Lucka 4 – så valde jag att spendera sommaren 2018

Så här i regniga tider (det är ju december, hallå vinter och snö?) tänkte jag ge en liten återblick på sommaren som var och hur jag valde att spendera den. Det är nämligen temat för lucka nummer 4 i Johanna Kajsons julkalender och som jag hoppar på idag – Så valde jag att spendera sommaren 2018.

Sommaren 2018 var på många sätt en sommar jag aldrig tidigare upplevt (hej värmebölja!) och spenderade den heller inte på samma sätt som jag brukar. Den största skillnaden var att jag gått in i en ny roll som mamma och det var därmed ett självklart val att ha fullt fokus på föräldraskapet men samtidigt kunna njuta av en fantastisk sommar. Jag valde därför att vara i nuet och ta till vara på dagarna. Och det gjorde sommaren till en av de bästa på länge. 

Min bästa roll i livet gjorde sommaren till en av de bästa.

Som nybliven mamma kunde jag inte som tidigare år spendera lata dagar på balkongen eller liggandes på en handduk i gräset. Istället spenderade jag sommaren med nya upplevelser och gjorde saker jag inte tidigare gjort. För nu hade jag en bebis med mig hela tiden. Det blev barnvagnspromenader, charterflyg med bebis, och mycket googlande på vätskeersättning till bebisar, hehe. Vi åkte även till Norrköping och tittade på superhjältar.

Men mycket tid spenderades även inomhus när värmen var som värst, även om det ibland var varmare inne än ute. Puh.

Bild från en av alla promenader i fantastiskt väder
Egentid i solen på Hotell Havsbaden
En fin dag vid hamnen i Olso

Magnus och jag har sen Harry kom även haft fantastisk hjälp i våra mödrar som gjort det möjligt att på tu man hand göra saker bara vi två. Det är guld värt för att få ladda om. Så vi åkte på födelsedags-spa för att fira Magnus, tittade på hockey i Oslo och gjorde andra små utflykter och njöt av att få lite ledigt tillsammans bara vi två. 

Många skulle nog välja bort egentid tillsammans, eller har inte ens möjligheten till det, men vi tog till vara på den tiden för att inte tappa bort oss själva som par. Det är något vi gjort annars också, inte bara i somras. Jag tror det förenklar mycket och gör att föräldraskapet stärks, i alla fall i vårt fall.

Hur valde du att spendera din sommar?

Kika gärna in hos Johanna och var med du med i årets julkalender!

You may also like

36 kommentarer

 1. Åhh låter som en toppensommar ju och härligt att få se lite sommarbilder nu när det är så kallt ute! :D

 2. Vilken härlig sommar. Håller med om att det är superviktigt att vara själva också, man är ju fortfarande ett par även fast man även är mamma och pappa. Lätt hänt att man tappar bort det där annars.

 3. Vilken härlig sommar ni hade även fast det var så varmt. Vi var ute tidigt på förmiddagen och var inne resten av dagen. Vi låg ändå i poolen hos mamma

 4. Låter som en bra sommar <3
  Jag började sommaren med att bli sambo så hela sommaren har varit som på små rosa moln, haha!

 5. Alltså denna sommaren, det har inte funnits något bättre!! Mitt barnbarn föddes ju i maaj när det började. Ungen HATAR att ha kläder på sig. Har du också märkt det?
  Kram och jaaa mer sommar

  1. JAA, jag känner mig så uttittad bland alla påbyltade bebisar ute just nu när Harry knappt vill ha en jacka på sig. Kan känna mig som en dålig mamma som inte klär min son ordentligt, haha.

 6. Så skönt med tid för varandra, man är ju inte bara mamma liksom utan även en individ.
  Det kan ju vara skönt att få lukta lite trevligare än gammal mjölkspya, slippa att fundera över om man har allt med sig i skötväskan och kanske få äta samtidigt som man avnjuter en trevlig konversation med sin sambo.

 7. Men åh så mysigt att få upptäcka sommaren på ett nytt sätt, med en liten vid sin sida 😍❤️ Låter som ni verkligen har njutit till max av denna sommar 🙏

 8. Vilket mysigt inlägg med härliga bilder!Så spännande med första sommaren som mamma! Allt måste ju bli en ny upplevelse, alla små och självklara saker blir helt nytt med en liten bebis också😍

 9. Vilken härlig och fantastisk sommar du har haft, både fartfylld men lugn. Tror att det är som du säger att man behöver ensam tid med varann för att hålla kärleken vid liv, skönt även att kunna ladda batterierna :)

 10. Vad mysigt med en bebis!… även om sommaren måste varit varm för er lille. Livet blir ju lite annorlunda med en liten. Bra att ni ändå prioriterar egentid på tu man hand också. Så att ni inte tappar varandra i bebiskarusellen 👍

 11. Alltså sommaren 2018 är en sommar jag alltid kommer att minnas. Så mkt värme och tid med min dotter. Kul att du också hängde på Johannas kalender.

 12. Vilken härlig sommar! :D Det måste ha varit riktigt speciellt att det var första sommaren med bebis! <3 Värmen var ju också otrolig för att vara Sverige. Det är toppen att ni har möjlighet att tillbringa egentid som par med varandra. Det tror jag är väldigt nyttigt för relationen! :)

 13. Vilken underbar sommar. Jag har aldrig fått spendera en sommar med en nyfödd bebis. Mina barn är födda på vintern. :-)

  Jag hade tre veckors semester för att kunna spara lite till andra tillfällen. Under de tre veckorna åkte vi till Gotland, vi badade massor och var annars mest inne. På grund av hettan gick det inte att vara annat än antingen i vattnet eller inomhus.

 14. Vilka underbara bilder! Roligt att få läsa om din sommar… allt är ju så nytt och du får uppleva vissa saker för första gången iomed din lille son, vilket jag förstår är riktigt underbart. Värmen var ju inte riktigt lika rolig men förstår att du hade en fin sommar ändå =)

 15. Låter ju som en riktigt bra sommar, så otroligt fina bilder. Hoppas du framkallar nån av dem för att hänga upp på väggen hemma!

 16. Men åh vilken mysigt liten återblick till varmare tider, vi har dock snö och kyla här uppe hahah. Jag tror inte jag gjorde speciellt mycket i sommar mer än att spendera tid med sambon :)

 17. Ja denna sommar har ju varit unik, ingen kan ha varit utan solstrålar =D, så härliga bilder från er sommar. Jag är också med i hennes kalender

 18. Åh vilken härlig sommar! Ja givetvis behöver man vara för sig själva också.

  Värmen tycker jag var hemsk. Men sommaren var ändå den bästa med tanke på att jag blev fru förstås 😁

 19. Låter som en härlig sommar trots värmen som var! Och vilken underbar bild som start på inlägget! Jag kommer knappt ihåg vad jag gjort haha! Det bästa var midsommarafton, då friade min älskade man till mig. Så denna sommaren var den bästa av dem alla, så man hade ju en del att göra inför bröllop, nog därför jag glömt bort allt annat! haha! :D

 20. Vilken underbar sommar ni hade! Så fint inlägg, jag blev glad av den på något sätt. Jättefina bilder din har tagit. 😍😍🌸

 21. Underbar sommar du fick! Känndes som hela sommaren var glädje för dig! Tack för du delade det med oss! Värmen denna sommar kommer nog vi alla komma ihåg

 22. Vilken härlig sommar vi hade. Du hann verkligen med en hel del ser jag, och då man ser bilderna längtat man allt till sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.