Fem en fredag v. 15: Konsumtion

Vecka 15 alla redan, och nästan slut dessutom. Ännu en rusande vecka där allt går i ett. Den här veckan har Clara dessutom fyllt 1 år, hurra! Mer om det i ett senare inlägg. Det är dags att svara på lite frågor. :)

Tillägg 13:30: Om du var inne och tittade på frågorna i morse så hade ett fel smugit sig in i fråga 2 (eller snarare fel fråga helt och hållet). Så går det när man har frågor på annat ställe och kopierar utan att sen ändra vid förändring. Nu ska det vara rätt. :)

De som länkade förra veckan var: Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Tant Augusta, Janerik, Ingrid, Gerd, Teskedsgumman, Debutsky, Saija, Anna, Lena, Sara, Hanna, Hannele.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser?
 2. Vad skulle du inte sälja i ditt hem ens för alla pengar i världen?
 3. Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör?
 4. Vad är något du sällan lägger pengar på?
 5. Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv?

Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser?
Det skulle bli en hel del. Som roliga saker till bakning, och framför allt mycket små gulliga och vackra saker från Etsy. Där finns så mycket att klicka hem.

Vad skulle du inte sälja i ditt hem ens för alla pengar i världen?
Om jag tar bort det självklara som min familj, så skulle jag nog aldrig kunna sälja mina hårddiskar med foton. Det skulle vara svårt att sitta där med alla pengar men utan att kunna titta tillbaka på minnen. Eller så skulle jag hitta ett kryphål i min egen fråga och köpa tillbaka dem sen. Jag skulle ju ha råd. :)

Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör?
Det skulle vara cola, som är min last. Annars är det nog inte så mycket jag konsumerar i mängder.

Vad är något du sällan lägger pengar på?
Alkohol, jag minns inte ens när jag sist gjorde det.

Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv?
Igen, alkohol. Det kan gå i present till andra men jag köper det aldrig till mig själv, och har heller aldrig varit den som haft alkohol hemma och tagit ett glas till middagen. Jag blir mer och mer ointresserad av alkohol (och har aldrig haft ett intresse för det egentligen) då jag sällan dricker och hellre väljer annan dryck.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Nu är det slut! Det här inlägget i alla fall. Hoppas du får en jättefin fredag! Vi skrivs snart igen.

You may also like

7 kommentarer

 1. Flott at du lager nye spørsmål hver fredag, det setter jeg stor pris på. Men denne uka har du ett annet spørsmål nr 2 enn det du gir oss.

 2. Noterar med ett fniss att du ger oss andra en fråga två men själv svarar på en annan … jag höll mig till ”formuläret”!
  Önskar dig en fin vårhelg!

 3. Det var otippat – alltså att du är nästan nykterist. Men på svar 5 skrev jag som du. att ge bort en eller flera flaskor vin är aldrig fel.
  Etsy måste jag kolla närmare. Gillar också att klicka hem saker just nu – en kompensation för C-19;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.