I mitt påskägg hittar du…

Ny månad, och Madeleine har en ny bloggutmaning under april, likt under mars. Mars gick ju sisådär för mig att vara med då det blev en alldeles för trött, rörig och trixig månad. Men skam den som ger sig.

Om du också vill vara med, besök Madeleine där du har månadens alla ämnen.

Det må vara ett par veckor kvar, men påsken är på ingång och dagens ämne handlar om påskägg. Jag minns påskäggen som liten. Min bror och jag brukade få ett varsitt med massa godis från mamma, och kanske en slant eller leksak. I ägget från vår mormor fanns definitivt en liten peng att köpa vad vi ville för.

På senare år har jag nog inte fått några ägg, vad jag kan minnas. Det finns i alla fall inget bildbevis om det skulle vara så att jag fått det. Om jag fick välja mitt eget innehåll till mig själv hade det blivit en rejäl blandning godis, allra helst från Caramella eller Lakritsroten – där finns mycket gott vill jag lova. Favoriterna i godisväg är ju egentligen allt som har med lakrits att göra, ju saltare desto bättre, och Lakritsroten är ett riktigt paradis vad gäller lakrits. För mig är det farligt att gå in där, eller kanske inte, för jag velar alltid om vad jag vill ha och så blir det inte så mycket i slutändan ändå.. :) Ett ägg med svart innehåll hade jag i alla fall inte tackat nej till.

Fazer Lakritsi
Återanvänder bild på mumsig lakrits!

Just i år när jag känner att jag kanske ska vara lite nyttigare funderar jag på att köpa mig någon liten present att lägga i mitt eventuella påskägg. Att ge bort mitt ägg till någon känns också lockande. Kanske blir det ett till Magnus med ett paket ballerinakakor och ett miniägg till Harry med favoritsnackset eller en klämmis… :)

Brukar du ge bort ett påskägg till någon?

You may also like

9 kommentarer

 1. Oj ett par veckor, är påsken så nära.
  Firar egentligen inte påsk mer än att man äter lite småvarm sk jul-mat igen.

  Men för kyrka är ju påsken viktig, en sorjens helg är det ju.

  Mvh Gerra

  1. Den är ju det, och ändå är det väldigt sent kan jag tycka. Inte jag heller egentligen, som du skriver kan det bli julmat i påskkläder för mig också. :)

 2. Jag tänkte ge ett till min kompis i år. Tänkte ge henne lite saker. Men vi får se, det slinker säkert ner lite godis också haha!

 3. Hahaha! Du och Orsakullan verkar vara riktiga lakritsfans. Kan lugnt säga att jag inte får ned varken lakrits eller annat godis som brukar finnas i påskägg. Undantag pannacotta och cheesecake, men sådant hittar man nog sällan i påskägg;-)

  1. Det blir om inte annat nog lätt kladdigt i ett påskägg. :) Två saker som för övrigt är något av det godaste man kan äta, i alla fall cheesecake. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.