Fem en fredag v. 13: Vår

Och så går vi mot slutet av en vecka jag inte vet var den försvann. Det var någonstans mellan jobb och en förkylning i alla fall. Det händer en del i helgen så jättemycket vila blir det tyvärr inte heller.

Vi ställer för övrigt fram klockan i helgen! Tyvärr tappar vi ju en timme vilket kanske inte är så kul.

De som länkade sina inlägg förra veckan var Anette, Eva, Emilie, Anki, Paula, BP, Madeleine, Monika, Pärla, Pepparkaksbokhyllan, Boklysten. Tack för att ni deltar! Den här helgen ska jag verkligen hinna besöka er alla.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilka vårtecken har du sett på sistone?
 2. Vad är vår för dig?
 3. Har du utemöbler du ställer fram runt den här tiden?
 4. Byter du vinterjackan mot tunnare kläder vid minsta lilla värme eller väntar tills aprilvädret är över?
 5. Brukar du märka av när timmen försvinner vid sommartid?

Vilka vårtecken har du sett på sistone?
Torra trottoarer, grus under skorna och så solen som ger lite värme. :) inga blommor eller knoppar däremot som jag sett många har skrivit om.

Vad är vår för dig?
Knoppar som brister och kyliga men soliga morgnar med grus under skorna. Det är en speciell känsla när våren och ljuset kommer. Luften är frisk.

Är det dags för utemöblerna att ställas fram snart?
Jag har balkongmöbler som står framme året runt. Inte så bra kanske, men hittills har de klarat det. Kuddarna till dem får nog däremot vänta tills värmen är här på riktigt.

Byter du vinterjackan mot tunnare kläder vid minsta lilla värme eller väntar tills aprilvädret är över?
Jag är ju sjukt frusen av mig så jag behåller kläderna på länge. Man kan kanske luras av den första värmen som kommer, men rätt var det är kommer det där bakslaget så den tjockare jackan får tas fram igen.

Brukar du märka av när timmen försvinner vid sommartid?
Njae, inte mer än att jag kan tycka dagen går fort när morgonen blev lite kortare. Ska bli spännande att se om Harry påverkas något, förra året var han så liten och märkte ändå inget.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Dags för sista jobbdagen. Ikväll väntar releasefest för första boken i serien om Tekla: Går genom vatten, går genom eld skriven av Christian Unge. Ska bli så kul! Hur ser din fredag ut?

You may also like

35 kommentarer

 1. Äntligen, denna vecka ska jag haka på igen. Vår känns som det perfekta ämnet.
  Jag har faktiskt balkongmöbler ute året om hehe.

 2. Ja nu hoppas man att de börjar sopa gator och torg samt att det är slut med vintern nu, man kan ju hoppas verkligen =D. Ja härligt med allt som knoppar trots allt

 3. Jag älskar att läsa allas svar på fem en fredag 🙂 Idag ska jag träffa en vän och hennes karl i Täby, blir nog kul.

 4. Grus under skorna, helt rätt – tänkte inte på det. Men snart kommer väl sopmaskinerna, det är ju också en sorts vårtecken!!! God helg till dig!

  1. Det är ju så skönt att våren är påväg ! Det ha varit riktigt skönt nu i 2 dahar ! Nu får de verkligen inte komma mera snö ;D

 5. Allergi, snödroppar och krokusar är mina största vårtecken! Och alla vårkänslorna inombords. Kan man tillägga viljan att storstäda hela lägenheten som ett vårtecken haha? KRam

 6. För att svara på dina frågor tog jag och kopierade texten . blir rörigt annars

  Vilka vårtecken har du sett på sistone?
  Jag har sett att det har börjat blomma i dikerna och fågelsången börjat komma
  Vad är vår för dig?
  Vår för mig är. att kunna gå promenader och börja songens glassätande
  Har du utemöbler du ställer fram runt den här tiden?
  har inga utemöbler än kanske ska skaffa till mitt nya ställe om nån månad
  Byter du vinterjackan mot tunnare kläder vid minsta lilla värme eller väntar tills aprilvädret är över?
  jag började med vårjackan redan i februari tröttnat på vinterkläder
  Brukar du märka av när timmen försvinner vid sommartid? nej märker inget tycker att vintertid oc sommartid bör slopas

 7. När de första trötta husflugorna sitter och solar på husfasaden.
  Ofta brukar det vara mössa och halsduk ena dagen medan nästa kan man sola ute i bikini, helt knäppt och gör att man inte hänger med riktigt.

