Fem en fredag v. 25: Midsommar

Så var den här igen, midsommaren. En högtid jag aldrig riktigt anammat. Det är jättehärligt med sommar, även om just midsommar oftast är regnig, men jag har aldrig varit den som taggat för midsommarfester och långbord.

Veckans frågor är midsomriga, och ett par ställde jag även förra året. Kanske har något ändrats till i år? Många av er som svarar idag var med redan då. Vilken grej!

De som länkade förra veckan var: Klimakteriehäxan, Paula, Madeleine, Monika, Anette, Hannele, Boklysten, Kina, Saija, Susie, Lillian, Musikanta, Bokdamen, Hanna, BP, Susanne, Mrs Calloway, Debutsky, Ingrid, Gerd, Karoleen, Åsa, Lisa.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Hur firar du midsommar i år?
 2. Vad kommer finnas på ditt lunchbord?
 3. Kommer du dansa runt en majstång?
 4. Hur var dina midsomrar som barn?
 5. Vad gör du denna midsommar du inte gjorde förra året?

Hur firar du midsommar i år?
I Bålsta hos Maria och Patrik med barnen. Det blir grillat till middag. Inte dumt!

Vad kommer finnas på ditt lunchbord?
Lite oklart i skrivande stund. Lunchen blir hemma innan vi far iväg så det kan bli vad som helst som finns i frysen. Eller McDonalds på vägen dit. Beror på när vi åker.

Kommer du dansa runt en majstång?
Om det finns någon på tomten, så kanske. Får väl visa Harry vad man gör på midsommar. :)

Hur var dina midsomrar som barn?
Troligtvis som vilken dag som helst. Vi åkte sällan iväg på traditionella firanden utan det var vad jag minns mest picknick i parken, lunch hos mormor eller häng hos min moster. Lite så.

Vad gör du denna midsommar du inte gjorde förra året?
Hänger i Bålsta, på en altan eller lekandes på gräsmattan.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Som sagt, idag åker vi iväg till Bålsta. Jag hoppas på stor sol så Harry kan springa runt i trädgården hela dagen med Amanda, Maria och Patriks dotter. Det är såna dagar jag verkligen vill bo i hus. Apropå hus kommer jag i helgen skriva om husvisningen vi var på. Det blev lite mycket i veckan.

Ha en fantastisk sommardag, oavsett vad du gör! Ta det lugnt, och kör försiktigt om du ger dig ut på vägarna. :)

You may also like

20 kommentarer

 1. Jag är med på fem en fredag jag med. Låter som att vi haft rätt lika midsomrar utan traditionella firanden utan mer med familjen.

  Glad midsommar!

 2. Hoppas ni hade en toppen dag hos vännerna i Bålsta. Å vädret var det ju verkligen inget fel på, så jag gissar att Harry hade jättekul med kompisarna.
  Önskar dig en fortsatt fin meídsommarhelg!

 3. Vilken härlig lista denna vecka 😍 Hoppas ni hade det mysigt ❤️ Jag är lite efter så mitt inlägg kommer imorgon men jag är som vanligt med 😍

 4. Midsommar, liksom jul, är ju liksom barnens högtid… eller ja, så tänker jag. Ska vara fin och speciell för dom. Man hoppas alla barn fick ha det så i varje fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.