Fem en fredag v. 51: God jul!

Nu är den väl ändå här, julen. Julledigheten knackar på dörren och det ska bli så skönt att inte jäkta upp till jobbet. Den här hösten har varit lång av flera anledningar och jobbet är definitivt en av dem.

Föga förvånande blir det julfrågor idag, och jag ber om ursäkt om det är någon som inte firar jul. Berätta gärna istället om dina traditioner under den här tiden på året.

Deltagare förra veckan: Madeleine, Paula, BP, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Ingrid, Tanthuset, Mrs Calloway, Hannele, Gerd, Nina, Musikanta, Agneta, Evelina, Susie, Inger, Evelina, Agneta, Susjo, Birgit, Kina.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad gillar du mest med julen?
 2. Hur kommer du spendera årets jul?
 3. När slutade du tro på tomten?
 4. Byter du någonsin en julklapp du får?
 5. Brukar du ha uppesittarkväll?

Vad gillar du mest med julen?
Den mysiga, varma känslan när det ofta är kallt och blött. Det är tid för ro och att bara vara. Jul på sommaren skulle inte alls ge samma känsla.

Hur kommer du spendera årets jul?
Troligtvis hälsar vi på min mormor någon gång på dagen. Sen kommer vi vara hemma hos oss dit min mamma, bror och svärmor kommer.

När slutade du tro på tomten?
Det känns som att det liksom var en övergångsperiod, jag kan inte minnas att det kom som en chock utan mer underförstått under hela uppväxten.

Byter du någonsin en julklapp du får?
Nej, och har nog aldrig gjort det. Känns fel när man fått något av någon som vill att man ska ha just det. Kan dock inte komma på något som jag egentligen hade velat bytt.

Brukar du ha uppesittarkväll?
Inte egentligen, det är mest som en vanlig kväll där vi tittar på en film eller serie. När jag var yngre var det mer uppesittarkväll för att vi ofta såg på Bingolotto. Jag är sugen på att göra det i år för att jag minns hur mysigt det var.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Nu ska jag banne mig skriva ett inlägg om flytten. Sen blir det en hel del julfix och i helgen julbak! Som jag har sett fram emot det. Jag har en lång att göra-lista så det är lika bra att sätta igång.

Är det dags för julledighet för dig också nu?

You may also like

10 kommentarer

 1. Det var länge sedan som jag var med men den här gången hängde jag på. Så kul och passande tema. Jag har en jobbhelg framför mig, nackdelen med att jobba på ett sjukhem. Men jag trivs så bra!

 2. Hej, jag har inte firat jul på en herrans massa år, inte sedan barnbarnen växte upp och inte hade behov av en mormor på julen, ”ler” Flera år har jag smitit helt, åkt bort helt enkelt, ett år på Hotell Lappland ett år en stuga i norra Värmland. Bara för att komma ifrån julstök och annat. Kanske yrkesskada efter att ha serverat julbord på egen restaurang…samma mat fram och tillbaka i en månad, puh!
  Ha en skön och mysig jul precis som du önskat dig!

 3. Så många olika tankar vi har om julen, från det allra mest traditionella till att inte fira alls :) kul att läsa svaren!

 4. Precis som Paula firar vi heller inte jul. Ja lite extra god mat blir det ju såklart:-)
  Det är då en himla tur att du gillar att baka – tänkte på att familjen firar hos er.
  Önskar dig en riktigt God Jul. Hoppas den blir precis som du önskat dig den.
  Vill också tacka för att du hållit i ”Fem en Fredag” och hoppas att du vill fortsätta även nästa år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.