Midsommar 2020

Det är måndag morgon och midsommarhelgen är förbi. På många sätt blev det en härlig helg, och drömmen om hus invaderade totalt. Att ha en gräsmatta som våra kompisar i Bålsta där barnen fritt kan springa ut vore så skönt. När vi rullade in i stan igen i lördags kändes det plötsligt så trångt och tråkigt att öppna dörren till lägenheten. Tanken på all logistik att ta sig ut till en park jämfört med att bara öppna en altandörr kändes så trist.

Vi var ju och tittade på sommarstuga i Sandviken för ett par helger sen, och även om den inte var vad vi tänkt oss var den väldigt fin. Den saknade den där härliga gräsmattan och öppna ytor, tyvärr. Men jakten går vidare även om vi velar mellan stuga och hus att bo i. Hus att bo i är däremot betydligt dyrare och inget som ändå kommer köpas nu.

Men om vi återgår till midsommar. Vi kom till Bålsta tidigt på eftermiddagen och fick andas lantluft.

Det bjöds på mumsig sommartårta till fika.

Claras första midsommar <3

Min midsommarpojke.

Skulle ha kunnat studsa i timmar <3

Två kompisar spanar på katt

Morgonen efter och bara vi var vakna. Morgonsol är verkligen något särskilt.

Förutom det ovan blev det bad i pool för de två äldre barnen, massa lek, grillning med grekiska inslag (det var så gott!) och så övernattning. Harry däckade nästan på en gång efter sin fartfyllda dag. Efter frukosten morgonen därpå gav vi oss av till en lekplats allihopa för mer lek. Därefter var det dags att säga hejdå och ta sig hemåt, sådär härligt trötta efter ett dygn med mycket roligt.

Idag blir det bara massa hemmamys. En förkylning började smyga fram hos Harry på eftermiddagen i lördags och bröt ut ordentligt inatt med feber. Stackarn. Han har fått vara frisk sen februari så det var väl dags nu. Hade ju därför kunnat önska att det blev regnoväder den här veckan och inte sol och 28 grader… :)

Hoppas du får en fin start på veckan!

You may also like

10 kommentarer

 1. Hej, du väcker gamla minnen till liv. Minns när jag bodde i Stureby o våra grannar köpte hus i Bålsta….detta var 1980 och då var Bålsta lika avlägset som Dalarna…tihi.
  Så rolig helg ni fick, synd att Harry blev sjuk. Clara är bedårande söt! Att leta och planera för boende/sommarboende är ju lite halva nöjet…Ha en fin sommarvecka

  1. Tack så mycket :)
   Ja, första gången jag åkte till Bålsta tyckte jag det tog låång tid. Nu efter ett antal gånger har avståndet kortats ner. :)

 2. Det låter som ni hade det väldigt mysigt ändå, och det är ju så där när man befinner sig vid hus att man inget hellre vill än att få bo i hus. Det är frihet, känner så när jag är hos Björn eller åker till mamma och bonuspappa. Det är något annat mot lägenhet.

  Ni kan inte tänka er en sommarstuga eller stuga i eller runt Falun då? I Enviken, Svärdsjö och liknade häromkring är det relativt billigt :).

 3. Så flotte barn du har. Jeg er oppvokst i hus med gress utenfor, det er ikke noe som å løpe barbeint rett fra døren.

 4. Vilka härliga bilder! Bilden på dig och Clara är en absolut höjdare, och Harry är så himla söt. Tycker att Clara och Harry är väldigt lik varandra till utseendet i alla fall.
  Visst är det lättare att bara öppna altandörren för att barnen ska kunna leka på gräsmattan. Åt andra sidan har ju en lägenhet också sina fördelar. Man slipper till exempel att klippa gräset, vattna, plantera, plocka ogräs med mera. Det är enklare med balkong;-)
  Hoppas att Harry kryar på sig och inte delar med sig av förkylningen till sin syrra.

  1. Tack! :) Som nyfödd var Clara en exakt kopia av Harry vilket kunde göra mig förvirrad, haha.
   Du har helt rätt att det finns fördelar med att bo i lägenhet! Jag är ju tex. inte helt förtjust i tanken om att skotta snö på vintern. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.