Tredje veckan ledig

Jag känner att jag tajmade min föräldraledighet väldigt bra. Det tyckte jag även för två år sen när jag väntade Harry och ett snökaos invaderade och lamslog Stockholm kort efter att jag sagt hejdå till jobbet. Då var det härligt att få stanna inne och inte behöva gå ut.

Nu är det såklart ett helt annat läge med oro och från vissa håll panik under rådande situation i vårt samhälle. Även om gravida inte är en särskild riskgrupp är det skönt att inte behöva vara på jobbet eller vistas ute bland folk. Och jag tänker såklart inte bara på mig utan på alla andra som kan bli sjuka. Något annat jag börjat tänka på är förlossningsvården där många sjukhus numera skickar hem partner efter förlossningen. På det sjukhus jag valt får partner fortfarande vara med hela tiden vilket jag hoppas håller i sig. Går allt bra blir vi väl ändå hemskickade samma dag, men jag känner med de förstföderskor som får ligga ensamma ett par dagar utan besök från någon, utöver vårdpersonalen såklart.

Harry går fortfarande på förskolan. Efter diskussion kom vi fram till att han har det roligare där än hemma med mig så länge han håller sig frisk och förskolan är öppen. Som läget är nu har jag inte energi att stimulera honom en hel dag i den mån han behöver. En förmiddag ute leder till en ond kropp på eftermiddagen, om den inte redan gör ont. Vi tar igen det efter hämtning istället, som på bilden ovan där han ville hoppa i alla vattenpölar hundra gånger om och insisterade på att även jag skulle hoppa. Med gympadojor. Det blev lite plask med tårna men inte mer än så… :)

Jag var hos barnmorskan igår och konstaterade att det redan är nästa söndag jag är beräknad. Det är ju ingen tid alls dit. Dessa veckor hemma har gått så snabbt, men jag tror jag är förberedd och har det mesta klart. Jag behöver gå igenom Harrys gamla kläder och se vad bebisen kan ha men annars är det inte mycket annat kvar. Kanske ta upp bebisgrejer från källaren för att slippa behöva det sen.

Annars rullar det mesta på som vanligt. Jag planerar inte in något, särskilt inte under den här coronatiden. Idag kommer jag nog mesta hänga i soffan och ska försöka förbereda några veckor av Fem en fredag ifall någonting nu skulle sätta igång. :)

Hur har din vecka ändrats från förra? Håller du dig hemma?

You may also like

7 kommentarer

 1. Skönt att få ett livstecken från dig. Håller med dig. Din tajming har varit perfekt den här gången också. Klokt att inte utsätta sig för onödiga risker, det är bara dumt. Du verkar ju vara en väldigt strukturerad person, så du är nog väl förberedd. Himla kul att läsa att du till och med har tänkt på flera ”Fem en fredag” framöver. Funderade nämligen på om du skulle orka med temat en tid framöver. Är jätteglad att du fortsätter:-)
  Å om Harrys lillasyster skulle ha brådis ut under de närmaste dagarna så önskar jag dig en fin och inte alltför långt utdragen förlossning. Och en frisk liten dotter såklart!

 2. Härligt att höra att allt fortsatt går bra! Vilken tid du ska föda i med Coronakris o allt, men glädjande nog ska ju inte barn, unga och gravida behöva känna sig oroliga. Däremot kanske det kan uppstå problem i samvaron med äldre familjemedlemmar som längtar efter att träffa nya bebisen! Ja nu är det mycket att tänka på. Som BP skriver så är jag glad att du orkar fortsätta med temat, det är ju så populärt och du har så toppenbra temafrågor! Allt gott under veckan från pörtet

 3. Nepp jag håller mig inte hemma, så länge jag är frisk vill säga. Jag blir galen på hysterin som är just nu. Klart man ska vara försiktig om man tillhör en riskgrupp men jag tror inte på att stänga ner allt. Hur kommer det inte bli när alla människor börjar vara ute igen. Se bara när sommarlovet är slut och alla barnen ses igen. Hej sjukdomar! Men jag hoppas jag har fel med just den biten.

  Oj, beräknad förlossning redan nästa vecka. Det har verkligen gått fort ju sen du skrev att du snart skulle gå hem. Håller med om bra tajming och jag hoppas mannen din får vara med hela tiden.

 4. Förstår att det är jobbigt för dig i dessa väntans tider. Jag glömmer aldrig den mars månad för många år sen när jag väntade mitt barn och var stor som ett hus. Tråkigt väder också och kallt. Det var skönt när det var över. Bra att Harry får vara på förskolan med sina kompisar. Önskar dig all lycka framöver.
  Ingrid

  1. Tack så mycket. :) Är glad att det inte är vinterväder den här gången så det förhoppningsvis fortsätter vara fint vårväder när bebisen väl kommit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.