Fem en fredag v. 33: Grannskap

För ett par år sen startade jag en serie med frågor på bloggen som försvann lika snabbt. Jag var så sporadisk i mitt skrivande då. Serien har sitt ursprung i en hemsida som varje fredag för runt 10 år sen publicerade fem frågor man skulle svara på i sin egen blogg och lämna en kommentar på ursprungssidan så andra kunde kika in och läsa ens svar. Mer om bakgrunden går att läsa i inlägget jag skrev då. Jag kände nu att det var dags att försöka återuppliva serien. För jag älskar frågor och alla slags listor.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar här) och länkar hit. Lämna gärna en kommentar här så andra kan hitta in till dig och läsa dina svar.

Eftersom jag varit i vårt grannland Oslo i helgen handlar veckans frågor om grannskap. 

1) I grannskapet där du växte upp, var samlades alla kring din ålder?
På vår stora innergård. Killarna spelade innebandy medan vi tjejer tittade på eller låtsades att våra cyklar var hästar.

2) Hejar du på dina grannar, eller är du den som tittar i nyckelhålet för att se om kusten är klar?
Definitivt den som först tittar i nyckelhålet. Jag vill inte öppna dörren och ramla in i grannens famn. Haha. Men säger självklart hej om jag möter någon.

3) Om du skulle hamna i en grannfejd, vad skulle det handla om?
Den skulle handla om hur jag är irriterad eller sur över att grannarna inte följer ordningsreglerna. Dörrmatta utanför dörren? Cykel i barnvagnsrummet? Oj vad det kan röra upp känslor i mig. Eller att någon snott min tvättid (i vår tvättstuga kan man dock inte komma in om man inte bokat, superbra!).

4) Har du någon gång skrivit en arg lapp, vad var det i så fall om?
Nej. Däremot älskar jag att läsa arga lappar. Men skulle jag skriva någon skulle det troligtvis handla om tvättstugan.

5) Var ärlig, har du en Ove från Solsidan nära dig, eller kan det vara så att det är du?
Jag har ju inte det. Men jag känner ändå att jag inte är någon Ove. Jag är inte riktigt sådär klängig som han är, det är snarare så att jag verkligen inte vill vara i vägen. Totala motsatsen med andra ord.

Hoppas du vill vara med! Jag är nyfiken på dina svar. Ha en fin fredag!

You may also like

44 kommentarer

  1. Vilken rolig lista, nästan roligt att veta angående ens grannar. Har dock inte skrivit en lapp i huset, endast på en främmande bil som stod på min hyres parkering utanför då blev jag förbannad.

  2. Tacker det är så roligt att läsa sånna här inlägg. Håller med om att det är roligt att läsa andras arga lappar. Brukar också irritera mig på när folk ställt cyklar i barnvagnsförådet. Tvättstugan störde jag mig så mycket på så jag köpte egen tvättmaskin. de bästa jag gjort haha

  3. Vilken rolig lista!😁 Jag skulle nog också kunna hamna i en grannfejd om just tvättstugan! Minns att den var en ständig källa till irritation!😁

  4. Jag kikar nog också nyckelhålet, men är inte besvärad om jag stöter på grannen så. Samt jag har också skrivit lapp, inte i denna nya lgh, men förra har jag det =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.