Fem en fredag v. 26: Midsommar

Midsommar är här! Det har känts så långt hit tills för ett par veckor sen eller nåt och jag insåg att vi är inne i juni och sommaren är i full gång. Jag vet att jag varit dålig på att skriva men det har inte funnits någon ork. Det har varit så mycket på jobbet den senaste tiden att jag inte hängt med någonstans överhuvudtaget, och nu längtar jag verkligen till semestern för att pusta ut. Jag ser ett ljus i tunneln vad gäller jobbet i alla fall och har den här veckan kunnat avsluta några surdegar och fått ordning på annat. Dessa tider innan semestern är det så mycket som ska hinna klart.

Hur som haver, den här veckans frågor handlar såklart om midsommar och jag hoppas att var du än är och gör idag så har du det bra! 

De som länkade förra veckan var: Helena, Tant Augusta, Birgit, Klimakteriehäxan, Paula, Madeleine, Monika, Anette, Hannele, Boklysten, Helen, Kina.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Hur skiljer sig ditt midsommarbord från ditt julbord?
 2. Hur firar du midsommar i år?
 3. Kommer du dansa runt en majstång?
 4. Känns det som om halva sommaren gått?
 5. Har du någon midsommartradition?

Hur skiljer sig ditt midsommarbord från ditt julbord?
Troligtvis att det inte är någon skinka på bordet och så färskpotatis! Det är så gott med de där små knölarna på sommaren.

Hur firar du midsommar i år?
I stan hos min mamma. Vi hade tänkt åka upp till Falun och fira med Carro och Mattias, men blev inte så förtjusta i tanken på att sitta i bilköer. Vi fick inte ihop dagarna eller logistiken heller så vi bestämde oss för att vara kvar hemma. 

Kommer du dansa runt en majstång?
Troligtvis inte, tror inte ens vi har någon i vår direkta närhet. Skulle kunna åka ut till Skansen men där vet jag att det kommer vara för mycket folk.

Känns det som om halva sommaren gått?
Nästan så. Pratade med en kollega och konstaterade att ibland är vi så fokuserade på semestern (som vanligtvis är lite in i juli) och tänker inte på att sommaren rullar på innan dess och halva faktiskt har gått när det är dags för ledigt. 

Har du någon midsommartradition?
Jag har aldrig varit den som känt något måste eller lust att fira varenda år, så nej. Midsommar för mig är egentligen inte något jättespeciellt och brukar sällan ha något ordentligt planerat. 

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Förra veckan la jag upp en bild från min enhets avtackning för min chef som går i pension. I veckan var det ytterligare en avtackning för henne men som hon själv höll i för övriga chefer och medarbetare i vår organisation hon arbetat med. Det var överflöd i jordgubbar som jag nu ätit två dagar i rad till frukost. Mums!

Igen, glad midsommar på dig nu! Ta det lugnt nu, och kör försiktigt, så är jag förhoppningsvis tillbaka med normala uppdateringar i nästa vecka. :)

You may also like

17 kommentarer

 1. Jag känner också lite så att halva sommaren har gått. Försöker dock att inte tänka på det alltför mycket. Så gott med jordgubbar till frukost! Fast inte bara till frukost utan jämt. :-D

 2. Jag tycker inte att det var längesedan man gick ut i en tjock jacka och huttrade ändå. Nu är det snart JULI månad, herrejisses…

  1. Nej eller hur, kändes nästan som om det aldrig skulle bli varmare väder. Och så vips är sommaren i full gång. :)

 3. Hoppas du haft en skön midsommar. Det är ju en dag kvar, en söndag som inte direkt är en del av midsommaren, det finns ju ingen annandag midsommar, men som förlänger helgen för den som är ledig. Eftersom jag inte jobbar i år, och förhoppningsvis aldrig mer en midsommar, så njuter jag av ledigheten.

  Ha en fortsatt bra helg!

 4. Halkade in här… och ger mina svar! :-)

  Svar på fråga 1: Stor skillnad, julmaten är betydligt ”tyngre” och mer fetare, dessutom ligger det mer arbete bakom (Fast numer gör jag inte så mycket då heller).

  2. Enkelt, matjesill, gräddfil, gräslök, lax och sillbitar till färskpotatis och litet grönsaker. Helgen gick i lugnets tecken, mycket vistelse ute i vår underbara natur, med litet matsäck. Ska bli idag också…

  3. Nej, ingen dans runt någon stång, tror aldrig jag deltagit i något sådant. För mig handlar midsommartraditionen att vara i naturen! Tråkmåns, kanske någon tycker, men jag gillar inte ”tokiga” traditioner! :-)

  4. Nej, den har precis börjat!

  5 Antingen tillsammans med goda vänner eller att vistas ute i naturen. Tyvärr, regnar det ibland och då är det sistnämnda inte lika behagligt.

  God fortsättning på helgen!

 5. Sommaren har ju just börjat! Här i norr gäller det att ta vara på all sommartid som ges :-) Midsommar är sällan bästa väderhelgen…

 6. Denna vecka hann jag inte med att lägga ut något på fredag. Det var fullt upp och helgen har gått i ett rasande tempo. Sommaren har mycket kvar att ge och för mig känns det som att det mesta är kvar.
  Ha en trevlig vecka och så hoppas jag hänga med nästa fredag!

  1. Så blir det ibland, och just midsommar är likt många högtider en helg man har annat för sig än att svara på frågor. :)
   Tack detsamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.