En tyst introvert gick på fest

… Det låter nästan som början på en rolig historia, men i fredags var det allt annat än roligt. Det dröjde till jag kom till jobbet när jag insåg att jag tappat rösten. Hua! Eftersom jag inte pratar så mycket på morgonen, särskilt inte när Magnus och Harry sover, tänkte jag inte så mycket på att jag kraxade lite. Eftersom jag åkt på en förkylning var det inte konstigt heller om rösten inte kom igång förrän jag druckit en första kopp te på jobbet. Men när det inte fungerade och dessutom blev sämre under dagen gav jag upp och åkte hem för att jobba undan det sista utan att behöva prata.

Sen kommer vi då till det här med att jag var bjuden på releasefest av Christian Unges nya bok, Går genom vatten, går genom eld. Jag ville ju inte ställa in, så någon gång efter fem klev vi in på Hobo hotell där festen var. Musik spelade och det vimlade av folk. Inte en så lyckad kombination egentligen, vare sig för en hes röst eller introvert som tycker det blir för stimmigt efter ett tag. Och dessutom inte är den som direkt minglar bland folk jag inte känner. Skulle jag då göra det utan röst? Haha. Men Magnus och jag stannade såklart och Christian högg tag i mig för att hälsa välkommen och prata lite. Vi fick drinkbiljetter och hälsade därför såklart på baren. Såhär i efterhand skulle jag ha beställt whiskey för rösten, haha.

Efter ett tal av Christians förläggare och huvudpersonen själv stannade vi för en drink till och lite mer prat med Christian. Även om det var jättekul att vara där blev det sen dags att runda av. Min förkylning och heshet gjorde mig riktigt trött. Vi åkte därför hem och gick in på Texas Longhorn för en sen middag. Nachos och pommes frites satt inte helt fel.

En ny vecka har sparkat igång. Jag har i alla fall större del av rösten på plats igen vilket är skönt. Förhoppningsvis orkar kroppen med lite träning igen imorgon. Hur har din vecka startat? Blev du lurad eller lurade någon?

You may also like

33 kommentarer

 1. Vet ärligt talat inte vem Christian Unge är, men ska googla honom sedan. Jättekul att du kom iväg trots avsaknad av röst. Men det kanske var bra ändå. Jag menar du är ju introvert och då pratar man kanske inte alltför mycket heller;-)

  Vilken toppen bild på dig och Christian:-)

  1. Nej men precis, vi (jag i alla fall) pratar ju inte i onödan, så jag kände inte att jag saknade otalade ord efter kvällen. :)
   Och tack!

 2. Låter som en trevlig fest även om du inte var fullt så motivrad som man kan förstå.. Grymt kämpat ändå. Älskar Texas Longhorn, så god mat!
  Min start har varit lugn, inget lurendrejeri..

 3. Hoppas du blir helt bra och får din röst tillbaka snart! :) Jag har haft en lugn start på veckan och som tur var så blev jag inte lurad igår! Haha, var några gånger som jag hajade till på instagram men sen kom jag ju ihåg vad det var för datum så :D

 4. Verkar varit en fin mysig fest även om du inte kände dig på topp. Jättefin bild på er två.
  Längtar tills min bok blir klar! Hört att det känns både fantastiskt & lite läskigt när man har sin bok i sin hand.

 5. Vad trist att du tappade rösten. Det är jobbigt när man har ett jobb där man måste prata. Enklare då att kunna jobba hemma. Det kan ju inte jag, haha, som arbetar med människor. Det låter som en trevlig releasefest och hur god ser inte maten ut!

 6. Så tråkigt med rösten, har en kollega som har vart hes nu i ett par veckor. Hoppas att rösten kommer tillbaka så du inte är hes längre. Vad god maten ser ut att va.

 7. Jag tycker att du ska känna dig lite stolt faktiskt över att du trotsade röstförlusten och din vetskap om att det lätt kan bli lite för stimmigt ibland.
  Jag får numera tvinga iväg mig själv om jag ska till en plats med mycket människor, det känns jätteunderligt med tanke på hur social jag brukade vara.

  1. Tack! Det är jag, glad i alla fall att jag inte lät det stoppa mig.
   Vad är det som gör att det känns motigt tror du? Upplever att många som känner som du ändras med åldern.

