Fem en fredag v.44: hårresande

Det kanske känns jobbigt, men jag tycker vi drar ut på den skrämmande högtiden genom att svara på några mer eller mindre skrämselrelaterade frågor i veckans Fem en fredag!

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Vad är det mest galna du någonsin gjort med ditt hår?
 2. Vad är det läskigaste du har klätt ut dig till?
 3. Vågar du gå in i spökhuset på ett nöjesfält? 
 4. Vad får håret på dina armar att resa sig?
 5. Blir du av med din hicka om någon skrämmer dig?

Vad är det mest galna du någonsin gjort med ditt hår?
Jag älskar ju att färga håret, och en gång fick jag för mig att botten skulle vara mörk och så hade jag några slingor av blont och rött tror jag det var, a la Kelly Clarkson på den tiden. Det blonda blev däremot mer knallgult och helheten inte riktigt som bilden jag visade frisören. Inte så galet men heller inte så snyggt tycker jag nu såhär 15 år senare.

Vad är det läskigaste du har klätt ut dig till?
Även om jag älskar Halloween har jag aldrig riktigt varit förtjust i att klä ut mig. Så det har inte blivit särskilt många utklädnader för mig. Det skulle i så fall vara en blodig Supergirl för 5 år sen.

Vågar du gå in i spökhuset på ett nöjesfält?
Jaaa! Det var hur längesen som helst dock, men tycker det är kul att känna den där spänningen och adrenalinet som pumpar. Som att vara med i en skräckfilm på riktigt.. :)

Vad får håret på dina armar att resa sig
Småkryp. Bara tanken på att de kryper på mig gör att jag ryser. Det är inte ens så att jag tror de ska göra något, det är något bara med att de är på mig. Även klassiska disktrasor har jag väldigt svårt för att ta i.

Blir du av med din hicka om någon skrämmer dig?
Inte alltid. Svårt också att bli spontant skrämd precis när man har hicka. 

Du kanske är glad att denna skrämmande högtid är över nu? Det är dags för helg i alla fall! Och en ny månad dessutom. Nu när Halloween är över kan vi däremot blicka framåt och se julen komma. Det är vad jag tycker i alla fall. :)

You may also like

32 kommentarer

 1. Jag glömmer aldrig när jag gick in i spökhuset på Liseberg..trodde på riktigt jag skulle dö…har aldrig varit så rädd någonsin 👻 aldrig igen 😂

 2. Spökhus är värre än spöktåg eller blå tåget som det kallades när jag var barn. De var ofta inte så hemska. Själv har jag klätt ut mig till ett gräsligt fult troll för länge sedan när jag gick skrivarkurs på en folkhögskola.

 3. Vad är det mest galna du någonsin gjort med ditt hår? Jag har rakat av det helt.

  Vad är det läskigaste du har klätt ut dig till? Måste vara när jag klädde ut mig till Maui från Vaiana-filmen. Var relativt naken haha. Kanske inte så läskigt men det enda jag kommer på.

  Vågar du gå in i spökhuset på ett nöjesfält? Jag har gjort det på liseberg när det var nytt men nej, tror inte det igen.

  Vad får håret på dina armar att resa sig? När min sambo är extra romantisk och gullig mot mig, då ryser jag av välbehag o håret på armarna reser sig.

  Blir du av med din hicka om någon skrämmer dig? Jag har nog aldrig blivit det så har svårt att tro det funkar.

 4. Åh jag håller med dig om småkryp!!
  Men jag är inte rädd för alla kryp.. typ nyckelpigor, myror och bin är ingen fara… Men gräshoppor och typ kackerlackor får mig att skrika!!! *ryser*

  Hoppas du får en bra helg,

  Kram kram

 5. Så kul!

  1: Jag har haft alla möjliga färger men lila kanske var det galnaste :)
  2: Har vart allt möjligt men docka för 3 år sedan, då kom folk fram och pekade på mig hela kvällen!
  3: Nej men jag gör det ändå. Skrek sönder min hals igår på grönan!
  4: Spökhistorier, kryp, när obehagliga saker händer där jag är!
  5: Oftast inte..

 6. Misslyckats med hårfärgningar har jag gjort några gånger. Minns när kompisen hade blont hår och skulle sätta i röd färg. Hennes hår var rosa och hin ringde till mig och hade panik 🙈

 7. Hahahah, jag har också failat med håret en del! Första gången jag skulle färga det blått (12 år gammal) hade jag inte blekt det tillräckligt så det blev alla möjliga färger förutom blått ;)

 8. Jag har inte riktigt tid att fundera igenom mina egna svar på frågorna men damn vad modigt att färga håret så. Och jag skulle nog vilja säga att det var snyggt för att det stack ut lite från alla andra.

 9. Vilka roliga frågor!😆 Jag färgade luggen blå som tonåring, och den färgen klädde jag inte i!😂 Jag har klätt ut mig till häxa, och jag älskar att åka spöktåg i spökhusen på tivolin😊 Spindlar får håret att resa sig på armarna och hicka får jag nästan aldrig!😊

 10. Alltså jag känner mig ju som världens tråkigaste idag men har aldrig klätt ut mig läskigt- typ skelettstrumpbyxor är nog värsta 😂

 11. En gång var jag på Grönan i Spökhuset. Aldrig mer! Det var så läskigt! Alla dessa spöken som går runt och låtsas som att de ska göra något och den hemska musiken, fyyy! 😂

 12. Haha alltså i år var det FÖRSTA gången någonsin jag besökt ett spökhus. Alltså jag höll på att pinka på mig!!!

 13. 1.Vad är det mest galna du någonsin gjort med ditt hår?
  Får nog vara när jag blekte det från svart till blont. eller ja, det blev pissgult. haha!

  2.Vad är det läskigaste du har klätt ut dig till?
  Har nog aldrig klätt ut mig läskigt egentligen. Det var något år där var en kompis sminkade mig lite mer spöklikt, men annars inget läskigt :p

  3.Vågar du gå in i spökhuset på ett nöjesfält?
  Vågar ja. men vill helst inte. haha!

  4.Vad får håret på dina armar att resa sig?
  Spindlar, och ormar. bläää!

  5.Blir du av med din hicka om någon skrämmer dig?
  Nja, oftast inte.

 14. Åh, jag kommer ihåg när jag var yngre och hade guldpass på Liseberg – då var favoriten spökhuset! Vi gick den om och om igen och det absolut bästa var när det inte var några andra i kö och man fick gå ensamma där inne. Idag hade jag nog varit fegare än vad jag var på den tiden ;) Haha.

 15. Alltså det där med spökhus. Jag klarar inte av det längre efter att ha varit i någon skräckkammare på Madame Toussands i London där tjejen i the ring jagade mig. Fy fasen vad dåligt jag mådde av det… #klen

 16. Kul att du just nämner kelly clarkson, det är nämligen min favoritartist!
  Har alltid älskar hennes musik och den är verkligen den bästa i alla lägen, tröttar aldrig på hennes musik heller :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.