Helg i solens tecken

Vilken helg vi har haft! Igår söndag kändes det precis som om jag hade semester tills jag kom på att det var en vanlig måndag med jobb som väntade idag. Det har ju varit ett strålande sommarväder och det blev därför en del utflykter för oss. Med en nyfiken ettåring blir det inga längre stunder inomhus på dagarna.

I fredags efter jobbet åkte vi på en studentmottagning för en väns dotter. God mat, bubbel och firande i solen blev det under ett par timmar. Sen var det dags att hämta Harry hos min mamma och åka hem till oss igen för fredagsmys.

Utanför Åbergs museum
Fem myror är fler än fyra elefanter

Lördagen spenderades ute i Bålsta på (Lasse) Åbergs museum. Vi käkade lunch och spanade in nya utställningen med Owe Gustafsons bilder men mest blev det lek utanför i deras lekpark. Harry förstår ju inte riktigt det där med att titta på utställning och att dessutom vara inomhus när man kan vara ute och leka.

Det blev föga förvånande en utomhusdag igår också. Jag tog en tidig morgonpromenad med Harry innan vi senare åkte till Liljeholmen för en promenad runt sjön Trekanten, med en avstickare för glass vid Vinterviken. Det blev ju en hel del steg när dagen var klar – skönt! :)

Hur har din helg varit, lika solig och fint? Bäst att ha njutit ordentligt, nu ska det tydligen bli lite sämre väder i alla fall här i Stockholm. Men det är ju dags för midsommar snart så… :)

You may also like

7 kommentarer

 1. Vilken härlig helg ni har haft. Ja, vi också, då vädret ju var kanoooooon. Åbergs Museum har stått på mn to do list länge. Älskar hans Musse Pigg målningar, och har faktiskt skakat tass med Lasse Åberg för sisådär 20 år sedan, då han ställde ut sina verk på en konstmässa i Sollentuna.

  Liljeholmen, Trekanten och Vinterviken – ja, nu snackar vi nästan hemmaplan. Ett härligt område. Tycker Liljeholmen är typ en perfekt utgångspunkt för alla möjliga promenader åt alla håll om man säger så.

 2. Visst är det härligt att bara göra det som faller en in! Lasse Åbergmuseét är väldigt spännande, men som du säger, för en ettåring lockar nog lekplatsen utanför mest. Och är vädret fint så ska man ju vara utomhus. Hoppas de fina korna kommit på plats. Ha det bra!

 3. låter som jätte härligt älskar när man kan göra lite va man känner för
  sämre väder här i helgen men rätt o måndag
  här är det skolavslutningar denna vecka o sen blir et nog samma här

 4. Vid sjön Trekanten (mot T-banan) växte jag upp (mellan 3-16 år) och där Nybohov numera ligger, där jag bodde jag mellan det jag var 17 och 22). På berget var det nästan bara skog vi ungar i Årstadal hade en otrolig lekplats. Oj, vad mycket kul jag hade där. Min pappa var privatchaufför åt ASEA´s högsta chef som bodde på ett inhägnat jätteområde och där vi bodde i ett eget hus. Det var som att bo på landet, fast nära Hornstull. Det enda tråkiga var att det gick inte att komma nära vattnet, det var så fruktansvärt förorenat. Men på vintern kunde man åka skridskor i alla fall…..
  KRAM/Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.