Fem en fredag v. 8: Ge och få

Den här veckan har varit väldigt bra, på ett personligt plan. Jag har fyllt år (se tidigare inlägg), och tog dessutom ledigt för att fira lite. Om det var något jag tänkte inför födelsedagen så var det att jag inte ville jobba. Sen att en del av vår värld brakat ihop har jag försökt att inte tänka på. Men det är svårt, för det är hemskt. Dagarna rullar ändå på, och det är återigen fredag.

De som länkade förra veckan var: Teskedsgumman, Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Klimakteriehäxan, Ejmis, Tant Augusta, Ingrid, Karoleen, Evelina, Helen, Violen, Anki

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är en bra present att ge bort?
 2. Vad är en dålig present att få?
 3. Vad står just nu på din önskelista?
 4. Har du någon gång bytt en present du fått?
 5. Vad tycker du särskilt mycket om att få?

Vad är en bra present att få?
Något som visar att personen tänkt till lite. Jag menar inte att andra presenter inte skulle vara bra, men det är roligare att få något som inte är helt motsatsen till vad man gillar eller hur man är som person.

Vad är en dålig present att ge bort?
Se ovan. Jag skulle t ex. inte ge bort en fotboll till någon som bara gillar hockey, alltså något personen inte önskar. Det ska gärna finnas lite tanke bakom.

Vad står just nu på din önskelista?
Jag ska köpa nya tallrikar tänkte jag, vilket jag fick presentkort för i julas. Ska bara ta mig för att göra det också.

Har du någon gång bytt en present du fått?
Nej, det behovet har aldrig funnits. Jag har alltid varit tacksam för alla presenter som kommit min väg.

Vad tycker du särskilt mycket om att få?
Lakrits är aldrig fel, likaså smycken.

Nu ska det bli skönt med helg igen. Ha det fint!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

10 kommentarer

 1. Det där är faktiskt frågor som kan vara värda en liten extra tanke. Håller med dig om att det är kul att få smycken, men inser att det finns en gräns för hur många man kan hinna med att använda …
  Önskar dig en härlig helg, vädret ser lovande ut!

 2. vill också känna en omtanke i de presenter jag får. själv funderar jag ofta länge på presenter som ska passa olika personer. jag gillar också att få smycken och tackar inte nej till en flaska gott vin

 3. Så lika vi är idag! Undantag svaret på sista frågan.
  En personlig present känns alltid bäst, för då har givaren tänkt till. Men dåliga presenter finns egentligen inte. För även om man inte gillar presenten så är det ju ändå tanken som räknas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.