Nyårsönskningar 2021

Det blev aldrig ett traditionsenligt inlägg om nyårsönskningar inför 2020. Jag har ett i princip färdigt utkast som av någon anledning aldrig blev publicerat. Troligtvis gick dagarna och till slut var det ingen idé. Lite så jag jobbar för det mesta. För dig som är ny här så pratar jag alltid om önskningar istället för löften för att inte känna ett tvång eller press på att något ska utföras.

Men kanske var ickepubliceringen lika bra. Det blev ett skitår (förutom någon enstaka händelse) vi inte kunnat ana skulle komma och det där med önskningar sattes på paus. Det var heller inte så många jag hade ändå. Det var lite om att få må bra, att allt skulle gå bra med födseln av Clara och att livet som tvåbarnsmamma inte skulle bli så jobbig. Att föräldraskapet skulle kunna gå att balansera och känna mig tillräcklig för båda barnen. Jag kan dock konstatera att allt det hände. Jag har kanske inte varit mitt starkaste jag och konditionen är i botten, men hälsan har varit i behåll (rätt trött bara), och så även de i min närhet.

Hur ser det ut i år då, 2021 kan ju bara bli bättre än 2020?

Häromdagen fick jag i mitt flöde upp en sån där bild med massvis av bokstäver i huller om buller där man ska hitta ord. De fyra första orden skulle bli en vägledning för 2021. Orden jag hittade var money, strength, family och breakthrough. Alla kändes lite som teman för mina önskningar i år. Här kommer därför mina nyårsönskningar för 2021:

Pengar I år blir året vi på riktigt ser över vår ekonomi i hemmet. Vi har landat i att vi gärna vill bo i hus och det kostar ju en hel del, om man säger så.

Styrka/kraft En stående önskning är hälsan. Mer träning för att bli stark och orka med ett större fokus på välmående och balans i kropp och knopp. Vi är sex dagar in i januari och det första jag gjorde på nyårsdagen var att hoppa på Yoga With Adrienes årliga januariutmaning med 30 dagar yoga, och hoppas i år slutföra hela månaden. Jag gör det på kvällen och det blir en skön nedvarvning.

Familj Det känns rätt självklart med en önskan om att familjen ska få må bra. Utöver det hoppas jag få kunna uppleva och göra mer i år med vår lilla fyra. Att vi till exempel kommer iväg på vår uppskjutna semester till Åland och bara får njuta.

Genombrott Det projekt jag sysslar med har blivit försenat, men när som helst blir den här bloggen version 2.0. Då kommer jag fullt ut (på fritiden) jobba mer med grafisk design, mitt riktigt stora intresse som jag egentligen aldrig har tillräckligt med tid för… :)

En sak till. Det vore önskvärt om jag slutade ta en evighet på mig att svara på folks meddelanden. Jag har så svårt för det. Det går en dag, två, fem dagar, två veckor. Det är hemskt men det bara blir så. Det är lite som jag inledde inlägget, att dagarna går och sen känns det som om det inte är någon idé längre.

Hur ser dina önskningar ut för 2021, om du har några? Att vi kommer ur denna pandemi känns rätt självklart, varför jag inte skriver så mycket om det här. Är så trött på det här nu.

You may also like

6 kommentarer

 1. Jag har aldrig avgett nyårslöften, inte skrivit ner några förhoppningar eller önskningar heller. Det gör däremot dottern, en lång lista, hon upprepar i stort sett samma saker varje år. Men hon har behov av en nystart, så känner jag inte, är nog för blasé. Spännande att följa hur det går för er och husdrömmen…ett hett tips är att leta hus i Dalarnas småkommuner. vink vink, fantastisk livsmiljö och fantastiskt prisvärt!

 2. Vilket bra inlägg! Lika bra att du inte hann/glömde lägga upp inlägget 2020. Tror att ingenting hade stämt i alla fall, förutom en lyckad födsel av Clara naturligtvis. Och det måste ju ha varit det viktigaste.
  Har aldrig avgett nyårslöften heller, men ibland önskat mig nåt. Problemet där var väl att jag glömt vad jag hade önskat mig dagen efter så, ja du förstår.
  Hus ja – det blir ju gärna så när man har två småbarn och man tycker att det är tryggare i ett hus ”på landet” än i en lägenhet mitt i stan. Är själv uppväxt i villa och skulle aldrig välja ett sådant boende. Alltför mycket jobb med hus, underhåll, trädgård med mera.

  Att svara på mejl, om det är vad du menar med meddelanden så sitter det inbyggt hos mig från arbetslivet. Meddelanden besvaras inom 12 timmar som längst. Tänk att jobbet kan ”förstöra” en på det sättet;-)

  Men snart återgår du ju också till jobbet, då kanske det blir en ändring hos dig också;-)

  Ingen fara med att version 2.0 av din blogg är sen. Jag gillar utseendet som det är. Kan det verkligen bli ännu bättre?!;-)

  1. Tack! I efterskott känns det som ett tecken, om man nu är lagd åt det hållet.. :)
   Ja, vi väger fortfarande fördelar mot nackdelar, och att ingen av oss är särskilt händig eller några fixare står långt upp bland nackdelarna. Men att bara kunna släppa ut barnen på gräsmattan är väldigt lockande. :)

 3. Haha… Ser precis att jag aldrig publicerade senaste Fem en fredag. Får se om det kan bli i efterskott. Tiden går helt enkelt ifrån mig som den gör för dig. Imorgon är det fredag igen.

  1. Jaa, jag undrade var du tagit vägen. :) Men det är så det blir ibland, tiden är bra märklig. Särskilt när man som du faktiskt jobbar en del. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.