När påskkärringar & påskgubbar ringer på dörren så…

Under april månad kör Madeleine en bloggutmaning jag hakar på. Kika in och läs om den på hennes blogg och var med du med eller läs vad andra skriver om dagens tema.

När påskkärringar & påskgubbar ringer på dörren så… smyger jag sakta fram till dörren. Försiktigt sätter jag ner fötterna på golvet i försök att inte ge ifrån mig ett endaste litet ljud, för vi vet ju alla hur mycket som vanligtvis hörs genom ytterdörrar genom att gå normalt. Typiskt nog skulle jag säkerligen råka trampa på en vass liten sten eller någon av Harrys alla leksaker och få bita mig i tungan för att inte ge ifrån mig något högt ljud. I alla fall jag är som mest klumpig när jag inte vill vara det. Väl framme vid dörren skulle jag öppna kikhålet en millimeter i taget för att inte de färgglada kärringarna och gubbarna skulle se genom det pyttelilla hålet att jag står där bakom. Jag skulle få akta mig så inte ljuset bedrar mig och sen stå där alldeles stilla med bultande hjärta och bara hoppas på att någon av dem plötsligt inte säger ”vi ser dig” eller ve och fasa, tar i handtaget och ge mig panik för att jag av någon anledning tror dörren är olåst?!

Nej, jag är inte den som öppnar dörren när det ringer på, är du galen? Det och spontana besök ogillar jag väldigt mycket som introvert. Det är få gånger jag öppnat dörren om jag inte väntat besök. Jag minns den gången jag gjorde just det, precis när jag flyttat hemifrån… och lyckades bli påprackad en brandsläckare till kostnad av x antal kronor hur länge som helst. Men det är en helt annan historia… Det gör jag aldrig om.

Utan påskkärringar får man använda filter för att skapa påskliknande bilder.

Tillbaka till påskkärringarna och gubbarna då. Trist, men tyvärr får de ringa på hos grannen. Vad gör man förresten ens om man skulle öppna dörren, ge dem godis? Är det precis som på Halloween? Jag minns att jag någon gång som liten delade ut påskkort hos grannarna tillsammans med en kompis, men vi ringde aldrig på. För övrigt tror jag aldrig någon ringt på, varken under påsk eller Halloween.

Brukar du få besök av påskkärringar och påskgubbar?

You may also like

20 kommentarer

 1. Haha vilken story det blev! Det kommer lite ibland men jag öppnar aldrig, tål inte oväntade besök och får magknip när det ringer på dörren och jag inte väntar någon.

 2. Hos oss har det inte ringts på mer än en gång tror jag och då hade vi ngt godis de fick, så näe inte å jätteförtjust i det jag heller

 3. Nu påminns jag om att jag måste sätta in ett sånt där ”öga” i dörren så att jag kan kika o se vem som står utanför… det har jag inte här…

  Ha en bra dag

 4. Åh vad jag kände igen mig där, nej aldrig att man öppnar för ett oväntat besök, spelar ingen roll vem det är nästan. Avskyr sådant. Jag har alltid sett till att ha kikhål i dörren, har det inte funnits dit jag flyttat så har jag köpt ett direkt ;p. Plus att det är lättare att smita undan genom att inte öppna, än att behöva säga till barn att man inte har något godis att ge dem.

 5. Jag är precis likadan fast jag brukar aldrig gå fram till dörren. Jag brukar vara extra tyst och hålla mig alldeles stilla tills jag tror att personen gått :P Har jättesvårt för ”spontana besök”. Om jag vet vem som ringer på innan så är det ju lugnt men inte annars.

  Vi får aldrig besök av påskgubbar och påskkärringar här, har inte sett någon på flera år faktiskt :)

 6. Haha känner så väl igen mig :)
  Oväntat besök är inte välkommet, men just den dagen påskkärringarna kommer så kikar jag i hålet och är det små barn så öppnar jag alltid :)

  Ha en fin kväll,
  Kram kram

 7. Hihi jag är som du och smyger! Blir typ rädd om det ringer på dörren och jag inte väntar besök… påskkärringar/gubbar kommer dock inte in då det är portkod 😅

 8. Hahaha! Ursäkta, men här fick jag ett gott skratt och tänkte osökt på alla deckare jag läst/sett där polisen står utanför lägenhetsdörrar och kollar vibrationen från smygande fötter på andra sidan dörren.
  Har läst flera bloggar idag, där man berättade att man inte öppnar dörren om man inte väntar besök. Ooooops;-)

 9. jo jag gjorde samma till min nuvarande man då han bode själv . sen öppnade ja revinkaset o såg hans fötter ha ha
  ja man får öppna om man vill eller inte ve flera som inte gör men vi me barn öppnar för det mesta

 10. Jag öppnar dörren och säger att vi inte har något godis. Minns när jag var barn, då brukade jag gå påskkärring men hade alltid med ett litet kort där jag hade ritat något påskigt. Det har inte barnen idag med sig och det stör mig lite. Så jag blir obstinat och ger inget alls. :-)

 11. Jag e likadan de där att man är försiktig med o öppna dörren . Helst när man vet att det är besök på gång som man väntar

 12. Nej oväntade besök tycker inte jag heller är så kul. Och om det ringer på dörren och jag inte väntar besök brukar jag inte heller öppna dörren :)

 13. Jag öppnar aldrig dörren om det kommer någon och knackar på som jag aldrig känner eller vet vem de är ;D varför ska man ?! Haha

 14. Vi bor i villaområde och här springer det påskkärringar stup i kvarten så det är bara att ladda upp med massvis med godis. För man vill ju inte bli känd för den som inte gav godis…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.