Ett nytt slags nyår

Så var det första morgonen på ett nytt år. 2019. Än känns det precis som vanligt. Klockan är strax över 8 och jag förväntar mig inte någon aktivitet utanför fönstret på länge.

Vår nyårsafton blev så småbarnsstyrd och icke-glammig att det inte är klokt. Det började riktigt slappt efter att vi kom hem trötta efter ett dygn på havet. Dålig och kort sömn natten innan ställde till det när morgonen var tidig och dagen lång. Det var leggings och t-shirt på hela dagen och lek med en snorig Harry. På ett sätt var det precis som ett vanligt nyår för mig, förutom att det nu fanns ett barn med i bilden. Det var längesen jag var på någon slags fest då min introverta sida om något hatar den tillställning ett nyår ofta blir. Jag föredrar då hellre en lugnare middag med vänner.

Två timmar innan affären stängde gick jag ner i min väldigt bekväma nyårsoutfit för att köpa nyårssupén – kvällen till ära blev det de enchiladas som numera är en favorit här hemma. Hummer är vi inte särskilt förtjusta i. Och champagnen hoppade vi över då vi insåg att vi inte kommer dricka upp det ändå. Och nyårsstädning? Äsch, Harry skulle bara riva ut allt ändå. Det fanns fejkcider (pärondryck med ciderkaraktär) kvar i kylen som jag drack till istället. Det funkade det med.

När Harry somnat hängde Magnus och jag i soffan och fortsatte vårt Harry Potter-maraton. Det fick dock inte pågå länge när Harry vaknade till någon timme efter läggdags innan kl 20 väldigt ledsen, snorig och hostig. Det var bara att inse att han har fått sin första förkylning. Strax innan 23 fick han lite alvedon och somnade äntligen igen en stund efter.

Klockan 23:24 kollade jag på mobilen och önskade gott nytt år i förskott då jag var i färd med att krypa ner bredvid en sovandes Magnus och Harry. Jag vaknade till en stund efter då jag hörde något smälla på avstånd och insåg att vi nu sagt hejdå till 2018. Mitt första nyår som mamma kunde egentligen inte ha avslutats på något bättre sätt än med de jag älskar mest. Jag avslutade 2018 på det sätt mitt liv ser ut just nu, och så som det förhoppningsvis kommer se ut under en lång tid. Alldeles fantastiskt.

Hoppas du fick en fin nyårsafton och vaknar precis så som du vill idag! :)

You may also like

36 kommentarer

 1. Visst är de skönt att bara vara hemma med barnen. Eran mat ser ju hur gott ut som helst. Är det lika enkelt som det ser ut? Vad har du i tortillabröden? 😍

 2. Låter ju faktiskt som att ni fick en alldeles perfekt nyårsafton! Vem behöver en massa festande och tillställningar när man har sina närmaste.
  Gott nytt år! <3

 3. Tycker det låter som en toppen nyårsafton och Harry Potter maraton blev jag väldigt sugen på nu!! Önskar dig ett jättefint nytt år!!

 4. Vilket lugnt och skönt nyår du hade. Enchiladas låter verkligen jättegott. Måste göra det någon dag. God fortsättning på det nya året.

 5. Tycker det låter som ett helt fantastiskt nyår som förälder 🙏 mitt var något helt liknande kan jag säga huuur mysigt som helst 😁😍

 6. Så gott med enchiladas 😍 Låter som en bra kväll iallafall, här var det fullt ös.

 7. Men åh det lät som en jättemysig kväll! Älskar enchiladas, vi brukar också göra det, så himla gott!
  Måste verkligen ha Harry Potter maraton jag med snart :D

 8. Gott nytt år och god fortsättning!
  Jag är nöjd med min nyårsafton. Hade jag bara fått sova några timmar till hade det varit perfekt.
  Nu är jag på tåget mellan Göteborg och Borås, bytte tåg i Gtb för en stund sedan. Då sov jag så gott och behövde väckas.

 9. Så mysigt ni hade det!! Så gott det är med enchiladas! Det är mycket godare än ostron. Jag föredrar också hellre en middag med familjen eller nära vänner istället för en stor fest.

 10. Så mysigt att bara fira med den allra närmsta familjen. Det låter som att ni hade det fantastiskt. Ett Harry Potter-maraton är jag också riktigt sugen på, men jag har inte riktigt kommit till skott att börja titta än.

 11. Gott med enchiladas :) Jag har tänkt se Harry Potterfilmerna flera gånger men den första är så lång att man somnar och sen nästa gång man tänkt ta tag i det ser man om ettan och samma sak händer igen xD

 12. Låter som en väldigt mysig avslutning på förra året 👍🏻😁 enchiladas är väldigt gott hehe vi tog hummer dock hehe 🤪 Harry Potter maraton är inte heller helt fel, hur många filmer hann ni se? ha en fin fortsättning på det nya året 🙌🏻

 13. Lät som en alldeles underbar nyårsafton. Enchiladas är ju såååå himla gott! Vi skålade in det nya året med varm oboy, underbart att börja nya året pigg och utvilad. Kram och god fortsättning<3

 14. Så mysigt att bara vara hemma och ta det lugnt, det blev en lugn nyår här också tillsammans med sambon och hans arbetskollega med god mat och bingo :)

  Gott nytt år! :D

 15. Åh vad mysigt ni verkar haft! Man behöver ju inte göra något glammigt för att fira in det nya året. Det måste vart så skönt att bara vara hemma och njuta tillsammans :) Hoppas ni har fått en bra start på det nya året :D // Petra Elisabeth

 16. Jag tycker att nyårsmat ska vara det man gillar mest oavsett vad det är, så ni gjorde helt rätt.
  Det är så speciellt att fira in ett nytt år som mamma. Och många mer lär det bli. KRAM

 17. Jag är likadan jag gillar inte heller att festa jag föredrar lugna kvällar med god mat med vänner. Eran nyårsmat såg god ut och harry potter är ju så bra! :)

 18. Det låter faktiskt som ett helt perfekt nyår, jag spenderade också med min lilla familj och det är jag tacksam för. Hoppas lillen blir frisk snart :)

 19. Gott nytt år och fortsättning på det nya året.Det låter som en lugn och stillsam nyårsafton precis som vi hade.Håller med att det räcker gott och väl med en lugn firade.Hoppas att Harry kunde sova resten av natten efter Alvedon

 20. Det lät som ett riktigt skönt nyårsfirande ni hade. Här var det också lugnt och jag gick med raggisarna på hela kvällen.

 21. Det låter som en underbar nyår ❤
  Vi spenderade vår i sängen också, men vi var vakna ❤ som du säger, mer än så behövs inte ❤ kärlek när den är som bäst ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.