One year down, forever to go

För ett år sen stod vi där, uppe på tantoberget vid Hornstull här i Stockholm och sa ja till varandra. Det var en riktigt varm och härlig dag som vi firade med våra familjer och några nära vänner. Dagen kunde inte ha blivit bättre. Tanken var att vi skulle ha en större bröllopsfest sen för de som inte var med, men de planerna har inte kommit så långt. Kanske blir till tvåårsdagen? Hehe.

Ett års äktenskap kallas för bomullsbröllop. Är det för att äktenskapet fortfarande känns fluffigt, som att gå på rosa moln? Såhär ett år senare kan jag i alla fall konstatera att mitt ringfinger känns oerhört naket så fort vigselringen inte är på, precis som i skrivande stund då den är inlämnad på årlig översyn. Den ska bli vårfräsch, som expediten sa. Den största förändringen med att vi gift oss måste jag säga är mitt namnbyte. Det känns fortfarande lite konstigt att säga min man, men i övrigt har det känts som innan.

Vi har för övrigt haft en väldigt lugn första bröllopsdag utan något egentligt firande. Jag sprang en skön runda på morgonen, och sen har vi bara hängt hemma. Lekt med Harry, jagat Harry, hoppat i sängen med Harry och så vidare. Nu kan jag ana mörkret som sänker sig över hustaken utanför, det är dags att snart gå till sängs för en ny vecka med jobb. En kort vecka däremot, det vankas ju påsk! Det ska bli otroligt skönt med några röda dagar att vara ledig på. Får du lite ledigt i påsk?

You may also like

11 kommentarer

 1. Stort GRATTIS till ettårsdagen! Vilken härlig bild på er! Hoppas ni jobbar på guldbröllop:-)
  Å ni hade betydligt kortare prövotid än vi. Vi var sambon i 34 år innan vi slog till för nästan 6 år sedan. En strålande oktoberdag och på en drop-in.

  1. TACK! Ja jag kan i alla fall drömma om att vi får minst 49 år till tillsammans. Jag ser i alla fall fram emot varje år vi får. :)
   Vad kul! Då var ni alldeles säkra på att det var ni som gällde. ;)

 2. Grattis på bomullsdagen! Varje år ni är lyckliga tillsammans är värdt att fira, må kärleken vara för evigt

 3. Grattis till första året och många år framöver!

  Jag är arbetsledig, men har en hel del som ska pluggas och redovisas. Ser i alla fall fram mot en påskresa. Det ska bli skönt att byta miljö ett tag.

 4. Grattis!
  Fin bild på er!
  Det där med namnbyte håller jag med om, det tog ett tag att vänja sig. Nu är det som om jag alltid har hetat det. Fast det där att säga ”min man”… borde inte kännas skumt efter 17 år som gifta, men jag vet inte, jag säger nog oftast bara hans namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.