Årsresumé 2017

Det är dags för ytterligare ett år att gå mot sitt slut. Det är därför tid för årsresumé 2017. Som jag skrev i förra årets resumé har även 2017 gått fasligt fort. Så fort att det tar sin lilla tid att komma på vad som egentligen har hänt. Mycket bra, och även mycket dåligt. Jag tänker främst på terrordådet den 7 april och vad som gav upphov till #metoo-rörelsen. Kan bara hoppas det sistnämnda fortsätter med sina ringar på vattnet och gör mer förändring.

Höjdpunkten

Den största höjdpunkten är självfallet graviditeten. En stor omställning, såklart, full av förväntan som pågått nu under halva året. Definitivt den största resan som jag hittills varit med om, och än är den inte slut. Det känns lite märkligt att det här är sista nyårsafton som vi är ensamma. Om jag kunde skulle jag skåla med ett stort glas riktiga bubblor imorgon.

September vs december. Vecka 19 och vecka 29.

Måendet

Det har varit ett jättebra år för måendet. Jag har varit glad och lycklig. Illamående och trött en liten period, men det har ju inte varit till följd av något negativt. Jag såg framför mig en graviditet fylld av humörsvängningar på grund av hormonomställning, men inget sånt. Peppar, peppar. Jag tror att det snarare gett mig en bättre balans i kroppen. Jag är även glad över att jag mått så pass bra att jag kunnat tränat regelbundet genom graviditeten och sluppit t ex ryggont.

Karriär

Jag har älskat jobbet det här året. Mina kollegor är fantastiska och vi har blivit ett sånt bra team som trivs. Det har tidvis varit väldigt mycket, och även om jag inte riktigt fick ta den roll som var tänkt efter min utbildning förra året på grund av att vi saknat resurser, har jag lärt mig mycket och ser fram emot att komma tillbaka efter min ledighet. Jag har lite separationsångest över att jag snart inte ska jobba och ”tappar” ett år men vet också att så fort jag går på ledighet släpper det där. Full fokus på annat.

Resorna

Jag tänkte först skriva att det inte blivit lika mycket resor i år, men det stämmer inte. De har bara varit lite kortare än vanligt. I februari hade vi ett intensivt dygn i Köpenhamn för att se Metallica. Senare i mars åkte vi på en veckolång roadtrip på USAs östkust där vi bockade av ett flertal stater och städer. Ibland flera på en dag. En jättemysig om än intensiv vecka. I efterhand hade vi kunnat vara borta lite längre för att inte känna som att vi bara bockade av saker utan att riktigt uppleva, men det var ändå en väldigt bra resa.

Vid Niagarafallen i mars

I slutet av april åkte jag och några kollegor till en kollegas hus i Torrevieja, Spanien. En helg full av roligheter tillsammans. God mat, skratt och bondande. Fantastiskt hus och gästfrihet. På toppen av det ett mycket skönare väder än hemma. I juni åkte Carro, Mattias, Emma och jag över till London! Egentligen skulle Magnus följa med, men han behövde jobba och då frågade jag om inte Emma ville hänga med vilket hon inte var sen med att tacka ja till. Så kul! Det blev en riktigt varm helg med turistande. Häng i parker med glass, firande av Carros födelsedag, musikal, Notting Hill och riktigt god mat.

Efter det har det blivit resor i Sverige. Semesterdagar i kära Norrsundet, ett par gånger till Falun och så två flygresor till Luleå, som jag fram till i september i år aldrig hade besökt innan. För att två veckor senare plötsligt varit där två.

En hel del resande i år också. Nu är det slut på det ett tag framöver tills Rex är redo att börja upptäcka världen.

Saker jag inte tidigare gjort

Gett mig in i vloggandets värld, väldigt kortvarigt. Upplevt en graviditet och allt omkring. Varit i Luleå. Tagit hand om en upphittad katt.

Vad jag önskar jag gjort mer av
Läst! Jag hade ju en förhoppning om att läsa minst en bok i månaden det här året, men det gick i stöpet någon gång i september. Jag får ta igen det nästa år. Förhoppningsvis.

Musiken

Vad har det blivit live i år egentligen. Det började med The Naked and Famous i januari. Mina favoriter. Metallica i Danmark, för första gången och väldigt bra. I mars blev det show med Postmodern Jukebox där jag även fick hänga med Blake Lewis, tvåa i American Idol 2007, och som varit en favorit sen dess. Sjukt kul. Sista akten för året blev The Sounds på ett trångt Debaser. Rockigt och ösigt och Rex höll sig lugn i magen.

Att se fram emot 2018

Fall Out Boy! Efter 11 år ska jag se dem live igen. Finns inget band jag lyssnat på längre. Att det kommer ske på en sån liten och intim lokal som Debaser kommer bli så bra. Att jag kommer vara gravid i slutet av vecka 33 kommer vara den största utmaningen. Men vill man så kan man.

Rex. Såklart större än Fall Out Boy. Jag ser så mycket fram emot att välkomna honom till världen och få upptäcka vem han är, annat än ett busfrö. Och vi ska bli föräldrar – väldigt spännande hur det kommer vara, helt nya roller och prioriteringar. Man vet ju ingenting innan, precis som Rex kommer vi vara tomma ark.

Jag hoppas ni har haft ett så bra år som ni velat. Och om inte, i alla fall några ljusglimtar att förvara och komma ihåg och ta med er in i 2018.

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.