Årsresumé 2018

Efter ett dygn till sjöss (mer om det sen) är jag nu redo för ett nytt år och det är dags att göra bokslut. Det här året har sannerligen varit det bästa året hittills i mitt liv. Dalar har det såklart också funnits, i alla fall en stor, men annars har det största händelserna i mitt liv skett under 2018. Varsågoda att ta en titt på året i min årsresumé 2018.

Höjdpunkten

Harry kom till världen! Efter nio månader så kom han äntligen. Vår Rex som han kallats i magen. I förra årets resumé skrev jag att det skulle bli märkligt med en sista nyårsafton som Magnus och jag var ensamma. Och nu är dagen här då vi har en bebis att skåla med på nyår. Eller bebis, han börjar ju bli så stor. Galet i alla fall att jag, vi, faktiskt är föräldrar nu. Vilket år det varit med den omställningen. Jag är så glad att allt har gått så bra och att det ändå kommer rätt naturligt det här med att ta hand om ett barn. Det är sjukt nervöst i början att ens hålla i sitt barn, så var det i alla fall för mig, och jag trodde han skulle gå sönder för minsta lilla. Det släpper fort. 

En annan stor sak som faktiskt hände var ju att Magnus och jag gifte oss. Det får vi inte glömma. På toppen av en höjd och överblickade området vi växte upp i. En fantastisk dag!

Mående

Måendet har varit fantastiskt det här året. Att bli mamma är det bästa som har hänt mig. Punkt. Jag har däremot samtidigt gått runt med en sorg då Magnus pappa gick bort i slutet av januari. Det kastade omkull världen, minst sagt. Där och då såg vi fram emot att få barn när någon nära plötsligt försvann. Så orättvist, så jobbigt och så ofattbart.

Karriär

Det är snart ett år sen jag jobbade. Det har gått så fort! Jag trodde jag skulle ha svårt att koppla bort det när jag gick på föräldraledighet, men när Harry väl kom skiftade fokus. Jag fick plötsligt en helt annan karriär! Det har varit så skönt att vara hemma och bara få vara med honom. Det är den senaste månaden jag börjat sakna jobbet och få göra något annat, även om jag vet att första dagen tillbaka kommer jag längta hem och vilja vara hemma ett år till.

Resor

Till skillnad från våra tidigare år tillsammans har Magnus och jag hållit oss hemma rätt mycket. Det är inte så konstigt med en bebis, men lite äventyr har vi gett oss ut på. I somras åkte vi från värmen till värmen och skapade minnen på Gran Canaria. Det var skönt att få komma bort, och det gick hur bra som helst att flyga med en då 4-månaders Harry. Magnus och jag har även kunnat ge oss iväg på tu man hand genom att åka till Oslo, Göteborg, Gävle och Luleå på miniweekends. 

Saker jag inte tidigare gjort

Jag födde barn. Det var det jobbigaste träningspasset jag utövat. Som att springa ett maraton sägs det, så då kan jag väl bocka av det också! Samtidigt var det en fantastisk upplevelse jag gärna gör om. Trodde aldrig jag skulle tycka det här med att föda barn ändå kändes helt okej. Jag var även på Liseberg i somras vilket var roligt, trots allt köande.

Harry en dag gammal.

Vad jag önskar jag gjort mer av

Precis som i förra årets årsresumé säger jag nog att läsa. Har nog inte läst en enda bok. Men så har jag ju haft lite annat att göra. :)

Musiken

Min graviditet stoppade mig inte från att gå på livekonserter! I slutet på förra året gjorde magen premiär på The Sounds. I januari när jag var i vecka 34 var Magnus och jag och såg mina absoluta favoriter Fall Out Boy när de var här i Stockholm. Jag skrev tydligen inget om det, men vi var även och såg Justin Timberlake i somras. Det var för övrigt första gången vi sov borta från Harry. Det gick som en dans på rosor.

Att se fram emot 2019

Vad kan toppa det här året? Jag har inte ens hunnit tänka på att det faktiskt blir ett nytt år snart. Jag ser fram emot att börja jobba igen, få komma iväg utan bebis och prata lite mer med vuxna. Min mamma fyller 60 år i januari, så förhoppningsvis hittar vi på något för att fira! Utöver det ska det bli roligt att se Magnus hemma i en annan roll som föräldraledig och det band som kommer växa sig starkare mellan honom och Harry.

Jag hoppas du också har haft ett så bra år som du velat. Om inte, kommer alldeles strax ett nytt, tomt år att fylla med vad du vill.

Gör du dig i ordning inför kvällen nu? Ha en riktigt fin nyårsafton, oavsett planer, och ta hand om dig! Jag hoppas vi ses nästa år. :)

You may also like

31 kommentarer

 1. Åren går fort om man märker det jus tpå sådant hur barnen växer då man är mammaledig och Gran canaria lät ju inte fel

 2. Vilket fantastiskt år du haft! Så underbart att få vara hemma med en liten. Förstår dock att du nu börjar längta lite efter att jobba också. Önskar dig ett gott nytt år!