   1. Jqg har nog blivit sådan här med åren. Utmattningen fick mig att se helt annorlunda på många saker som vart jag investerar min tid, Hur pass uppskattad man är eller inte osv..
    Det har gjort att jag mest iakttar andra jag gjorde det tidigare med men nu gör jag det med distans istället. Nu föredrar jag nog att ha vänner man typ kan vara tyst med framför tvn😂

    1. Det är det många som har berättat för mig, att det har kommit efter en utmattning/utbrändhet. Intressant ändå kan jag tycka det är, måste forska lite i det och se om det kan hänga ihop på något vis med en introvert hjärna. :)
     Haha, de är den bästa typen av vänner :p

 8. En författare jag aldrig hört talas om – vad kul! Här ska googlas till max! Jag tycker att du är väldigt modig som trots allt går dit, att vara introvert i sådana situationer kan vara moment 22, speciellt utan röst. Heja dig!

 9. Usch så jobbigt med rösten och att gå på releasefest när man inte känner sig okej. Skönt att rösten börjar återvända :)

 10. Så tråkigt med din röst men ändå lite smått komiskt när man har ett jobb där man behövert prata och faktiskt inte kan. Lika tråkigt och tokigt på releasen. Hoppas att du kryar på dig snart. JA whiskey säger ju många ska funka mot ont i halsen men fy sjutton vad äckligt det är.

 11. Åh Texas Longhorn har verkligen så god mat 😍 Jag är en av få som faktiskt inte gillar Aprilskämt haha så har inte lurat någon & glad att ingen lurat mig 😅

 12. Men oh, han blev min idol när jag läste hans förra bok! Visste inte att han hade en ny på gång, nu ska jag direkt ställa mig i kö på den på biblan. synd att du inte var så piggelin, men tyvärr rår man inte över sånt. Ni var så fina på bilden tillsammans så bara det var ju värt besväret!

  1. Åh vad kul, ja gör det! Har än så länge bara hunnit läsa halva men den är spännande.. :)
   Tack! :)

 13. Jag känner så igen mig hur du beskriver det då jag är likadan har dock inte tappat rösten. Men låter som en trevlig kväll. Krya nu på dig❤

 14. låter så roligt o bra vilken tur att du kom iväg trots du inte mådde bra
  hoppas att känner dej bättre o att hesheten blivit bättre krya på kram

 15. Så typiskt med rösten :O Tur det är bättre nu iaf! Så jobbigt när man inte kan prata, det hade jag tyckt iaf då jag är en person som pratar väldigt mycket! Haha!

  Min vecka startade helt okej, jobbig vecka för idag (onsdag) ska vi planera en begravning :/ Jag blev bara lurad på en youtube kanal haha! Var så kritiskt till allt och precis innan det skulle bli 2 april så kollade jag på en video som såklart var ett april skämt och jag gick på det haha! Blev du lurad på något?

 16. Tror jag besöker din blogg för första gången, har lagt upp den i minnet, kommer tillbaka.
  En trevlig blogg med fina bilder.

  Mvh Gerra

 17. Vad typiskt med rösten då precis vid en social tillställning. Det såg iaf riktigt mysigt ut 😃.

 18. Första gången jag tittar in här hos dig. Fick en god känsla på en gång så det blir inte den sista.
  Blev faktiskt inte lurad i måndags…aller jo förresten det blev jag ju visst. Två av mina döttrar tog ett av mina (som de trodde var viktiga papper). De började med att kopiera det och sedan rita på kopians baksida, sedan rev de sönder det i en massa bitar och tejpade sedan ihop allting så att det nästan att gick att läsa texten igen :-) De kom lite sorgsna till mig när jag kom hem och berättade att de råkat förstöra det men försökt att laga, förlåt mamma!! Hihi Gullisar ❤️

  Tackar för författartipset!

  1. Åh vad glad jag blir. :)
   Haha nej så söta, och kreativa vad gäller bus! Kan nästan föreställa mig deras fejkade uppgivenhet.

 19. Oj vilket handikapp det vart då, har också tappat rösten en gång och vad handikappad man blev och vad jobbigt det var. Kul att ni kom iväg på festen i alla fall

 20. Så roligt att gå på realiseparty. Hans bok har jag inte läst, kanske skulle det 🙂
  Så synd med rösten, jag vet nog inte ebs vad du jobbar med. Bra att du åkte hem och att kvällen verkade bra även utan röst ❤

 21. Vilken mardröm att gå på fest utan röst! Annars gillar jag faktiskt att gå på fest. Men jag behöver vila efteråt och har lärt mig att inte boka in något dagen efter, speciellt inte att jobba.
  Hoppas du kryat på dig nu och slipper en sådan där långdragen förkylning som sitter i hela våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.