Sommaren 2020

Att det här året och sommaren kommer finnas i minnet riktigt länge är inte så konstigt. Hela världen är upp och ner. Troligtvis har vi alla fått tänka om, ändra och leva våra liv på ett annorlunda sätt. Ibland kan jag titta på en tv-serie och tycka det är konstigt hur folk kramas eller sitter på en full restaurang. Det är otroligt hur hjärnan kan ställa om.

I Madeleines bloggutmaning frågar hon idag om vilken spontan tanke man har över att det är exakt ett halvår till julafton. Jag tänkte detta:

Har ett halvår på 2020 redan gått? Det var ju nyss nyår och förväntningarna på året var höga. Inte tänkte jag att det skulle bli såhär.

Vanligtvis är detta en period att längta till semester och allt man har planerat. Ända sen förra sommaren har jag längtat tillbaka till Åland och det smultronställe vi hittade då. I år hade vi bokat tre veckor att vara där. Jag såg så mycket fram emot stugan, gräsmattan, och promenaden ner till stranden. Så blir det ju tyvärr inte i år. Vad vi kommer göra i stället är oklart just nu, men utflykter lär det bli.

En morgon på Åland
En morgon på Åland

På ett sätt längtar jag till julafton precis som vanligt. Julmyset är ju det jag gillar allra mest. I dag hoppas jag framför allt att världen kommer att ha återhämtat sig lite. Jag vill krama min mormor igen, och bli irriterad över att folk ska stå så nära enbart på grund av att jag gillar mitt space.

Vad säger du om ett halvår till julafton?

You may also like

8 kommentarer

 1. Kan helt relatera till dina tankar om coronaläget – även min hjärna har ställt om jättefort och jag reagerar starkt på ”odistans” och trängsel. Kan till och med bli arg. Visste inte att jag hade den ilskan i mig. 😅

  Jag gillar ditt foto, ser ut som en idyllisk plats på landet. 😍

 2. Vad jag säger om julafton när det i skrivande stund fortfarande är 25 grader på balkongen vill du troligen inte veta;-) Är ingen julmänniska, men bara älskar sol och värme. Så jag är rätt så nöjd med tillvaron, trots att den är begränsad. 70 plus du vet…
  Tycker synd om dig och alla andra som bokat semester och inte är välkomna i våra grannländer. Å jag gissar att det inte är så lätt att boka en stuga i Sverige, då alla redan verkar ha gjort det. Men ni har kanske tur där.

  1. Vi har tittat lite men inte slagit till än. Kanske kommer vi kunna få låna någon genom bekantskaper. Annars får det bli utflykter i närområdet och där det inte är så mycket folk. Det funkar det med och så får vi hoppas på bättre läge nästa år. :)
   Det är tur balkongen finns för oss stadsmänniskor och som inte gärna vill vara runt folk. :)

 3. Ja du hur blev liksom 2020? Riktigt svårt att greppa, så mycket som är så konstigt mot vad man är van vid. Jag vill också ha tillbaka det där ”normala” slippa känna rädsla när någon är förkyld eller fundera på om man har ont i halsen. Det är läskigt på många sätt, tänk bara för ett år sedan man kunde ju inte ens föreställa sig att det skulle bli så här.

  1. Nej verkligen, förra året såg jag hur jag packade inför semestern och så småningom hur vi skulle ha en till liten här hemma utan bekymmer. Undrar verkligen hur 2021 kommer bli efter det här året.

 4. I och för sig så älskar jag julen, men just nu är det ju sommar – och ”lagom” värme och sol älskar jag också. Så jag vill inte alls tänka på julen, utan ska strax gå ut på altanen och ta mig ett skönt dopp.
  KRAM/Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.