Underhålla en bebis

Harry fick en ny leksak igår och jag vet inte vem som hade roligast av oss. Harry har kommit i den åldern (jag kan säkert bara hitta på) när han tycker om att röra på sig, även om han inte direkt kommer någonstans och därför blir frustrerad till slut. Att hoppa och gunga i famnen är också väldigt, väldigt roligt.

Jag kunde därför inte motstå att köpa en hoppstol till honom! Det blev en Jumperoo från Fisher Price, ett märke jag gillar. Som mindre bebis älskade han en vibrerande babysitter därifrån. Den var guld värd för att kunna äta frukost.

Så bra med färgglada leksaker

Första gången han satt i hoppstolen var det med stor försiktighet han spanade in allt den hade att erbjuda. Men det tog inte lång tid innan han hoppade upp och ner och skrek av förtjusning när någonting lät. Som sagt, även jag tyckte det var roligt och fick något av ett skrattanfall…

Tänk vad lite det krävs för att underhålla en bebis (och vuxen)! Eftersom Harry har lite av ett platt huvud är det här också en mycket bra sak att använda som avlastning när han inte längre vill ligga på mage men jag behöver händerna fria en stund eller bara håller på med något. 

På tal om platt huvud var vi till läkaren med honom idag. På senaste besöket hos BVC tyckte läkaren där att huvudet såg fint ut men att det inte kunde skada med en specialists åsikt. Sagt och gjort tog vi oss ut till Sollentuna idag. Det var lite konstigt att ta pendeln dit vilket jag nog inte gjort sen jag flyttade därifrån för nu snart tre år sen. Det var dit jag flyttade när jag flyttade hemifrån så det är ändå en plats med många minnen. 

Sollentuna station och en sovandes Harry

Hur som så såg allt fint ut. Huvudet växer som det ska, även om det är lite platt, och det är ändå huvudsaken (höhö..). Nu slipper vi tänka på det i alla fall. Magnus hämtade upp oss sen och vi körde till Globen för lite lunch innan hemgång. Nu blir det en lugn kväll hemma.

Hur har du haft det idag?

You may also like

26 kommentarer

 1. Som småbarnsförälder blir man alltid så glad när man hittar saker som både lilla barnet och förälder tycker om. Det är så viktigt att få vardagen att funka och det underlättar så mycket.

 2. Har också en här hemma som älskar att röra på sig och kommer han inye dit han vill så blir han arg :o

 3. Vill ge ett lite varningens ord om gåstolen tyvärr. Min fysioterapeut sa att ett barn skall lära sig saker i egen takt och att vi tyvärr gör mer ”skada” (inte så att vi skadar dem, men att det inte är bra typ) genom att använda hjälpmedel till saker de ännu inte kan, som dumbostol och gåstol.

  1. Tack! Det här är däremot ingen gåstol. Det går bara att hoppa i den/en hoppgunga vilket jag fått info om är bättre. Sen är det självklart att det inte är bra för en bebis att göra nåt den inte kan. Han kommer inte heller hänga i den hur länge som helst. 😊

 4. Ja, Sollentuna station är jag väl bekant med. Brukar alternera mellan den och Helenelund.
  Skönt att allt verkar bra med Harrys huvud och hans tillväxt. Barn utvecklas i så olika takt och i de flesta fall så är allt normalt. Vi föräldrar oroar oss ofta i onödan.
  Kram

 5. Vad bra att ni fick en extra koll på Harrys huvud och så bra att det var okej. Det låter kul med en sån där hoppstol :)

 6. Vi hade också en vibrerande babysitter som var våran räddning.Utan den hade jag aldrig kunnat duscha eller äta.Skönt att höra att det gick bra hos specialisten.

 7. Skönt att allt såg bra ut med bebis & så rolig leksak han fått! Gillade det Kamilla skrev ovan om hoppstol till vuxna, hade vart kul att prova! 😆

 8. Åh vilken rolig leksak. jag hade själv en hoppgunga när jag var liten och jag ääälskade den. Det var den bästa saker enligt mig (har jag hört). Men en sån där leksak är ju toppen av flera anledningar. De tränar på att gå, de får ur sig lite energi och de håller sig sysselsatta. Ja, underbar sak haha :D // Petra Elisabeth

 9. Va skönt att höra att det såg bra ut med huvudet :D ! Det är verkligen en lättnad när man får bra besked :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.