Fem en fredag v. 12: Väntan

Hej fredag! Hoppas du har haft en bra vecka och är redo för helg. Det kanske inte blir så mycket upplevelser med det mesta numera inställt, men vid fint väder kanske en skogspromenad kan passa för kropp och själ. jag tror det kan vara bra dessa tider.

Ni kan säkert gissa varifrån dagens frågor är inspirerade.

Deltagare förra veckan som länkade: Sara, Christina, Madeleine, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Mrs Calloway, Hannele, Susie, BP, Marit, Lillian, Paula, Gerd, Musikanta, Hanna, Ingrid, Annie, Debutsky, Nina, Åsa, Susjo.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad väntade du senast på?
 2. Är du den som får vänta eller blir väntad på?
 3. Vad gör du vid ett tomt övergångsställe när det är rött?
 4. Låter du folk gå före dig i en kö?
 5. Hur är ditt tålamod gällande telefonköer?

Vad väntade du senast på?
Ett paket med lite kläder, ett mail med retursedel, och väntar fortfarande på en bebis.

Är du den som får vänta eller blir väntad på?
Jag får oftast vänta, jag är en riktig tidspessimist som vill vara tidig till allt. Ibland är det till och med så att även om jag på riktigt är lite sen är jag ändå den som kommer först.

Vad gör du vid ett tomt övergångsställe när det är rött?
Ibland väntar jag, ibland går jag. Är det verkligen helt tomt känner jag att jag kan gå, men är det andra runt omkring, mer specifikt barn, väntar jag. Är Harry med väntar jag alltid.

Låter du folk gå före dig i en kö?
Absolut, det händer däremot inte så ofta men har någon sett stressad ut har jag frågat om inte personen själv gjort det först. Nu för tiden försöker jag ofta undvika köer och använder snabbkassor i den mån de finns och då blir det inte så mycket köande.

Hur är ditt tålamod gällande telefonköer?
Väldigt litet. Jag är inte den som väntar i evigheter, kommer jag över 5 lägger jag gärna på om det inte är jätteviktigt.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Ha så kul med veckans frågor! Från nästa vecka och ett par veckor fram kommer jag redan nu försöka tidsinställa frågor ifall något skulle hända här hemma och jag inte riktigt kan fokusera på annat än födsel. Ber om överseende för att det kanske inte blir lika kluriga eller roliga frågor, men något vill jag i alla fall ge er utan att det blir ett längre avbrott. :) ♥

You may also like

16 kommentarer

 1. Godmorgon! Vilken märklig situation du är i egentligen, som behöver gå i väntans tider nu när allt i tillvaron är lite upp och ner. Du är ju inte i någon riskgrupp eller så, men de vanliga systemen funkar ju dåligt nu bland annat inom sjukvården.
  Jag har en bloggvän som är barnmorska, susjos.blogspot.com som berättar en hel del om hur hon upplever sitt jobb på förlossningen. Nu ska jag låta dina frågor bearbetas i hjärnan ett tag medan jag mornar mig och dricker fler koppar kaffe. Ha en skön helg!

  1. Har helt missat att hon är barnmorska, och tänk om vi hade valt NKS för förlossningen. Som BP skrev till mig hade det ju varit nåt att hamna i hennes händer när det väl är dags. :)

 2. Jag förstår att det är stor väntan på bebis, lycka till!
  Vad roligt att du håller igång med frågorna oavsett kluriga eller lätta. Gillas!
  Trevlig helg 7Gerd

 3. Väntan på bebis är alltid för lång, framför allt i slutet :)
  Är med även denna vecka, det var trevlig frågor denna fredag.

  Ha en fin helg

 4. Här är vi ganska lika, förutom bebisen då och att vara tidspessimist. Hoppas bebisen anländer snart och att de vill komma ut fort. Undrar om du valt samma BB som Susjos (https://susjos.blogspot.com/) jobbar på – hos NKS alltså. Tänk om en bloggkompis skulle förlösa dig. Det vore väl nåt.

  1. Det blir SÖS för oss, i alla fall om vi får plats. :) Fick höra från Paula att Susjo är barnmorska, hade inte sett det tidigare. Det hade onekligen varit roligt om vi valt NKS!

 5. Jamen det är väl klokt, att alltid stanna vid röd gubbe när barn är med, så ska det vara. Ser också till att alltid vara ute i god tid, hellre invänta en tid på plats än stressa iväg i sista minuten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.