Fem en fredag v.36: prokrastinering

Det blev en sjukvecka. Det är bara att inse att efter halsont kommer en förkylning, oavsett hur mycket jag inte vill. Vaknade med feber i förrgår natt och blöt av svett. Inte så roligt. Det känns ju dessutom värre när man har en bebis att ta hand om. Mamma var så snäll och erbjöd hjälp men jag orkade ta mig genom dagen igår. Harry och jag har myst i soffan och tittat på film. Ibland är det skönt att man har en 6-månaders bebis som älskar skärmar…

Det är i alla fall dags för en ny Fem en fredag! Det är så roligt att se hur det sprids varje vecka. Med Göteborg förra helgen och sen förkylningen har jag tyvärr inte hunnit besvara några kommentarer, men gör det så fort jag är lite piggare. Hur som…:

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Vad för slags saker brukar du skjuta upp?
 2. Finns det någonting du idag kommer skjuta upp men som du vet inte borde?
 3. Vad brukar du göra istället för det du borde göra?
 4. När var senaste gången du gjorde något du inte alls ville göra?
 5. Vad skyller du på när du inte gjort det du ska?

Och så mina svar:

Vad för slags saker brukar du skjuta upp?
Allt. Men det vanligaste är nog att svara på SMS/Facebook-meddelanden. Jag är verkligen kass på det. Jag menar att svara på en gång men så plötsligt har det gått en vecka. Och så en till. Aldrig bättrar jag mig heller fast jag säger att jag ska det. 

Finns det någonting du idag kommer skjuta upp men som du vet inte borde?
Troligtvis gå till källsorteringen. Det finns två påsar som stirrar på mig men som jag kommer ignorera tills jag snubblar över dem.

Vad brukar du göra istället för det du borde göra?
Sitta med telefonen eller datorn och scrolla Facebook, Instagram, bloggar. Om och om igen trots att ingenting nytt har hänt. Ibland får jag även för mig att städa, då är det något riktigt tråkigt jag undviker.

När var senaste gången du gjorde något du inte alls ville göra?
Även om det här är min egen fråga kan jag inte komma på något större – jag tror inte det händer så ofta vilket gör att jag inte minns. Till vardags gör jag småsaker hela tiden jag inte vill göra som att hänga upp tvätt eller dammsuga.

Vad skyller du på när du inte gjort det du ska?
Det lataste svaret är att jag inte orkat. Men visst har det hänt att jag skyllt på att jag inte hunnit eller att saker har kommit i vägen. Som sagt, finns mycket att titta på om igen i telefonen… :)

Nu blir det helg! Och jag hoppas vara fit for fight igen nästa vecka så mina vanliga uppdateringar kommer igång. Vad gör du i helgen om du inte svarar på dessa frågor?

You may also like

30 kommentarer

 1. Hemskt med alla dessa förkylningar som kommer på hösten. Jag skyller också oftast på orken eller tiden när jag inte får ihop livet. Krya på dig

 2. 😂 jag är exakt likadan..man är så lustig.varför ska det vara så svårt att göra det man ska i tid? Men nej..sista minuterna är så mycket behagligare 🤷‍♀️.
  Som nu sitter jag här och läser bloggar när jag borde städa 😬

 3. Väldigt roligt åh få ta del av dessa svaren, de där med soporna känner jag i gen, eller mitt fall handlar det om uppskjuten pant just nu haha😂

 4. Vilken rolig lista! :D Den skulle jag kunna skriva en hel del i om jag skulle delta… :D Bäst att skylla på är att saker har kommit ivägen :D

  1. Kul att du tycker det :) började med det här just för att undvika ytterligare en ”vad är din favoritfärg-lista” :)

 5. Hoppas du kryar på dig fort :)
  Listor är roliga, det enda jag kan säga att jag har skjutit upp just nu är att sätta mig in i alla politiker och deras pajkastning så nu sitter jag och lyssnar på valdebatten dag nr 2 puh…. känner mig helt slut i pallet

  1. Samma här, eller väljer att ignorera. Tänk vad svårt det kan vara att vara konkret i vad man vill och inte blanda in smutskastning. :)

 6. Jag har också exeptionellt svårt att svara på sms och ringa tillbaka är jag usel på!! Vet inte varför jag inte bara gör det direkt!!

 7. Åh, det där med att skjuta upp med att svara på sms/meddelanden känner jag FÖR väl igen. Det kan ibland gå flera veckor innan jag kommer på att jag ju inte har svarat på något meddelande. Hemsk egenskap :)

 8. Krya på dig finis!
  Svar: Åh men eller hur, kul när det händer något för barnen med, så dom också får gå på event. Åh absolut, du kanske kommer på våra event någon gång ändå :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.