Efter en helg med karuseller

Vi kom hem från Göteborg i söndags och så slog förkylningen till med halsont igår. Är det så det ska vara för att jämna ut något roligt? Den här veckan blir bloggmässigt därför inte alls som det brukar.

Helgen var hur bra som helst. Vi kom till Göteborg vid 18:30 i fredags och gick till Hard Rock Café för middag. Jag älskar verkligen deras nachotallrik som trots att det är en förrätt räcker till minst 4 personer. Vi skulle ha gått på konsert efteråt men ingen var riktigt pepp efter en dag med jobb och bilkörande så det blev en tidig kväll i säng istället. 

Efter frukosten i lördags hängde vi och en hel del andra på låset till helgens höjdpunkt – Liseberg! Det var som sagt första gången jag var där och var riktigt pepp. Tills vi fick bekanta oss med alla köer, överallt. Det är inte roligt när det mesta av dagen bara består av köande. Jag kan bara föreställa mig hur det ser ut en solig dag i juli. På 12 timmar åkte vi 6 attraktioner, varav 3 med expresspass. Det blev en mindre för mig dock då jag inte ville åka Atmosfear, deras fritt fall på 146 meter. Den höjden vägrade jag utsätta mig för.

Vid 15:30 fick vi äntligen tag på någon slags lunch – snacks! Om köerna till attraktionerna var långa så kändes köerna till alla matställen inte direkt kortare. 

Liseberg har till skillnad från Gröna Lund här i Stockholm mer extremattraktioner, i mitt tycke. Nu hann vi aldrig åka någon mer ”lugn” attraktion utan det blev bara fall, loopar och höjder. Väldigt kul, men jag inser också att jag blivit lite harigare med åren, eller så är det föräldraskapet? Det blev en hel del skrik från mig i alla attraktioner. Värst var nog Uppswinget, om du vet vilken det är? Inte för att själva åkturen var läskig egentligen, det var den lilla bygeln som håller dig fast som inte var att leka med. Roligast var nog Helix medan deras senaste attraktion Valkyria mest var kort? Fallet precis i början var värst, särskilt när vi i vårt andra åk av den satt längst fram. Jag vågade titta någon sekund när vi åkte över kanten innan vi föll rakt ner 50 meter. Phew. 

Hur som, väldigt kul att ha varit på Liseberg. Innan de andra åkte Atmosfear och vi avslutade kvällen med ett andra åk av Helix åt vi god mat på Tyrolen. Där blev vi i alla fall riktigt mätta.

Nu blir det fortsatt häng i soffan med massa honungsvatten och film. Är glad att det i alla fall än så länge bara är halsont jag har, för att orka med lille herrn. Hoppas bara inte det blir någon dunderförkylning, peppar peppar. Hur har din vecka börjat?

You may also like

24 kommentarer

 1. Jag vågar inte åka karuseller och sådant längre som man gjorde förr, tycker inte om känslan man får i magen och det längre =)

 2. Jag älskade Liseberg när jag var barn men nu när vi var där förra sommaren så var det så som du beskriver det..man köar och köar och sen köar man lite till. Tar hellre bort det roliga tyvärr.
  Sen har jag nog blivit räddare och mer medveten om min dödlighet jag också..vågar inte alls lika mycket 😂
  Men det ser ut som ni hade en mysig helg ändå och det som räknas 💗

 3. Mindre roligt att komma hem med halsont efter en sådan fin helg men hoppas att det släpper fort! Jag vill också till Liseberg, var några år sen nu men planen är att dra dit när det blir Jul på Liseberg =)

 4. Vilken rolig helg!!😄 Jag vill också åka till Liseberg igen, men jag har faktiskt dragit mig för det just pga köerna till allt. Jag har köpt dyrt åkpass (eller vad det hette) varenda gång för att kunna åka så mycket som möjligt till ”ekonomisk” kostnad. Men precis som du beskriver så består en hel lång dag av köer och väntan… Hoppas iallafall honungsvattnet hjälper! Krya på dig!

 5. Fy, krya på dig. Jag har också börjat och känner att jag har en förkylning på gång i kroppen :-/ Blir inte bättre av att jag vart en del utsatt för snuva och hosta från en äldre man jag har hand om som har åkt på en rejäl förkylning.

 6. Så härligt med liseberg!
  De och grönan är dem ända tivolin jag accepterar 😂
  Har jobbat på axels hela sommaren och skulle inte sätta min fot i deras 😂😂

 7. Vad roligt med Göteborgshelg!
  Jag har blivit sååå mesig med åren och detta året var Balder det enda jag vågade åka 🙈🙈

 8. Så roligt med Liseberg! Trots att jag bor i Göteborg och spenderade i stort sätt varannan dag på Liseberg som tonåring har jag idag inte varit där på jääättemånga år. Borde ta mig ett besök dit snart :)

 9. Åh de är ju så kul på Liseberg :D ! Dock inte lika kul med kö. Jag har haft tur när jag varit där att det inte varit kö :)

 10. Åhh vad roligt med Liseberg, bor själv i Göteborg och går dit väldigt ofta med barnen det är så mysigt :)
  Tråkigt att du blev förkyld :(

 11. Så tråkigt att du blev sjuk! Hoppas du snart kryar på dig. Hoppas också att du orkar komma med en ny 5 en fredag. Jag väntar på den.

  Det är det värsta med populära ställen, är ju så på Grönan också att man får köa förfärligt. Minns när vi var på Legoland och nästan hela dagen gick åt att stå i kö. Det bästa är om det regnar, men det är ju inte heller roligt.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.