Saker som händer i februari

Februari är i full gång. En månad jag riktigt gillar, främst för att jag fyller år under den, hähä. Året har kommit igång och melodifestivalen har dragit igång, något jag en gång skrev var ett tecken för mig att året inte längre är nytt.

Just den här februari är speciell av många anledningar. Jag går tillbaka till jobbet efter ett år, min första födelsedag som mamma inträffar, och jag ska få se Magnus i en annan roll som pappaledig. Det kändes som att den här månaden aldrig skulle komma, för ett tag sen kändes det som en evighet. En evighet som var alldeles för kort.

Magnus blev officiellt föräldraledig i måndags. Det känns skönt att vi har dessa två veckor tillsammans och inte bara byts av från en dag till en annan så Magnus istället får komma in i sin nya roll med mig hemma ett tag. Just nu funderar vi på vad vi kan tänkas göra för roliga utflykter dessa dagar om snövädret tillåter.

För att varva ner och samtidigt ladda för att jag börjar jobba åker Magnus och jag på spa nästa vecka, till Loka Brunn. Har jag någon läsare som varit där tro? Jag tänker göra allt för att koppla av, ned, och bara vara i nuet. Vi åker sen vidare till Falun direkt efter för att se Backyard Babies. Carro, Magnus syrra/min kompis, bor där uppe vilket är en anledning att vi åker just dit för att se dem. Det var ett tag sen nu som vi var i Falun så det ska bli kul.

Från Falun december 2017. Riktigt vinterland!

När vi sen kommer hem väntar jobbet för mig på måndagen. Jag har drömt om jobbet några gånger nu och det har alltid varit mindre roliga drömmar som att de har glömt mig, inte fixat i ordning något, att själva byggnaden gjorts om helt och är omringat av vatten. Är det någon undermedveten fasa för att det faktiskt är dags snart att jobba? Måste nog googla på det där.

Hur är din vecka hittills? Snart har halva redan gått!

You may also like

38 kommentarer

 1. Låter som en riktigt bra månad ändå, måste på något sätt vara härligt att börja jobba med? Loka brunn har jag aldrig varit på, vi brukar åka till Göteborg för spa, men det är nog superhärligt!
  Min vecka har varit tom och innehållslös än så länge, haha. Vet inte om det händer så mycket resterande heller.

 2. Det är väl skönt att ni går omlott några dagar i föräldraledigheten. Jag förstår att det är ett stort steg att gå tillbaka till jobbet. Livet med ett litet barn är så annorlunda.

 3. Du tar alltid dessa fina bilder! (Kollat igenom bloggen!) Önskar jag kunde ta bilder med en sådan skärpa och stil! Jättefina :) Missat melodifestivalen helt! Såg att den hade börjat för några dagar sedan :o Såg du det senaste?

  1. Tack! :) får inte så många tillfällen att fota just nu så jag försöker när det väl går, och då jobba på att bli bättre.
   Nej jag gjorde faktiskt inte det, var inte helt kry så orkade inte riktigt. :)

 4. Åh, februari låter som en himla fin månad för dig! Jag fyller också år i februari så det är ju något speciellt med denna månad trots allt. Min vecka har varit upp och ner, fick ett tråkigt samtal igår men annars en himla fin vecka!

  1. Åh, grattis till dig då i förskott. ;) åh, vad trist att höra! hoppas det inte sänkt ditt humör allt för mycket.

 5. Vad spännande med att du ska börja jobba igen! härligt med spa inplanerat som en bättre start på allt avkoppling är så viktigt.

 6. Gud vad skönt att ni kan överlappa varandra de första två veckorna nu, det är lite knepigt att komma in i rutiner när man går hem på pappaledighet. Kan tänka mig att det känns tryggt för er båda. ÅH! Vi har kollat på en spatripp och varit lite inne på Loka Brunn, vill verkligen höra vad du tycker och tänker sen ❤️

  1. Eller hur, min man har ju liksom inte helt koll på vad som sker här på dagarna så det kändes väldigt bra att göra så.
   Kul! Kommer absolut skriva om hur det var. Vi har kikat på det ett tag nu så vi hoppas det blir bra. :)

 7. Oj ja det var en händelserik månad som du nu har framför dig! När jag började jobba efter mammaledigheten så kändes det väldigt jobbigt trots att att jag trivs utmärkt där. Var nog mest kontrasten från att varit ledig på heltid med bebis samt sorgligt att den tiden nu var förbi

 8. Så härligt att du ska ladda upp dig med spa på Loka brunn. Det låter ju hur skönt som helst. Spa för mig med 😇 måste vara roligt att få vara föräldralediga samtidigt

 9. Vad mysigt det låter med Loka Spa, hoppas att ni får det underbart där.
  Roligt att Februari nu är här. Min vecka har hittils vart både bra och dåligt faktiskt!

