Fem en fredag v. 10: Fem

Veckan har bestått av lite vab med Clara (hon fick en förkylning efter det som hände förra fredagen), lite jobb och tårtbak. Igår fyllde Harry hela fem år som såklart firades här hemma med önskemiddag (McDonald’s), presenter och så tårtan. Det får blir ett separat inlägg för det. I helgen blir det också lite mer firande med bredare familjen.

Det blev ett givet tema den här veckan. :)

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Mrs Calloway, Madeleine, Klimakteriehäxan, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Karoleen, Anette, Ingrid, Susie, Hanna, Nilla, Vonkis, Teskedsgumman, Violen, Ejmis, Sandra, Bokdamen, Hannele

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Minns du hur du firade din 5-årsdag?
 2. Vilka fem saker från barndomen har du i förråd/källare?
 3. Hur firade du din födelsedag för fem år sen?
 4. Vilka fem kända personer skulle du bjuda på ditt nästa kalas?
 5. Har du just nu fler än fem saker på din önskelista?

Minns du hur du firade din 5-årsdag?
Det var nog inte på dagen, men jag minns att jag hade kalas samtidigt som jag var sjuk. Kompisarna lekte i rummet och jag ville ligga i sängen, haha.

Vilka fem saker från barndomen har du i förråd/källare?
Fler än 5 porslinsfigurer (samlade som liten), minst en leksak, dagböcker, foton och tidningar.

Hur firade du din födelsedag för fem år sen?
Jag firade då min 32-årsdag med middag hos min mamma och väntade på att Harry skulle komma. Det går förresten att läsa om här.

Vilka fem kända personer skulle du bjuda på ditt nästa kalas?
Borde ju vara jättelätt att nämna några. Om jag håller mig till svenska personer så Jonas Karlsson, Alexandra Rapaport, Rakel Wärmlander, Allan Svensson och Josephine Bornebusch. Jag tycker om dem allihop.

Har du just nu fler än fem saker på din önskelista?
Jag har alltid svårt att komma på vad jag önskar mig. Jag tror inte det. Det har ju dessutom nyss varit min födelsedag och då köpte jag mig själv ett halsband jag önskat från mig själv.

Ha nu en riktigt fin helg!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

8 kommentarer

 1. Jonas Karlsson – gissar att du inte menar sportjournalisten utan den Jonas som spelar Becks chef i krimserien Beck.
  Alexandra Rapaport är en väldigt vacker kvinna, så henne skulle jag också vilja träffa.
  Bra att köpa present åt sig själv! Då får man garanterat det man verkligen vill ha;-)

 2. Jag har inte ens rensat ut allt från mitt rum hemma hos mamma och pappa🙈… det törs man ju inte erkänna, med tanke på åldern…
  Jag kommer inte ihåg min 5-årsdag, men jag fick alltid tårta på sängen på mina födelsedagar.

 3. Jonas Karlsson är en stor favorit. Ser honom spela i Kidnappningen på teve och fattar inte hur han kan spela pappa till piloten! Han är ju för ung, hihi
  Har även läst några av hans böcker, en mångsidig man. Tack för fina frågor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.