inlinkz link party!

Klicka här för att vara med

Dags för helg igen. Idag ska Harry få träffa mormor efter att inte ha setts på nästan tre veckor. Hon har legat med halsfluss – inte roligt! Som tur är finns penicillin som ordnade det hela på ett kick.

Hoppas du får en fin helg! ❤️

You may also like

5 kommentarer

  1. Det är roligt att läsa att fler som deltar i din utmaning idag har velat skriva böcker, men givit upp av olika anledningar, samt att många ville bli osynliga hjältar. Tror att det är fler än jag som tänkt på Harry Potter när de svarade på sista frågan. Karaktär var verkligen ett roligt tema idag:-)

  2. Du har gott om tid att hinna skriva en bok. Kanske är inte småbarnsåren de mest lämpliga, du får låta det stå på paus ett tag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.