En midsommarhelg

Jag kan summera årets midsommarafton och midsommardag med tre ord: sol, promenader och värme. Härliga dagar, helt enkelt.

Aftonens morgon spenderades med span på bilar från balkongen, Harrys favoritsyssla. Vi lämnade sen hemmet och åkte till Årstaberg. Därifrån promenerade vi bort mot söder och stannade till vid Tanto för lite lekhäng med lillen. Min mamma kom förbi innan vi gick hem till henne för en midsommarlunch tillsammans.

Efter lunchen som blev vårt firande knallade vi hemåt igen via Liljeholmen. Vi gick längs kajen och drömde om var vi skulle bo om vi bara hade några miljoner på kontot. Någon gång kanske. :)

Vi gick längs vattnet och genom skogen tillbaka mot Årstaberg innan dagen tog slut. Det här var andra midsommaren med min son. Midsommaren året innan han föddes fick vi veta att han låg i magen. På det sättet kommer midsommar alltid vara speciellt för mig.

Det blev en tidig midsommardagsmorgon idag. Vi bestämde oss för att åka ut till Skansen, likt alla andra som är kvar i stan över helgen, och tog med oss mamma. Vackert väder igen, promenad till Slussen och såklart Djurgårdsfärjan över.

Vi käkade lunch uppe vid Solliden medan Harry sov en stund.

Sen var det dags att knata runt. Vi såg däremot inte så många djur, tror många kände av värmen och låg i skuggan. Ett par sälar, ugglor, en älg, en lokatt. En ko med kalvar hamnade på bild i alla fall. :)

Det var den midsommaren, lugn men med aktiviteter. I morgon väntar kalas i Bålsta. Full rulle igen alltså :) Hur har du haft det idag?

You may also like

9 kommentarer

 1. Det låter som att ni har haft en härligt avslappnad Midsommar. Det behöver man verkligen som småbarnsföräldrar. Ha det gott!

 2. Vilka underbara bilder du har tagit! Promenaden ni gjorde på Midsommarafton känner jag mycket väl igen. Den gjorde vi nyligen och du kommenterade att det var nästan i dina hemmatrakter.
  Å du – Harry är ju såååååå himla söt. Vilket kort på Harry och din man – WOW!

 3. Så mysigt ni haft det måste jag säga :D. Bålsta som jag läser här mot slutet känner jag faktiskt till ganska väl, kanske sagt det tidigare? Min kusins pappa har sommarstuga i Krägga så firade många somrar där när jag var tonåring tillsammans med min kusin :).
  Det är väldigt fint i Bålsta och även Krägga.

  Förstår att midsommar betyder något extra för dig då :)

  1. Ja just det, det har du ja. :) Det är verkligen fint! Gillar att åka dit och känna som att jag är ute på landet trots att det inte är så långt från stan. :)

 4. Åh, så somrigt och härligt ni har det! Här är det oxå fint, men lite regn emellanåt, vilket är helt okej. Efter midsommarafton har helgen gått i sakta mak – så skönt!

 5. Vi hade också en skön midsommar! Det är så kul att läsa om mina hemtrakter. Bodde i Årstadal precis nedanför Liljeholmsberget (numera Nybohov där jag också bodde ett tag), gick i skola i Årsta Gamla skola, Midsommarkransens folkskola och sen blev det läroverket. Hade en underbar barn- och ungdomstid!!
  KRAM och GOD FORTSÄTTNING på sommaren/Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.