December

Ny månad på året, den allra mysigaste. Vårt hem blev adventsredo i helgen och nu väntar några veckor med roligt pyssel innan dopparedagen är här. Igår tog jag fram min stora panduropåse med allt material jag samlat på mig genom åren för att göra julkort. Idag köpte jag hem pepparkaksdeg till helgen. Jag hoppas Harry vill göra i alla fall någon pepparkaka. Sen blir det mer julgotte som ska bakas. Magnus köpte bingolotter för att gynna en skolresa så jag vet vad vi ska göra på uppesittarkvällen i alla fall. Det är en längtans tid just nu.

Jag har sett folk redan sätta upp sin julgran och pyntat, men här hemma kommer den upp närmare Lucia. Det gjorde vi alltid under min uppväxt. Det är märkligt, genom alla år har majoriteten av ”alla” satt upp sin gran dagen före julafton och tyckt det varit nästan förbjudit att sätta upp den innan. Nu känns det som om det ändrats. Jag har alltid velat njuta av julgranen och stämningen den ger och därför satt upp den tidigt, men även om jag gärna skulle sätta upp den nu, väntar jag lite till. Lite mer jul ska byggas upp först.

Om det ändå kunde snöa som under en riktig vinter. Visst, det är praktiskt med barmark men under juldagarna kan det väl åtminstone få vara magiskt vitt ute? Som gör att det frasar under skorna och en sol som gör att det gnistrar. Perfekt vinterväder.

Önska, önska runt i ring kan man ju alltid göra. Men just i år är jag mest glad över att ha min familj nära.

You may also like

3 kommentarer

  1. När jag var liten kom julgranen upp dagen före julafton, men det var då det. Alla affärer julpyntar ju med julgranar redan i oktober, så då hänger väl fler hushåll på.
    Sedan får det gärna komma lite snö lagom till ju. Den får stanna till Nyår, men sedan vil jag ha min gröna vinter tillbaka;-)

  2. Låter skönt att höra att några i alla fall ser fram mot julen! Själv älskar jag jul, men i år så kommer vi två sitta helt ensamma och det är man ju inte van vid. Och jag tycker det ska bli hemskt tråkigt att inte få laga en massa julmat. Är man bara två så kan man ju inte göra det med gott samvete…..dessutom smakar ingenting gott just nu. Allt är beskt och äckligt på grund av att smaklökarna är utslagna av cellgiftet, speciellt söta saker. Salta och rökta går an så jag får väl satsa på sånt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.