Fjärde advent och flytt

Igår var det fjärde advent (så fort det gått!) och imorgon är det julafton. Och det är andra gången jag skriver om det här inlägget. Igår åkte sista paret julgardiner upp då vi inte fick fästen för gardiner uppsatta förrän i veckan (fanns inga när vi flyttade in).

Vi har alltså flyttat, som kort nämnt tidigare. Äntligen! Vi bor numera i Årstadal/Liljeholmen här i Stockholm, där Magnus bodde när vi först träffades. Efter vår flytt till Älvsjö när vi blev sambos har vi smått längtat tillbaka. Vi har trivts i lägenheten i Älvsjö och i alla fall skogen och naturen runt omkring, men det har ändå inte riktigt känts helt som hemma under våra år där. Troligtvis på grund av att det var nytt område för oss utan någon som helst anknytning. Så vi ville helt enkelt tillbaka dit vi känner är hemma. Nu har vi dessutom gångavstånd till mormor, farmor och förskolan vilket känns fantastiskt.

Hur som helst är jag jätteglad över lägenheten och trivdes från första stund. Särskilt glad är jag att vi fick flytta in innan jul. Det är några sista flyttkartonger kvar dock som ska gömmas undan inför morgondagen. I år kommer mamma, brorsan och svärmor hit för julmiddag vilket kommer bli mysigt.

Vi har bardisk från köket ut mot vardagsrummet. Fint, tycker jag. Disken pryds av adventsljusstaken.

Igår gjordes knäck här hemma. Julbaket fortsätter när jag postat det här inlägget, två sorters fudge är det tänkt att bli och en parfait till efterrätt imorgon. Sen blir det julklappsinslagning och ikväll uppesittarkväll! Jag tycker det är så mysigt nu med julafton imorgon.

Pågår det förberedelser hemma hos dig också idag?

You may also like

7 kommentarer

 1. Lycka till med nya boendet, det kan ju inte bli annat än perfekt! Det är viktigt att känna sig hemma även i området, Jag är nomad och har flyttat otaliga gånger, ofta bytt ort också, o i stort sett trivts bra överallt. Har lätt för att känna mig hemma. Men Säfsen är i mitt hjärta så nu har jag förhoppningsvis flyttat klart. Önskar dig och familjen en skön och avkopplande och God Jul

 2. Härligt att få flytta in i en lägenhet som känns rätt. Jag åker förbi där med Tvärbanan ibland, från Solna till Gullmarsplan, när jag åker hemifrån till stugan eller åt andra hållet. Det tar lite längre tid att åka så men är så mycket lugnare än att byta på T-centralen.
  Nej, här pågår inga julförberedelser just nu. Vi ska inte fira julafton hemma och resten av helgen planerar jag att vara hemma och plugga. Mina julförberedelser kom av sig när Lucas blev sjuk och man inte kunde hjälpa honom på Ultuna. Både jag och de två katter jag har kvar saknar honom.
  Det jag däremot har gjort är att baka kanelbullar och sedan åka in och lämnat i Immanuelskyrkan. Det är min femte jul jag bakar till deras julfirande för hemlösa och ensamma.
  Imorgon ska jag gör en Janson till mig och en potatisgratäng, alltså en Janson utan fisk, att ha med mig. Varken min bror och svägerska eller min son äter fisk.
  Jag hade tänkt göra det ikväll, men jag orkar helt enkelt inte. Jobbade i natt och även om det var lugnt med intensivvårdsmått mätt så var det många patienter, Att sedan bara sova fyra timmar innan jag tog tag i bakandet var för lite. Jag är helt matt. Resten får bli gjort imorgon och det som inte hinns med får vi klara oss utan.
  Önskar dig och din familj en riktigt God Jul!

 3. Stort GRATTIS till nya lägenheten. Så skönt att höra att ni känner är hemma där, det är ju så viktigt att man trivs med boendet. Känner igen området , och det är ju såååå fint där. Ofta vi promenerar från Liljeholmen på Strandpromenaden till Skanstull. De nya husen är ju så fina.
  Önskar dig och din familj en riktigt God Jul i den nya lägenheten!

 4. Vad roligt att ni kommit på plats nu inför julen <3 det låter bra att ni redan känner att ni trivs, så härligt! Ha en fortsatt fin helg :)

 5. Så härligt att hinna flytta innan jul! Hoppas ni ska trivas!
  Det mesta med jul är mysigt tycker jag. (jo, lite stress oxå, men den blir mindre för varje år)
  God fortsättning:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.