Tisdag

Jag prokrastinerar som bara den just nu. Det här inlägget började jag skriva för ett par helger sen men har av förklarliga skäl fått redigera alltmer dagarna har gått. Tredje eller fjärde gången gillt nu då kanske? Något i mig är trögt just nu trots att jag får motion, frisk luft, solstrålar i ansiktet och i alla fall rätt bra sömn.

Ursprungsinlägget skulle handla om förra helgen där jag åt tårta som jag gjorde onsdagen innan när jag fyllde år. Ljusa tårtbottnar med jordgubbsfyllning på färskost. Mamma kom över på fika och hela familjen hjälpte till att äta upp tårtan som fick godkänt betyg. Harry fyller år nu på torsdag, så arbete pågår med att göra en tårta till honom också. Super Mario är väldigt inne här hemma just nu så det blir såklart en tårta på det temat.

Min födelsedagstårta

Förra veckan hade Stockholm sportlov vilket märktes i kollektivtrafiken och på jobbet. Det är skönt när det är lite lugnare. Vi har även klivit in i mars (februari levde verkligen upp till att vara kortast månad) och solen har varit härligt vårlik. Jag längtar verkligen till att det blir varmare, även om termometern sen igår visar flera minus igen och en snösmocka är på väg. Vi har dessutom bekräftat våra två veckor på Åland i sommar – det är långt kvar till sommaren, men tiden går ju fort.

Det pågår även vabbande här hemma med en förkyld Clara. Hon gav oss en omtumlande väckning i fredags då hon fick feberkramper. Jag ringde 112 för första gången och blev så imponerad av alla inblandade och deras bemötande, från larmoperatören till ambulanspersonal och läkaren som var hemma hos oss. Det var första gången hon var med om såna här kramper och då tar de med sig barnet till sjukhuset. Väl där piggade hon på sig snabbt så det var hemgång bara någon timme efter det vilket var skönt. Hon kunde ha fått sova kvar men vi kände att det inte behövdes. Helgen blev därför lugn med massa mys efter en sån läskig upplevelse.

Nu ska denna vab-dag fortsätta och hoppas allt snörvlande minskar. Ha en fin dag!

You may also like

11 kommentarer

 1. Det var ett utdraget inlägg kan man väl säga. Tårtan såg väldigt ”ätvänlig” ut. Upplevelsen med Clara – herregud så skrämmande. Skönt att du tyckte att bemötandet av sjukvårdspersonal var så positivt. För nuförtiden hör man ju inte så värst mycket positivt om svensk sjukvård.
  Hoppas nu att Clara kryar på sig och hon inte smittat av sig till familjen.

 2. Grattis i efterskott! Tårtan såg riktigt god ut. Men så otäckt det lät med Claras feberkramper. Skönt att hon blev så bra omhändertagen, och repade sig så fort.
  Det här med att prokastinera inläggsskrivande vet jag hur det är. Jag har börjat på många inlägg som aldrig blev klara, för innehållet blev så inaktuellt att det var bortom all räddning. Jag vet inte varför det blir så ibland, men gissar på bristande inspiration.

  Ha en fin kväll!

 3. Ujuj, för såna hemskheter. Förstår att du blev uppskärrad och så skönt att veta att vården fungerar när den som bäst behövs.

 4. känner igen det där med att ha ett inlägg man jobbar på, men sedan då man väl får iväg det så stämmer inte innehållet alls mera, typ. Skönt att ni fick positivt upplevelse i alla fall trots feberkramp. Och nu vet ni ju vad det är om det skulle hända igen

 5. Gott med tårta 🍰 & fin 😀. Grattis till dig i efterskott! 🎉💐🥳 å till grabben.
  M ett n fy vad läskigt 😕. Vad bra att all vård personal var så omhändertagna 🙂. Skönt att det gick bra 🤗. Förstår att ni hade sen en lugn helg efter den händelsen.

  Ta hand om er! Va rädd om er❣️🤗

 6. Tårtan ser väldigt god ut. Så läskigt det måste ha varit. Skönt att hon blev piggare snabbt så ni kunde gå hem och slippa sova på sjukhus. Hoppas ni slipper det nu. Jag var också förkyld hela förra veckan. Igår kunde jag gå till radion igen. Låter spännande med tårta med super Mario tema.

 7. Så tur att det gick bra för Clara! Synd med förkylning dock, men det är ju de tiderna.
  Tårtan såg ju jättegod ut! Grattis i efterskott.
  Här är det fortfarande kallt, men vårvintern har nog börjat vill jag påstå.
  Ha en skön lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.