Valdag och 6 månader

Det är en stor dag idag, och inte bara för att det är valdag. Harry blir hela 6 månader! Ett halvår! Tänk vad livet ser annorlunda ut nu än innan han fanns. Man kliver in i en roll som inte går att förbereda. Helt plötsligt är man förälder med allt vad det innebär och förväntas kunna uppfostra ett barn.

Och tänk vad bra vi därför har det som lever i ett land med bra vård och hjälp när vi behöver det – utan större kostnad! Tänk att vi lever i ett land där de flesta barn får växa upp och sen nyfiket få upptäcka resten av vår vackra värld. Tänk att vi gör det möjligt tillsammans. Som nybliven förälder tänker jag/vi ofta på den här framtiden. Nya frågor har plötsligt kommit på vår radar som barnomsorg och skola, förlossningsvård, och inte minst miljön.

Jag undviker gärna politik i den här bloggen av flera anledningar – jag har inget direkt intresse att skriva om det och skulle heller inte göra det särskilt bra. Politik blir lätt tungt och det är inte så jag vill ha det här. Eftersom jag i vanliga fall dessutom jobbar på myndigheternas myndighet vill jag hålla jobb och fritid isär. Men inför det här valet har det för mig varit extra viktigt att även tänka på solidaritet och medmänsklighet. Jag blir upprörd över hur vissa tänker (eller inte tänker) och tror att vårt lands klimat kommer bli bättre av ett parti med rötter i nazismen. Att man ens kan blanda in en persons bakgrund som orsak till saker som händer är för mig helt otroligt. Det är personen i fråga och inte hens bakgrund som är vad som begår ett brott, för att ta ett exempel.

Men idag är det valdag och det är viktigt att vi tar vår chans att visa vad vi vill. Så gå rösta om du inte redan har gjort det. Det ska vi ta och göra nu. Och sen hoppas att vi fortfarande lever i ett färgstarkt land imorgon.

Hoppas din söndag i övrigt blir fin! Är det kanske någon valvaka på gång ikväll?

PS. visste du att jag och Magnus träffades dagen innan valdagen för fyra år sen? Vi kommer alltså för alltid kunna dela in vårt förhållande i mandatperioder, och nu är vi på väg in i vår andra… :)

You may also like

23 kommentarer

 1. Det kommer bli en spännande dag utan tvekan. Stor dag idag 💗🌸
  Jag har velat fram och tillbaka men nu är jag säker och trygg i mitt val.

 2. Grattis till Harry på halvårsdagen!😄 Jag har inga barn själv, men kan föreställa mig att livet blir på ett helt annat sätt än innan!😃

 3. Grattis till 6 månader!😍 Ja tyvärr är det tungt nu med politiken, att höra hur många tänker i bland och inte har följt med debatter och bara röstar är också skrämmande.

 4. åh så roligt att han redan är 6 månader gammal :D
  Han är så fin

  de går inte att prata om de längre då alla tar illa upp hur man tänker så bra gjort att du inte skrev om de haha

 5. Jag håller med dig om sjukvården! Min syrra och hennes kille var utomlands nyligen och när de skulle åka hem fick han åka in till sjukhus då han blev matförgiftad. Fick vara kvar i utlandet 4 dagar innan de fick godkänt att resa hem. De berättade att de är så tacksamma över den sjukvården vi i Sverige har i jämförelse för där var det kasst.. Så jag är också tacksam.

 6. Så fint inlägg först början med att er lilla Harry blir sex månader och sedan avslutet kring när ni träffades och hur ni kan dela in ert liv efter det :). Finns det som fint skrivet :).

  Förstår dig gällande valet, har också valt att hålla min politiska åsikt utanför bloggen. Min blogg är ingen politikblogg och dessutom upprör politiken folk alldeles för mycket, det blir sådan ilska och finner ett obehag i hur människor idag ska hävda sina rättigheter och skyldigheter åt höger och vänster (där fick jag till det ;) )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.