Fem en fredag v.38: Snark

Någon annan än jag som känner att de varit rätt så trötta den här veckan? Vet inte vad det varit. En kombination av vädret och annorlunda sovtider gissar jag. Här kommer i alla fall veckans Fem en fredag.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Hur många timmars sömn behöver du för att bäst fungera?
 2. Vilken sovställning är din favorit?
 3. Vad var orsaken till senaste gången du hade svårt att sova?
 4. Vad gör du när du inte kan somna?
 5. Har du någon gång somnat vid ett olämpligt tillfälle eller plats?

Som vanligt har jag också några svar att dela med mig av.

Hur många timmars sömn behöver du för att bäst fungera?
8 tror jag. Och då ska det vara oavbrutet. Sen är jag en morgontrött person så oavsett hur mycket jag sover kommer jag alltid starta dagen trött.

Vilken sovställning är din favorit?
Att ligga på höger sida med vänstra benet uppdraget så foten vilar mot mitt högra knä. Jag brukar kalla den flamingon…

Vad var orsaken till senaste gången du hade svårt att sova?
Nu för tiden är det alltid Harry. Peppar, peppar sover han hela nätter men ibland får han för sig att låta en del i sömnen och jag får stoppa in nappen på honom ett antal gånger innan han till slut sover vidare som en stock.

Vad gör du när du inte kan somna?
Använder mobilen, tyvärr. Om jag verkligen behöver sova ligger jag och blundar tills jag antingen går upp och går ett varv eller ligger kvar och sätter på en podd eller liknande. Att ha något i öronen brukar tack och lov göra att jag somnar på en gång.

Har du någon gång somnat vid ett olämpligt tillfälle eller plats?
Jag har absolut nickat till vid möten på jobbet… den där sekunden när man rycker till och undrar hur länge man var borta och om någon märkte en är riktigt jobbig.

Tur det går att mysa i sängen på morgnarna.

Nu är det helg, oavsett om du är ledig eller inte. Ikväll är Harry och jag troligtvis hemma ensamma. Funderar därför på att köra på hämtmat och film (när Harry förhoppningsvis har somnat). Vad gör du denna fredag?

You may also like

28 kommentarer

 1. Sömnen är ju så viktig! Men det är svårt att sova oavbrutet när man har små barn. Som bäst sover nog jag också om jag kan sova 8 Tim oavbrutet.🌸💕

 2. Tack för en trevlig lista!
  Jag satt och hämta inspiration till en sovrumssanering medan jag fyllde i den och nu är jag på G.
  Trevlig helg!
  Ingrid

 3. Kul lista! Det har varit lite blandat för mig denna veckan, några dagar har jag varit trött och några dagar ganska pigg faktiskt. Idag vaknade jag pigg och utsövd. Jag sover helst på sidan, växlar mellan vänster sida och höger sida.

 4. Det är alltid lite kul att läsa om andras sovvanor, jag tänker oftast att alla andra verkar så jäkla pigga osv men skönt o få det bevisat att det inte bara är jag som är trött. Sover utab problem 8-10 timmar, helst lite snett inte riktigt på sidan men inte heller riktigt på mage, haha 😅

 5. Jag är rädd att jag har somnat vid samma typ av olämpliga tillfällen som du har gjort. Förr hade jag verkligen svårt att hålla mig vaken på tråkiga jobbmöten!😆 Hemskt pinsamt!🙈😂

 6. Skönt att inte jag är ensam om att somna vid olämpliga ställen.. vår skit trött en gång och nickade till på en bänk med min brukare bredvid, hos min kurator har de hänt ett ex antal ggr!😂😂

 7. För att jag ska fundera som en människa på morgonen behöver jag minst 4 timmar sömn och inte mer än 6 timmar.När jag inte kan somna går jag oftas en promenad.Snor listan men inlägget kommer inte upp förrän i morgon

 8. Älskar namnet du gett din sovställning- nu har jag också ett ord för min, haha =)

  Ikväll har vi köpt hämtmat, eller närmare bestämt, onlinepizza. Sonen tyckte av någon anledning att det var roligt att ta en blomma och kruka för att sedan hälla ut aaaall jord på soffan… Pricken över i:et var när jag råkade ta sönder min nyinköpta vas. Då brast det. Så då blev det onlinepizza och mys framför idol <3

 9. Är likadan när jag ska sova ! Sover på ena sidan med ett ben uppdraget :D kan verkligen inte ligga på något annat sätt

 10. Vilken rolig lista, jag somnar nästan alltid på mage men sen rör jag mig såå mycket när jag sover! :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.