Fem en fredag v. 33: Antal

Det är vecka 33 och för två år sen startade Fem en fredag på allvar här på bloggen. Då var temat Grannskap. Vad jag trodde skulle rinna ut i sanden har bara vuxit sig större. Aldrig trodde jag att ni skulle vara så många som varje fredag väntar på mina fem frågor till er. Jag har sagt det förr och säger det igen – även om jag tyvärr inte längre hinner kommentera hos er alla varje vecka försöker jag läsa era svar. Det är det minsta jag kan göra för att ni är med. Tack!

De som länkade förra veckan var: Madeleine, Monika, Tant Augusta, Anki, Helen, Emilie, Paula, Gerd, BP, Karoleen, Åsa, Debutsky, Bokdamen, Kina, Mrs Calloway, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilka fem platser har du besökt i sommar?
 2. Vilka fyra saker har du alltid med dig?
 3. Vilka tre maträtter går på repeat hemma hos dig?
 4. Vilka två saker skulle du ta med till en öde ö?
 5. Vad är en favoritsak i ditt hem?

Vilka fem platser har du besökt i sommar?
Ulricehamn (för första gången!), Åbergs museum, Ringhals kärnkraftverk (tyvärr var deras sommaraktiviteter stängda den här sommaren och vi såg bara utsidan), Universeum och Åsa havsbad.

Vilka fyra saker har du alltid med dig?
Nycklar, telefon, plånbok och kläderna på mig.

Vilka tre maträtter går på repeat hemma hos dig?
Tacos, citronpasta och lasagne. Någon av rätterna kan också bytas ut mot köttbullar och makaroner.

Vilka två saker skulle du ta med till en öde ö?
En filt, för hur varmt det än är behöver jag något som är runt mig om natten, och kniv.

Vad är en favoritsak i ditt hem?
Mina AirPods. Trådlösa hörlurar är verkligen hur bra som helst. Trodde innan det skulle kännas som att jag tappade dem hela tiden, men inte då.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Ha nu en riktigt härlig fredag!

You may also like

17 kommentarer

  1. Ja, jag såg det efter att jag uppdaterat listan. Av någon anledning hade din kommentar hamnat i skräpposten 😮 så den blev inte godkänd förrän lite tidigare idag. Ska uppdatera när jag sitter vid dator. 😊

 1. Kommer inte ihåg hur och när jag upptäckte ”Fem en fredag”, men nu är jag precis som alla andra fast. Det är en rolig utmaning, som ofta kräver lite tankeverksamhet också, vilket är jättebra! Dessutom är det intressant och kul att läsa andras svar som inte så sällan bjuder på överraskningar.
  Nu ska jag kolla din citronpasta.
  Stort tack att du trots två småbarn orkar fortsätta med ”Fem en fredag”:-)

 2. Som alla andra nyfiken på citronpastan. Behövde inte ens skriva upp receptet, tror jag…så få ingredienser var det! Genialisk idé, spagetti är den enda pastan jag gillar, alla andra sorter tycker jag är för stabbiga. Trevlig helg!

 3. Jättekul att du fortsätter med detta roliga tema ”fem en fredag”
  Åbergs museum vill jag besöka!
  Ska kolla in ditt recept på citronpasta ;-)
  Kram!

 4. jag är med även denna vecka – kluriga frågor faktiskt – men det är skoj :)
  Tack för länken till receptet – låter jätte gott, ska prova det snarast :)

 5. Vilka fem platser har du besökt i sommar?
  Malmö, Hörby, Liseberg, Ystad samt Köpenhamn
  Vilka fyra saker har du alltid med dig?
  Mobil, plånbok, nycklar o viktigast av allt solglasögon.
  Vilka tre maträtter går på repeat hemma hos dig?
  Tacos, lasagne, hamburgare
  Vilka två saker skulle du ta med till en öde ö?
  En rejäl kniv och en satelittelefon.
  Vad är en favoritsak i ditt hem?
  Min sambo <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.