Fem en fredag v. 6: Minnen

Hujeda mig så fort det går, fredag igen! Inte för att jag har något emot det, jag gillar fredagar. :) Sen sist har väl inte jättemycket hänt, vi hälsade på min mormor igår och försökte hitta en ny bilbarnstol i onsdags – tyvärr utan resultat.

Nu är det i alla fall dags för Fem en fredag! De som länkade sina inlägg förra veckan var Hanna, Ingrid, Paula, BP, Emilie, Eva, Saija, Madeleine, Monika.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag

 1. På vilket/vilka sätt ser du tillbaka på dina minnen?
 2. Vad är ett minne från när du var 10 år?
 3. Vilket minne värdesätter du mest?
 4. Hur minns du din barndom?
 5. Är du glömsk av dig?

På vilket/vilka sätt ser du tillbaka på dina minnen?
Jag önskar jag hade mer tid för att skapa fotoalbum och scrapbooks att titta i. Här i bloggen skriver jag ju ned en del av det som händer, men skulle gärna skriva en riktig dagbok igen. Jag sparar ofta biljetter, klistermärken och andra souvenirer men de hamnar mest i någon låda någonstans. Så egentligen är det klassikern att jag minns tillbaka genom att tänka.

Vad är ett minne från när du var 10 år?
Jag fyllde 10 år 1996. På hösten flyttade vi från den lägenhet jag vuxit upp i till den min mamma fortfarande bor i, det var nästan tvärs över gatan bara. Jag minns att jag tyckte det var så kul med ett nytt rum och jag spenderade lång tid med att möblera det.

Vilket minne värdesätter du mest?
Det är allra troligast dagen då Harry föddes. Det är ju det största jag varit med om.

Harry två dagar gammal på BB.

Hur minns du din barndom?
Den var väldigt fin. En klassisk 90-talsuppväxt med limpmackor och o’boy till mellis. Det var mamma, min bror och jag som levde tillsammans. Som frånskild sen vi var väldigt små hade mamma det tufft ibland men det har alltid funnits kärlek i överflöd, något jag tagit med mig genom livet.

Är du glömsk av dig?
Ibland. Jag är jättebra på att komma ihåg vissa saker, medan andra försvinner fort. Ansikten och små detaljer någon sagt i förbifarten brukar ofta fastna medan jag andra gånger kan glömma var jag la min telefon för fem sekunder sen.

Inlinkz Link Party

Hoppas du har haft en bra vecka och är redo för helg!

You may also like

38 kommentarer

 1. Dessa 5 en fredag är så spännande, såklart är det största som händer när barnen föds, det är ett minne för livet ❤️

 2. Ja herregud, det går verkligen för fort! Min första reaktion var ”Va, ”fem en fredag” idag? Men det är ju länge kvar till fredag.. eller, vilken dag är det egentligen?” Helt borttappad.
  Vilka mysiga frågor att fundera kring i alla fall :) Jag inser att jag sparat på mig väldigt mycket fina minnen från min barndom :) Dom minnen jag nog värderar allra mest är också från barndomen, dom med min morfar. Han gick bort precis innan jag skulle fylla tre och jag är så glad över att jag har så pass mycket minnen från honom som jag har :)

 3. Äntligen, haha! Älskar ”fredagsfrågorna”. Förstår att det är ett starkt minne när han föddes. Ska svara på frågorna sen :)

 4. Limpmackor och oboy var ju verkligen klassiken när man kom hem från skolan. Det åt jag jämt. Det är verkligen en speciell känsla och minne när ens barn föds

 5. Limpmackor och oboy var ju standard, typ det bästa på dagen haha! Förstår verkligen att du värdesätter dagen då Harry föddes högst, kan tänka mig att det var en riktigt stor dag! <3

 6. Dessa inlägg är alltid lika roliga! :-D Så rolig utmaning, jag är självklart med och har nu även länkat mitt inlägg! :-)

 7. Jag minns min barndom som både bra och dålig. I skolan var det inget bra alls eftersom jag var utstött och mobbad. Men hemma har jag väl egentligen ingenting att klaga på, jag hade en bra barndom.

 8. Kan inte riktigt fatta att det är fredag igen. Tiden går galet fort. Kul tema den här veckan. Åh limpmackor! Särskilt skogaholms med prickig korv. Blev galet sugen på det nu!

 9. Vilka underbara svar. Måste erkänna att jag med önskade att jag hade minnen kvar sen när jag va 10 år men har tyvärr inga. Så gott med limpa och O’boy 🙈💜

 10. Hittade detta hos BP och Annett och hakar också på denna vecka. Rolig grej tycker jag :) Och kul att se din blogg och läsa dina svar. Väldigt stora ögonblick när ens barn föds!

 11. Vilka fina minnen och först och främst vilken härlig bild på dig och Harry. Du ser verkligen lycklig ut. Å vilket tjockt och fint hår Harry har.

 12. Där försvann min kommentar…
  Skrev att jag tyckte om dina fina minnen och att du ser så lycklig ut med Harry. Vilken söt kille med så fint och tjockt hår:-)

 13. Toppenbra med bloggen faktiskt, där man kan söka och kika efter minnen, dock änskar jag med att jag sparade ner det mycket bättre än jag gör

 14. Din uppväxt lät verkligen mysig och kärleksfull trots att du inte växte upp med en pappa. Tycker bloggen är ett perfekt sätt att se tillbaka på vad man gjort osv. Kram <3

 15. Tiden går alldeles för fort men fredagar är bäst :) Så mysigt att hälsa på mormor :) Jag träffade min mormor och morfar idag :)

 16. Limpmackor och O´boy, härligt att höra. Jag hade aldrig ätit sirapslimpor innan jag flyttade till Sverige som vuxen! Då fick jag lära mig limpmacka med prickig korv, dessbättre har den aldrig blivit någon favorit, ”ler”. Tack för ditt engagemang så vi kan haka på och svara på trevliga frågor. Påminner mycket om Tjejsnack som gick under många år! Trevlig helg!

 17. Det är verkligen intressant med att läsa era svar. och alltid så spännande och se vad det är för frågor denna vecka. Måste nog vara en av det störta sakerna som händer i ens liv att få barn :)

 18. Limpmackor och o’boy till mellis kör ena sonen ofta på här ff och han är 20 i år. Största minnena är precis som du säger när barnen föddes. MAgi som man aldrig riktigt kommer att förstå

 19. Jag försöker minst en gång per år att beställa kort av alla mina bilder i datorn. Jag har planer på att göra något med dessa men just nu ligger alla i en stor låda och väntar på att få bli använda.. :)

 20. Hej Elisa! Nu har jag också skrivit om mina minnen. Hoppas det inte gör något att jag är sen …
  Härlig bild på dig och din nyfödde son!

 21. Vad roligt med de här frågorna! Hittade hit via Ankis bildblogg och har kopierat en del av dina frågor via andras bloggar också, tror jag.
  Nåt tag ska även jag svara och länka upp till dig :-)

 22. Vilken härligt tema denna gång!
  Minnen! Finns det något bättre??
  O’boy och limpmackor, det är en klassiker.
  Sedan håller jag med dig; att få se sina barn födas är stort!!

 23. Hej Elisa!
  Jag är med för första gången … försökte kommentera tidigare, men vet inte vad som hände … det försvann.
  Så jättefin bild på dig och din nyfödde son!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.