Fem en fredag v. 26: Värme

Jag hade nästan glömt att det var dags för Fem en fredag. Veckan har gått rekordfort, kanske för att Harry varit hemma hela veckan och vi därför röjt som bara den. Vi har däremot bara varit inne på grund av den värme som kommit. Det är svalare inomhus, om än knappt.

De som länkade förra veckan var: Klimakteriehäxan, Paula, Madeleine, Monika, Anette, Hannele, Boklysten, Kina, Susie, Lillian, Bokdamen, BP, Mrs Calloway, Debutsky, Ingrid, Gerd, Karoleen, Åsa, Sara, Hanna, Pärla.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Hur svalkar du dig helst i värmen?
 2. Vad för törstsläckare föredrar du?
 3. Förändras dina matvanor under sommaren?
 4. Hur varmt är för varmt?
 5. Vad är mest glädjande med värme?

Hur svalkar du dig helst i värmen?
Ett svalkande dopp är ju inte fel, för att sen torka i solen. Badplatserna här omkring är däremot smockade trots pandemin så det blir inget dopp här i alla fall.

Vad för törstsläckare föredrar du?
Ett stort glas kall cola med is! Är jag riktigt törstig är det väldigt gott med vatten, men annars är det inget jag tycker jättemycket om.

Förändras dina matvanor under sommaren?
Jag äter definitivt mer lättare mat som sallad. Aptiten kan ofta försvinna och jag blir inte så sugen på varm mat.

Hur varmt är för varmt?
När det känns som man går genom en vägg av värme och luften står still. Då håller jag mig hellre inne.

Vad är mest glädjande med värme?
Att det inte är så mycket krångel, särskilt nu logistikmässigt med barn. Det är bara att ta på skorna och gå ut och njuta. Sol ger även energi och därmed glädje. :)

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Så var det dags för helg igen. Vad ska du hitta på?

You may also like

8 kommentarer

 1. Jag är ingen soldyrkare, föredrar att klä på mig framför att klä av mig..
  Men solen är livgivande, o hittar man skugga får den gärna skina. Blir inte dina barn griniga i värmen, vill svagt minnas något sådant, ”ler”. Hoppas ni får en skön solig helg, sen väntar lite normalare temperaturer

 2. Vilken rolig ide, fem en fredag! Toppen! Jag hänger på förstås!
  Jag är väl ingen direkt vän av sådan här värme som omgett oss senaste dagarna, jag mår faktiskt riktigt dåligt i hög värme, så jag har tillbringat mycket tid i skuggan, vid havet och i stugan (som också ligger vid havet), för att få lite svalka. Inomhus går det an men inte mer. Längtar verkligen till svalare väder så nästa vecka blir toppen!

 3. Jag är med – även om jag är mer än medtagen av denna värme – idag är den dag då jag fått nog… men vet ju att fortsätter det så vänjer man sig vid det här också. *ler*

 4. Ja, du beskrev det bra, som att gå ”genom en vägg av värme och luften står still”, så var det igår. Bättre idag, vinden fläktar lite, trots temp som nått 30-gradersstrecket även idag.

 5. Såg några bilder hos en annan bloggare som bor ganska nära dig. Å du har såååå rätt. Stränderna/badplatserna är smockade med folk. Alla verkar ha glömt att det faktiskt pågår en pandemi.
  Å du har ju balkong där solen inte står på under dagen, så det måste vara härligt att sitta där på kvällen.
  Förstår helt och hållet att ”sommarlogistiken” är betydligt enklare med småbarn. Det är den också för vuxna;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.