 8. Jag hoppas att Loui sover en timme längre på söndag. Men det lär ju nog inte hända 🙈 jag blir alltid lite förvirrad av att tiden ändrad haha.

 9. Jag är heeelt slut ikväll. Du vet så där trött så att man nästan somnar med öppen mun och dreglar? Från det att dottern väckte mig före klockan sex imorse så har dagen gått i ett nu somnade äntligen barnen till en härlig avslappningsövning så jag borde verkligen få något gjort meeeen..
  Ett vårtecken måste väl ändå vara att vi har införskaffat springcyklar idag?

 10. Hej, här i obygden får vi vänta sist med att få gatorna sopade så det knastrar nästan mellan tänderna långt fram på våren…Med tre pälsdjur som går in och ut så blir det lite drygt. Men vad gör väl det, ljuset är ju här. Ha en skön helg

 11. Hahaha! Det märks att du verkar vara en lika luttrad asfaltbonde som jag. Vi befinner oss liksom inte ute på ställen där ”riktiga” blommor växer. Gud så jag skrattade åt dina svar, som jag hade kunnat kopiera rakt av till mitt bidrag. Ja, kanske inte svaret på fråga 5 då, men alla andra svar är i stort sett identiska med mina.

 12. Ja underbara vår man hittar så många tecken
  Roligt o läsa man ska ju svettas in våren säger de ju så behåller oxp tjocka jackan lite till
  Ha en fin lördag

 13. Våren är ju så underbar på alla sätt och vis. Har sett en del blommor nu å börjar bli grönt. Men håller mig med min tjocka jacka ett tag till.

 14. Tiden går verkligen fort :/ Så jobbigt att få sova mindre eller också får man ligga kvar och dra sig i sängen :)

 15. Hoppas du blir frisk snart. Inge kul med förkylning. Älskar när det äntligen har blivit torrt på trottoarerna 😍

 16. Aha det är nu klockan ska framåt :D Blir alltid så förvirrad varje gång, dator och mobil ställer ju om sig själv men inte väggklockorna. Men nu kommer jag vara förberedd denna gången i alla fall så jag slipper yra runt haha (:

 17. Så härligt att våren är på ingång! Just grusade vägar är ju så skönt! 😊våra balkongmöbler är också ute året runt 😆

 18. Vår för mig är när cyklarna åker fram, altanen färdigställs, jag börja mitt trädgårdsliv igen. Fika utomhus, fågelkvitter och sneakers.

 19. Åååh jag älskar våren! Håller med dig, våren för mig är när knopparna brister och man får ta på solglasögonen på morgonen för solen<3 i Stockholm finns det lite vårblommor har jag sett. Kram!

 20. Skoj med dessa frågor att svara på – har läst svaren några veckor hos flera som deltar. Jag hänger på denna vecka – även om jag är en dag sen :)

 21. Förr minns jag att vårkänsla var när man började hoppa twist och hopprep. Det kan jag sakna att göra ❤ Har köpt ett åt kidzen, men tyvärr visar de inget intresse 😒

 22. Får såna härliga vårkänslor av att läsa din och alla andras tankar om våren :) älskar verkligen årstidsskiftningar och hade aldrig klarat mig om det varit samma året runt. Hoppas din helg varit bra :)

 23. När jag hör fågelkvitter och ser vitsippor så känner jag att våren är här. Det är starka vårtecken för min del =) Har sett på instagram att någon plockat vitsippor men har ännu inte sett själv på marken – längtar till jag får det =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.