 10. Åååh vilken underbar februari ni har framför er, skönt att komma tillbaka till jobbet och få in rutiner, men lyx att du fått varit hemma så länge och att ni har två veckor tillsammans. Ni kanske kan gå på museum, gå och käka lunch eller nått, njuta av att ni är lediga tillsammans. Kram <3

  1. Ja, jag saknar de där vardagsrutinerna nu, även om de inte kommer bli riktigt samma som förr. :)
   Tack för tips!! <3 Ett besök på museum har vi planerat in. :)

  1. Haha så pass! Ja det kommer vi ju vara då. :D hade ju varit kul om du också skulle dit. ;)
   Det tror jag med, och spa känns väldigt behövligt just nu.

 11. Vad mycket som händer för dig i feb, skönt då att få ladda lite på ett spa, jag har aldrig varit på loka brunn, däremot älskar jag spa, du får nog en underbar upplevelse där.

 12. Det låter som ni har en del i februari i allafall. Vi har en hel del inbokat med så månaden kommer gå fort. Ja veckan har varit intensiv sofar, jobb, fotografering och en tur till läkaren

 13. Kan det kanske vara ditt undermedvetna som är oroligt för att lämna barn hemma (tänker alltså som någon instinkt att ta hand om, inte att det skulle på något sätt vara dåligt) och kanske en oro för att eventuellt nya rutiner har tillkommit på jobbet?
  Så skönt med SPA, jag har för mig att jag hört att just Loka brunn är jättebra..
  Februari har sista åren verkligen varit VABruari här hemma. I år så började dottern krokna precis 1:a februari och en vecka senare så är vi ändå inte helt friska än!

  1. Jo, det kan du ha en poäng med, för det kommer ju vara en stor omställning att plötsligt inte vara nära min son hela dagarna och ha koll på honom. :)
   Åh, hoppas ni piggar på er snart!

 14. Oh en hel del nya grejer på gång, Pappaledig pappa, mamma som fyller år och börjar jobba och det är din och sambons månad och gå på spa, så lyxigt och underbart

 15. Åka på SPA helg innan du avslutar din F-ledighet var riktigt bra tänk. Jag har inte varit där men mina svärföräldrar brukar åka dit för de älskar stället. vilken bra februari du har framför dig.

 16. Så himla skönt och mysigt det låter med att åka på spa :) Jag har aldrig varit på det tyvärr men jag hoppas att jag får chansen till det nån gång :)

 17. Men åh så härligt med spa! Det skulle jag med behöva! Vet flera som vart i Loka Brunn och tycker det är så bra, så jag har länge sagt att jag ska dit jag med!
  Vad mysigt att ni får några veckor tillsammans nu innan du börjar jobba igen! Vad jobbar du med?🌸

 18. Vilken toppen avslutning av din mammaledighet och vilken kick-off för Magnus att börja med sin pappaledighet:-)

 19. Har hört att Loka brunn ska vara ett fint ställe! Haha jag har samma problem om jag vet att jag ska någonstans och inte får missa de, brukar jag också drömma om sånt :)

 20. Vad skönt att ni har möjligheten till att vara hemma tillsammans i 2 veckor.Tror det underlättar en hel del när han sen ska vara pappaledig.Gud vad skönt med spa det hade inte varit helt fel.

 21. Åh, hoppas att övergången går bra för er allihopa!

  Den här veckan blev vab här hemma. Äldsta dottern med astma som påverkas rätt mycket av förkylningar har haft en hemsk natt.. Men, annars blir det lite jobb också! :)

 22. Så märkligt. Nu har min kommentar hos dig ännu en gång bara försvunnit.
  Hur som helst har veckan gått fort och tyvärr är det snart helg igen. Inget jag direkt längtar efter. Men det är bara att bita ihop…

  Hoppas du får en bra torsdag!

  1. Den kom fram, jag behövde bara godkänna den. :) (testade en sak och modererade därför alla kommentarer ett tag).
   Veckan har verkligen gått fort! Känns inte som om jag hunnit med något.
   Tack detsamma! Nu ska jag försöka hinna med ett besök hos dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.