En trött första advent

Hej igen måndag. En ny vecka är här efter en inte helt toppen helg där dålig sömn varit i centrum och styrt dagarna. Troligtvis är det fler tänder på gång för Harry – något är det i alla fall. Fredag hade knappt hunnit bli lördag när han tyckte natten var slut och vaknade. Han var varm, slukade två flaskor med ersättning och var lite ledsen emellanåt. Stackarn. Tror jag sov 3 timmar totalt. Klarade ändå lördagen tack vare att vi gjorde ingenting. 

På lördagskvällen var Magnus iväg på julbord med jobbet så Harry och jag fick ha soffan för oss själva med Netflix och en av alla dess julfilmer. Chips till mamman och majskrokar till barnet. Och så en bok för Harry att bläddra lite i ibland.

Även natten till igår var i princip likadan som i fredags, men med en anings mer sömn. Blev därför glad när jag vaknade för en stund sen och insåg att natten passerat utan bekymmer.

Jag är minst sagt trött efter den här helgen, men igår var det första advent! Äntligen! Det blev en mysmorgon med andra avsnittet av julkalendern och vörtbröd till frukost. I år hade jag till och med adventsljusstaken färdig. Tror det var förra året den inte kom upp förrän andra advent. Man kan ju inte tro att julen är min favorithögtid.

Instagram svämmade över av adventsljusstakar igår, och så även från det här hållet. Vi hade svärmor över på en adventsfika men utöver det var vi bara hemma. Jag tog inte ett steg utanför lägenheten.

Hade du en bra första advent? Har du tittat på julkalendern?

You may also like

32 kommentarer

 1. Det är jobbigt när man inte får sova. Hoppas att ni snart får några bättre nätter. Vi firade första advent hos min ena son. Riktigt trevligt.

 2. Åh förstår att du måste vara trött efter två jobbiga nätter utan sömn 😔men vad gör man inte för sitt barn!? ❤️

 3. Jobbigt när tänderna är på G! Inte lätt. Hoppas det blir bättre nu.
  (Måste fråga lite diskret sådär förresten vad du använder för att redigera dina bilder? Älskar det där ljusa och matta :) )

 4. Skönt med en lugn helg även om sömnen var sådär. Jag julpyntade och städade hela dagen, så skönt!

 5. Det är så jobbigt nät barnen får tänder som att man själv inte kan höra så mycket åt de. Mer än att vara nära och ge alvedon om dom har för ont. Jag la in Loui nappar i kylen när han fick tänder så nappen var lite svala.

 6. Vilken mysig lördag kväll med Netflix och mys. Chips lät ju inte helt fel heller! Ostkrokar är gott förstår att Harry gillar dom :)

 7. Mysigt att få lite tid i soffan och med Netflix! Jobbigt för han att det kliar och har sig i munnen.. Kanske skönt att gnaga på ostkrokar då!

 8. Jobbigt när man inte får sova ordentligt, jag tycker faktiskt att julkalendern är helt okej :)

 9. Visst är det ändå fascinerande att hur trött man än blir av de lååånga nätterna så kan ett tecken på uppskattning, som ett litet busigt leende göra så att man känner att det är helt okej och för den lille så kan man ta tre vakna nätter till ❤️

 10. Min första advent var helt okej, spenderade den tillsammans med sambon och 40 andra resenärer i en buss från Tyskland. Innan vi lämnade Tyskland helt stannade vi i Lubeck för en julmarknad till … så har fått in lite julstämning denna första advent. Japp,. har sett julkalender och tycker den verkar mysig.

 11. Åh vad jobbigt att få sova så lite. Det är ju nästan plågsamt att få sova så lite. Hoppas att det går över snart så att ni får sova. Skönt att ni fick en lugn helg i alla fall så att ni fick vila lite :) // Petra Elisabeth

 12. Mitt lilla barnbarn har två tänder på g nu =) Saglar, gnäller och gnagar på allt. Jag lade inte ut en enda bild på advent, jag ska ju vara tvärtom alla jag =)

 13. Vad mysigt du och den lille verkar haft det! Jag tycker att söndagar ska vara slöa, det hör till liksom :)
  Hoppas ni får mer sömn och slipper att sova dåligt , det är såå jobbigt och man blir såå grinig!

 14. Fy, vad jobbigt med nya tänder! Stackars liten 🤗 Hoppas det inte gör för ont så att ni åtminstone kan sova på nätterna.

 15. Myskväll fick ni tillsammans och chips till mamma lät inte fel. Jobbigt då de börjar få tänder, man får så hackad och malen sömn. Har du testat multimum tror jag den heter om jag inte minns fel, bedövningssalva man kan smörja på tandköttet, det hjälpte lite tyckte jag i alla fall

  Fint att staken kom upp i tid då =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.