En säsong på hemmaplan

Många är vi som gillar att regnet är på ingång och mörkret ligger kvar längre på morgnarna. Vi som känner att takbelysningen är lite för stark och därför hellre tänder några ljus eller den lilla lampan i fönstret. Den ombonande känslan ljuset ger blir varm och trygg, och ytterligare ett skäl till att man förutom att regnet och blåsten leker utanför inte vill gå ut. Hösten är här!

Varför gillar jag just höst?

 1. Hösten blir en period av lugn. För mig som introvert är det skönt att sommaren är över med alla dess sociala ”måsten” och att man ska passa på att vara ute varje gång solen skiner. Jag blir bara stressad till slut och får dåligt samvete över att jag kanske inte varit ute tillräckligt. (Jag tror inte jag är den enda?) Sommaren är verkligen en social säsong där de flesta (icke-introverter) vill vara ute och göra saker mest hela tiden. Att vara hemma i soffan går bort.

 2. När det blir höst blir det plötsligt okej igen att vara hemma. Hösten är en nystart där rutiner kommer tillbaka med allt vad det innebär. De flesta får fullt upp med sitt och ändrar fokus till hemmaplan vilket inte lämnar mycket tid över till samma spontana planer som under sommaren och ledigheten. Skulle det hända innebär det ofta en mysig middag hemma hos någon. Det blir ett långsammare tempo vilket jag trivs med. 

 3. Eftersom jag är en person som helst stannar hemma finns det inget bättre än när höstrusket knackar på utanför fönstret medan jag kryper upp i soffan med en kopp te och bra film. (Eller helst chips och cola för att vara riktigt ärlig). Det är inte så många som vill gå ut i blåst och regn. Stillsamma kvällar är min grej, vilket hösten sannerligen bjuder på när man vill hålla sig inomhus.
En typisk höstkväll framför tv:n.

Ja, det blev sannerligen en lång och varm sommar. Jag vet att även om många längtar tillbaka finns det de som nu är glada att temperaturen har sjunkit. Som ni förstått hör jag till den senare kategorin. Vem är du?

Hoppas du får en fin dag!

/ / / /
Three things I like about fall:

1. The calm it brings. All the ”have tos” with summer fade away and I stop feeling guilty and stressed about perhaps not being out as much as I should just because the sun is out.  
2. It’s suddenly OK being at home and everything slows down. Routines start up again and everyone is busy with their own lives at home. 
3. There’s nothing better than curling up on the couch with a cup of tea and a movie while the rain pours down outside. No one wants to go out anyway (joy for an introvert like me!!).

You may also like

16 kommentarer

 1. Jag gillar också lugn och att slippa sociala måsten😊 Är gärna hemma och myser i soffan till en film istället för att umgås. Fast jag förknippar inte mina preferenser med hösten, utan jag är likadan året runt😆

 2. Jag började längta efter hösten i början av juli. Jag tycker att det är så skönt att hösten börjar komma. Här är det fortfarande varmt men löven har bytt färg och börjar ramla av 😍

 3. Jag tror jag är en introvert som med åren har blivit mer och mer utåtriktad.
  Jag måste få vara själv och inte ha saker planerade men sen kan jag också längta efter gemenskap då och då.

 4. Jag tycker att det är så skönt att det börjar bli mörkare om kvällarna och att tända kaminen framför tv:n. Utomhus är vi översätt väder och vind.

 5. Om jag tvingas välja skulle jag säga att jag är sommarmänniska. Men annars så tycker jag att alla årstider har sin charm! Höstmyset är verkligen super! 😃🍁

 6. Håller med dig om att det känns som om det är ok att hänga hemma på hösten. Säkert för att vi tänker oss mys och hänga under filten tider när vi tänker höst.

 7. Jag saknar ju sommaren men gillar allt mys på hösten med! Höstkläder är min favvo med 🙌🏼

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.