 3. Vilket underbart år, vi ska bara vara hemma idag på nyårsafton så här blir det goskläder ❤️

 4. Kan det bli ett bättre år än när guldklimparna kommer till oss? Du får ladda upp med alla böcker du vill läsa nu och börja njuta. Stor nyärskram till dig min sköna

 5. Vilket fantastiskt år du har haft! Hoppas ni får en mysig kväll, här kommer vi att hänga i stugan i fjällen, kanske något mer uppklädda en de övriga kvällarna, men annars ganska avslappnade :-) Gott nytt år!

 6. Vilket fint år du haft, det är verkligen något speciellt det där med att få bli mamma :). Låter som ditt år varit fyllt av så mycket olika känslor, sorg och glädje i en samlad kompott :). Har nog aldrig fått veta vad du jobbar med?
  Känn dig inte dålig gällande bokläsandet jag har läst 1 som varit helt utan krav. Det var en tonårsbok på stranden i morse. Annars hade det varit barnböcker och studentlitteratur i mängder ;)

  1. Det är ju det, vet jag nu såhär i efterhand. :) Aldrig varit med om någon mer fantastisk känsla.
   Jag jobbar som personaladministratör, så inom HR. :)

 7. Vilket fantastiskt år du haft både själv och med din familj….
  Minns SJ hur underbart de va att vara mammaledig men jag va de i 3 år.
  Oj jag visste inte att du är gift hahaha. Jättefina va du och din make 😍💜

 8. Vilket härligt år! Och vilken fin och bra sammanfattning. Sorg och glädje går ofta hand i hand. Det är tungt att missta nära och kära.
  Du gör helt rätt i att inte låta varken graviditet eller att ha ett litet barn hindra dig från resor och upplevelser. Det är viktigt att unna sig vuxentid om man vill vara en bra förälder (tycker jag).

  Jag ser fram mot en lugn kväll hemma m e d katterna. Min snälla son har lovat hämta dem imorgon efter att ha rest till jobbet. Jag kände mig så olycklig över att behöva lämna dem redan idag på eftermiddagen och vara ensam vid tolvslaget. Nu får jag fira med mina älskade fyrbenta sambos.
  Jag har inte kommit så långt som till förberedelserna ännu. Men jag ska äta skaldjurspaté med romsås och dricka riktig champagne.
  Tror jag ska se film, kanske Die Hard eftersom jag aldrig hann med den under julhelgen. Är annars en jultradition.

  Önskar dig, Magnus och Harry ett riktigt Gott Nytt 2019!

  1. Åh ja, vad skönt att du kommer få ha katterna hos dig! Finns väl inget bättre än sina mjuka och pälsiga vänner bredvid sig en kväll som denna :)
   Får se vad det blir för film här innan en troligtvis tidig kväll.

 9. Men wow vilket år! Hoppas att 2019 är minst lika bra som detta år även om du har svårt att tro det :D Jag bör göra mig i ordning nu men jag orkar inte hahaha. Gott nytt år

 10. Så fint år du har haft. Visst är det häftigt att föda barn och sen få sitt barn på bröstet. Den känslan kommer jag aldrig att glömma. Härligt att ni har kommit iväg på weekend det behöver också.

 11. Vilket underbart år du haft ❤
  Att föda barn är omvälvande och sagolikt på samma gång, det gör ont, men är snart bortglömd trots det.

  Ha ett fint gott nytt år så hörs vi 2019 igen ❤

 12. Åååh så rolig lista, grattis till både bebisen och bröllopet, underbart år för dig ju<3 kram fina du och gott nytt år<3

 13. Håller med dig det är verkligen något speciellt att bli förälder för första gången.Lite roligt att höra att ni döpte honom till Rex när du var gravid med honom,våran hund heter ju Rex.Nej men vad roligt Grattis till giftermålet i efterskott.

 14. Grattis till giftermålet ni ser så fina ut på kortet :) och vilken fin bild på Harry när han är bara 1 dag gammal <3 Hoppas du får ett toppen år och att du får göra fler resor :) Gott nytt år!

 15. Förlossning och giftemål kommer bli svårt att toppa, men som du säger har du ju en massa annat att se fram emot. Tänk när han tar sina första steg och sånt 😍

 16. För många var 2018 ett rätt jobbigt år, men ditt har ju varit helt fantastisk. hoppas 2019 fortsätter på samma spår. Kram

 17. Härligt att vara till sjöss, grattis till bebis och giftermålet, ett bra år 👊🏻🙌🏻 Fina fotografier med, blir kul att följa din blogg.

 18. Vilket fantastiskt år du haft!! Vilka fina bilder, kul att få titta in ännu lite mer i ditt liv!! Önskar dig ett minst lika bra 2019!!! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.